کانابیس باعث کاهش درد بدون تاثیر خماری می شود

استفاده پزشکی از گیاه کانابیس، که از آن ماری جوانا یا حشیش تولید می‌شود، همواره بحث‌انگیز است. کانابیس نه تنها باعث خماری می‌شود، بلکه می‌تواند از درد نیز بکاهد. اکنون دانشمندان قصد دارند که ماده‌ی داخل کانابیس را طوری تغییر دهند تا از درد بکاهد، اما باعث خماری نشود.


کانابیس باعث کاهش درد بدون تاثیر خماری می شود

 

کانابیس، گیاهی است که از آن "ماری جوانا و "حشیش" تهیه می‌شود و مصرف آن در بسیاری از کشورهای دنیا ممنوع است. اما اهمیت این گیاه در علم پزشکی همواره در حال افزایش است. در ایالات متحده آمریکا برای کاهش درد برخی بیماری‌ها از گیاه کانابیس استفاده می‌شود. در آلمان نیز با مجوز ویژه می‌توان برای درمان برخی بیماری‌ها از کانابیس استفاده کرد.

دو گیرنده در مغز باعث تاثیر خماری کانابیس

ماده‌ی اصلی داخل کانابیس تتراهیدروکانابینول است. این ماده نه تنها خماری و نشئگی ایجاد می‌کند، بلکه باعث کاهش درد نیز می‌شود. اما دانشمندان در حال حاضر قصد دارند که این دو تاثیر را از هم جدا کنند. یک گروه علمی در ایالات متحده‌ی آمریکا در این زمینه فعالیت کرده است. نتایج این تحقیق در نشریه‌ی علمی Nature Chemical Biology منتشر شده است. این گروه علمی روی موش‌ها آزمایش کرده است و توانسته که ماده‌ی اصلی کانابیس را طوری تغییر دهد که از درد بکاهد، اما ایجاد خماری نکند. 

برای تاثیر تتراهیدروکانابینول در مغز انسان دو گیرنده به نام گیرنده‌های کانابینوئید وجود دارند. مواد مخدر کانابیس به این گیرنده‌ها می‌پیوندند و باعث تغییراتی در مغز انسان می‌شوند. اما اخیرا تحقیقات نشان داده‌اند که گیرنده‌های دیگری نیز در تاثیر کاهش درد شرکت دارند.

گیرنده‌ی دیگری مسئول کاهش درد

دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که گیرنده‌ی دیگری به نام GlyR مسئول کاهش درد است. دانشمندان موش‌هایی پرورش داده‌اند که فاقد این گیرنده هستند. در این گروه ماده‌ی تتراهیدروکانابینول تاثیر کاهش درد خود را از دست داده بود. در عین حال تتراهیدروکانابینول منجر به کاهش درد در موش‌هایی که فاقد گیرنده‌های کانابینوئید بودند، شد. از این داده‌ها پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که گیرنده‌ی GlyR نقش اصلی را در کاهش درد بازی می‌کند و گیرنده‌های کانابینوئید مسئول اثر خماری هستند. 

استفاده از کانابیس به عنوان دارو در کشور هلندBildunterschrift: کاهش درد بدون تاثیر خماری کانابیس

در مرحله بعدی پژوهشگران نوع متفاوتی از ماده‌ی تتراهیدروکانابینول را تولید کردند که به گیرنده‌ی GlyR بپیوندد، اما به گیرنده‌هایی کانابینوئید وصل نشود. این ماده در موش‌ها منجر به کاهش درد شده و هیچ گونه اثری به عنوان یک ماده‌ی مخدر نداشته است.        

دانشمندان امیدوارند که این تحقیق بتواند به تولید داروهای جدید کمک کند. درست است که این مرحله‌ی درازمدتی است، اما پژوهشگران معتقدند که امکان کاربردهای مختلف وجود دارد. آنها به ۷۰ نوع مختلف گیاه ماری جوانا اشاره می‌کنند و عقیده دارند که می‌توان نوعی از این ۷۰ نوع را یافت که به صورت شدید روی گیرنده‌ی GlyR عمل کند و بتواند به طور مؤثر از درد بکاهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.