یک فلوشیپ پریناتولوژی تاکید کرد: مادران معتاد نباید به فرزندشان شیر خود را بدهند زیرا باعث اعتیاد کودک به ماده ای که مادر مصرف می کند می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر ثریا صالح گرگری روز سه شنبه در سمینار سوء مصرف مواد و بارداری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اکثر مادرانی که به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه می کنند پزشک را از اعتیاد خود مطلع نمی کنند و برخی نیز معتقدند که برای جنین آن ها مشکلی پیش نمی آید.
وی اظهار داشت: این در حالی است که مادران باردار حتما باید پزشک را از اعتیاد خود به مواد باخبر ساخته تا پزشک اقدامات لازم برای پیشگیری از هرگونه عارضه برای مادر و جنین انجام دهد.
وی به علایم محرومیت از ماده در کودکی که از مادر معتاد متولد می شود به عنوان یکی از عوارض اعتیاد مادران باردار اشاره کرد و گفت: از آن جا که موادی که مادر در دوران بارداری از آن استفاده کرده و به آن معتاد است از طریق جفت به بچه می رسد هنگام تولد، ورود این ماده به کودک قطع می شود و از آن زمان به بعد عوارض خود را نشان می دهد.
وی اظهار داشت: تحریک پذیری، عدم غذاخوردن و تشنج از عوارض قطع ماده اعتیاد آور پس از تولد در کودک است.
وی اظهار داشت: در این موارد پزشک در صورتی که مطلع شود که مادر معتاد است بعد از تولد داروی جایگزین را به کودک می دهد تا به تدریج اعتیاد کودک به ماده ای که مادر به آن معتاد است کم شود.
دکتر صالح گفت: متاسفانه اکثر مادرانی که معتاد هستند از نظر ظاهری علائمی در خصوص اعتیادشان را ندارند به همین علت اگر به پزشک هم بگویند که معتاد هستند ممکن است باعث تعجب پزشک شود.
وی به مادران معتاد توصیه کرد :حتما پزشک را در جریان نوع اعتیاد خود قرار دهند تا از مرگ و میر ناشی از اعتیاد به مواد مخدر برای مادر و کودک کاهش یابد.
وی به یک بررسی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد و گفت: براساس این بررسی در سال 87، 7 مورد مرگ مادر در سطح بیمارستان های این دانشگاه گزارش شده که از این تعداد دو مورد مربوط به مادران معتاد بوده است.
وی علت اصلی این مرگها را خونریزی و افزایش فشار خون حاملگی عنوان کرد.
وی گفت: در سال 86، 13 مورد مرگ مادر در سطح دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گزارش شده اما گزارشی منوط به معتاد بودن آنها به دستمان نرسیده است .
وی همچنین اظهار داشت: در سطح دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 2/2 درصد زنان باردار معتاد بوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
توجه:فقط اعضای این وبلاگ میتوانند نظر خود را ارسال کنند.