رييس بخش معاينات روانپزشكي پزشكي قانوني تهران علایم شناسایی معتادان به شیشه را اعلام کرد.
Opium.Site وبلاگ رسمی دکتر رضا یزدان نیاز: از کجا بفهمیم ...از کجا بفهمیم طرف ماده مخدر شیشه مصرف کرده است
قتلهاي فجيعي كه وقوع آن در حالت عادي بسيار بعيد به نظر مي رسد و تنها فرد متوهم شيشهاي به دليل تصورات نادرست از محيط اطراف و اعتقاد جدي به آنها دست به اين اعمال مي زند. اخيراً نيز فردي مشكوك به اعتياد شيشه در حالي دست به قتل اعضاي خانوادهاش زد كه يك روز بعد از وقوع حادثه زماني كه براي تست اعتياد به پزشكي قانوني ارجاع شده بود بدون كمترين عذاب وجدان يا پشيماني به قتلهاي اتفاق افتاده معترف بود.
به بيان ديگر قتلهايي كه تحت تأثير توهمات مصرف شيشه اتفاق مي افتد از نظر شكل و نحوه وقوع بسيار فجيع و دردناك است و عمدتاً نيز نزديكان فرد شيشهاي را مورد تهديد قرار مي دهد. در بسياري از اين نمونه قتلها شاهد هستيم كه فرد شيشهاي همسر، فرزند و يا مادر خود را به قتل مي رساند آن هم به دلايلي كه كاملاً خيالي و دور از واقعيت است.
اما شيشه چه تأثيري در ذهن و روان فرد ايجاد مي كند كه ممكن است به دنبال آن دست به چنين قتلهايي بزند و يا فرد، دچار چه آشفتگي رواني مي شود كه تخيلات ذهني خود را واقعيت محض مي پندارد و به دنبال آن دست به اقداماتي عجيب و جبرانناپذير مي زند.
دكتر سيد مهدي صابري رييس بخش معاينات روانپزشكي پزشكي قانوني تهران و عضو هيئت علمي سازمان پزشكي قانوني كشور كه روانپريشان شيشهاي را تحت معاينه قرار مي دهد در گفتگویی اعلام کرد: شيشه يكي از مواد محرك روان است و برخلاف داروهاي مخدر كه باعث احساس آرامش و رخوت كوتاه مدت مي شود و اساس گرايش به آن نيز همين است، موجب افزايش انرژي، تحرك و حس لذت كاذب مي شود. به همين دليل در مواقعي كه فرد نياز به تمركز ذهني بيشتر، انجام كارهاي ظريف، افزايش احساس لذت، افزايش سطح هوشياري و يا توان بدني دارد ممكن است به مصرف شيشه روي آورد و همين احساس انرژي كاذب و يا افزايش هوشياري و لذت، فرد را تشويق مي كند كه به مصرف شيشه ادامه دهد.
وي افزود: استفاده مكرر از شيشه موجب بروز تغييراتي در فعاليتهاي شيميايي مغز مي شود و بسته به اينكه فرد مصرف كننده به چه ميزان مستعد بروز اختلال رواني باشد آثار گوناگوني را در او ايجاد مي كند؛ به اين معنا كه اگر فرد زمينه اختلال رواني داشته باشد حتي با يك بار مصرف شيشه دچار حالات روانپريشي خواهد شد علاوه بر آن تعدد دفعات مصرف و بالا رفتن مقدار مصرف نيز امكان بروز واكنشهاي ناخواسته و شديد رواني را افزايش مي دهد.
علائم شناسايي فرد شيشهاي
دكتر صابري ادامه مي دهد: واكنشهاي افرادي كه به مصرف شيشه وابسته شدهاند به صورت حالاتي از خشم، پرخاشگري، سوءظن، بدبيني، افسردگي، بي تدبيري، عدم آرامش و ... بروز مي كند، اين امر رفتارهاي غيرطبيعي را در افراد ايجاد مي كند و اطرافيان به سهولت مي توانند اين تغييرات رفتاري را تشخيص داده و احتمال دهند كه فرد به مصرف شيشه روي آورده است.
عضو هيئت علمي سازمان يادآور مي شود: البته مصرف شيشه آثار بد جسماني هم به دنبال دارد كه از آن جمله آثار ناخواسته گوارشي، ايجاد مشكلاتي در گردش خون، فساد دندانها و ... است؛ هرچند بغرنجترين و حادترين مسئله در مصرف شيشه ايجاد همان علائم روانپريشي در افراد است كه باعث جدا شدن فرد از واقعيتها مي شود.
سوءبرداشت فرد شيشه اي از رفتار ديگران
وي در ادامه با اشاره به اينكه رفتارها و حركات اطرافيان براي فرد وابسته به شيشه معنادار مي شود، مي گويد: فرد شيشه اي از رفتار اطرافيان برداشت هاي نادرستي دارد و هر حركتي براي او معنادار مي شود. او از نگاهها و يا گفته هاي عادي دو نفر برداشت نادرست دارد و همواره احساس مي كند ديگران با حرف ها و يا نگاههايشان او را متهم مي كنند. علاوه بر اين فرد شيشه اي دچار توهماتي مي شود كه ممكن است تحت تأثير آن بدون آنكه صدا، شي يا فرد خاصي در محيط باشد آن را احساس كند و بر درستي احساس و تصور خود نيز مصر است.
حساسیت فرد شیشه ای به دریچه کولر
دكتر صابري با اشاره به نمونه هايي از پرونده هاي بررسي شده در بخش روانپزشكي قانوني ادامه مي دهد: فرد شيشه اي تصور مي كند كه افرادي همواره در تعقيبش هستند و رفتارهاي او را تحت نظر دارند. او نسبت به وسايل الكترونيك مانند تلويزيون، پريز برق، كامپيوتر و يا حتي دريچه كولر حساس است و فكر مي كنند اين وسايل براي ضبط رفتار و گفته هاي او در خانه قرار داده شده است، بنابراين گاه به سمت اين وسايل حمله ور شده و آن ها را خرد مي كند.
عضو هيئت علمي سازمان پزشكي قانوني كشور، تصورات و واكنشهاي افراد شيشهاي را براي كساني كه با آنان زندگي مي كنند بسيار وحشتآور و ترساننده عنوان مي كند و مي گويد: آنچه فرد شيشهاي به آن عمل مي كند تنها يك تصور ذهني نيست بلكه اعتقاد قلبي اوست و اگر كسي بخواهد او را از انجام اعمال نادرستش منصرف كند به شدت با وي برخورد خواهد كرد. بنابراين مهمترين علت درگيري روانپريشان شيشه با خانوادههايشان نيز به همين موضوع معطوف مي شود.
رييس بخش روانپزشكي استان تهران در ادامه با اشاره به يكي از مصاديق قتلهاي اتفاق افتاده به دست افراد شيشهاي اشاره مي كند و مي گويد: در يك نمونه از معاينات روانپزشكي فردي شيشهاي به پزشكي قانوني ارجاع شده بود كه فرزند چهار سالهاش را به شكل فجيعي به قتل رسانده بود. در لحظه وقوع حادثه او فرزند خود را به شكل يك عروسك مي ديده كه بايد با پيچ گوشتي حركات او را تنظيم كند. متأسفانه بر اثر ضربات وارد شده، اين كودك خردسال به بدترين شكل ممكن جانش را از دست داده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
توجه:فقط اعضای این وبلاگ میتوانند نظر خود را ارسال کنند.