مرگومیر ناشی از مصرف مواد مخدر در ایران ۴۶ درصد افزایش یافته
است. دادستانکل جمهوریاسلامی رئیسجمهور و وزارتخانههای اطلاعات و
بهداشت را بهخاطر کوتاهی در مبارزه با مواد مخدر مورد انتقاد قرار داده
است.
در حالی که حتی نهادهای رسمی دولتی ایران از گسترش کمسابقه مصرف مواد
مخدر سخن میگویند، محمد نجار وزیر کشور روز سهشنبه (ششم تیر، ۲۶ ژوئن)
در مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر مدعی شد که «مواد مخدر معضلی کوچک
در ایران است.»دو روز پس از اظهارنظر غیرمنتظره وزیر کشور، غلامحسین محسنی اژهای دادستان کل در همایش دادستانهای کشور دستگاههای دولتی ایران را بهخاطر کوتاهی کردن در مقابله با گسترش مواد مخدر مورد انتقاد شدید قرار داد.
جنبه سیاسی توزیع مواد مخدر در ایران
روز پنجشنبه (هشتم تیر، ۲۸ ژوئن) محسنی اژهای برای نخستین بار بهعنوان یک مقام رسمی در جمهوری اسلامی تاکید کرد که «توزیع و قاچاق مواد مخدر قطعا در ایران جنبه سیاسی هم دارد.» وی افزود:«امروز هزاران جوان و زن ما به سمت مواد مخدر روی آورده و بسیاری از آنها جان خود را از دست میدهند. امروز براثر همین مواد مخدر کانون خانواده دارد ضربه میبیند.»
اشاره اژهای به مرگومیر ناشی از مصرف مواد مخدر بیپایه نیست. الله شکر فخیمی دبیر شورای هماهنگی مارزه با مواد مخدر استان اردبیل به تازگی به خبرگزاری مهر گفته است که مرگومیر ناشی از مصرف مواد مخدر در سراسر کشور ۲ / ۴۶ درصد افزایش یافته، اما آمار استانی این تلفات هنوز منتشر نشده است.
دادستانکل جمهوریاسلامی، رشد جرائم خشونتبار در ایران را ناشی از افزایش مصرف مواد مخدر بهویژه مواد مخدر صنعتی مثل شیشه و کراک دانست.
اژهای گفت:«بسیاری از قتلها و قمهکشیها بهدلیل استفاده از مواد مخدر صنعتی است. چگونه ممکن است جوانی پدر خود را با اره سر ببرد؟ .... مواد مخدر صنعتی جوانهای ما را از تحصیل و کار و زندگی بازداشته است.»
مواد مخدر خطرناکتر از ترور
در همایش دادستانهای کشور، معاون حیدر مصلحی وزیراطلاعات جمهوری اسلامی نیز حضور داشت. محسنی اژهای وی را مخاطب قرار داد و گفت:«ضرر یک ترور بیشتر است یا معضلات ناشی از مواد مخدر؟ آیا به میزان اقداماتی که برای جلوگیری از ترور انجام میدهیم در برخورد با مواد مخدر هم اقدام میکنیم؟ میدانم که وزارت اطلاعات در این زمینه بسیار فعال است، اما آیا به مقدار نیاز هم توجه میکنیم؟»
کشف مواد مخدر در تهران، تحقیقات بینالمللی نشان میدهد که تنها ده تا بیست درصد مواد مخدر قابل کشف است
دادستانکل جمهوری اسلامی، سپس وزارت بهداشت را مورد انتقاد قرار داد و
با اشاره به این که بالاترین آمار زندانیان ایران مربوط به مواد مخدر است و
بسیار از سرقتها نیز از سوی مصرفکنندگان مواد مخدر انجام میشود، این
پرسش را مطرح کرد که آیا وزارت بهداشت در بودجه نویسی به ایجاد مراکز
درمانی هم میاندیشد؟مسئولیت سنگین رئیسجمهور
اژهای در بخشی دیگر از سخنان خود بهطور غیرمستقیم رئیسجمهور را به کمکاری متهم کرد و گفت:«رئیسستاد مبارزه با مواد مخدر رئیسجمهور است. آیا بهراستی تمام خطرات مواد مخدر برای همه وزرا و مسئولان و استانداران ما تشریح شده است؟»
دادستانکل کشور در پایان سخنان خود تاکید کرد که مبارزه با مواد مخدر در ایران سازمانیافته نیست. وی هماهنگکردن و سازماندهی فعالیتهای ارگانهای مختلفی را که با مواد مخدر سروکار دارند وظیفه ستاد مبارزه با مواد مخدر دانست و گفت:«این ستاد باید هم خطر را گوشزد کند و هم مسائل را ساماندهی کند تا سازمان یافته جلو برویم.»
پردهپوشی با آمارهای ضدونقیض
آمار مرگومیر و جرائم ناشی از مصرف مواد مخدر صنعتی روز بهروز بالا میرود. به اعتراف مسئولان ۷۰ درصد از ۲۵۰ هزار زندانی ایرانی در ارتباط با مواد مخدر به زندان افتادهاند. با اینهمه مسئولان جمهوری اسلامی همواره میکوشند با نشر آمار نادرست و متناقض این نابسامانی خانمانسوز را تکذیبکنند.
بهعنوان نمونه، رئیس ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل، تعداد معتادان این استان را ۳ درصد جمعیت اعلام کرده است، اما رویا احمدیان مدیرکل سازمان بهزیستی استان گفته است که معتادان به مواد مخدر تنها یکونیم درصد جمعیت استان اردبیل را تشکیل میدهند.
با توجه به این تناقضها، عجیب نیست که وزیر کشور جمهوری اسلامی نیز از مشکل اعتیاد به عنوان «یکمعضل کوچک» یاد کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
توجه:فقط اعضای این وبلاگ میتوانند نظر خود را ارسال کنند.