بعد از نمک سدیم گلوتامات که به فست فود و مواد لبنی می زنند چشم ما به استفاده از ماده سدیم دی تیونیت در تولید نان روش شد .
سدیم دی تیونیت یا سدیم دیتیونیت یا بلانکیت یا جوهر قند با فرمول شیمیایی Na۲S۲O۴
*مادهای سرطانزا به نام «جوهر قند» یا «بلانکیت» بلانکیت (Na2S2O4) ترکیبی گوگردی است که در قندریزیها برای رنگبری و سفید کردن قندها استفاده میشود.
این ماده در اثر حرارت گاز So2 آزاد کرده و در مقدار زیاد مصرف آن سرطانزا است و به همین دلیل یکی از مهمترین فاکتورهای کنترل کیفیت قند کله، اندازهگیری انیدرید سولفور و یا باقیمانده بلانکیت در قند است.
حداکثر مقدار بلانکیت مصرفی در تولید قندها 10 ppm است،
مصرف بیشتر از آن ایجاد عوارضی از قبیل اختلالات گوارشی، استنشاقی، پوستی و حتی چشمی میکند. در حالی که در بهداشت جهانی استفاده از این ماده تقریباً ممنوع بوده و صنایع قند و شکر جای خود را به تبادلگرهای یونی (رزین) داده است. بلانکیت پس از ورود به دستگاه گوارش، باعث از بین بردن پرزهای معده و روده میشود و در دراز مدت با از بین رفتن آنتیاکسیدانها سبب تسریع در سرطان بخشهای گوارشی میشود. همچنین بلانکیت در مسدود کردن آنزیمهای بدن به ویژه انسولین موثر است، بنابراین به طور مستقیم سبب تسریع دیابت در افراد میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
توجه:فقط اعضای این وبلاگ میتوانند نظر خود را ارسال کنند.