50 درصد جرایم کشور ناشی از استفاده از مواد مخدر و روانگردان‌ها هستند

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه:

50 درصد جرایم کشور ناشی از استفاده از مواد مخدر و روانگردان‌ها هستند



معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: آسیب‌های اجتماعی در تمامی ابعاد زمینه ساز وقوع جرم بوده و یا ارتباطی مستقیم با جرائم گوناگون دارند.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدباقر الفت در نشست مشترک سازمان بهزیستی کشور با معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در راستای امضای سند همکارهای مشترک برای پیشگیری از وقوع جرم افزود: در حال حاضر شاهد بلوغ همکاری‌های بین دستگاهی در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی هستیم. سازمان بهزیستی با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه دارای مشخصات و خصیصه‌های بارزی است که این همکاری‌ها می‌توانند در پیشگیری و کاهش وقوع جرم در جامعه بسیار تاثیرگذار باشند.

وی در ادامه با تاکید بر آنکه تمامی اقدامات در این سند همکاری در راستای تئوری‌های موفق علمی و الگوهای موفق سایر کشورها و بومی سازی‌های آنها در کشور بوده است‌، گفت: در حال حاضر همه سازمان‌هایی که در حوزه کاهش آسیب و پیشگیری از آن فعالیت می‌کنند لزوم این نوع نگاه را برای کاهش آسیب در جامعه پذیرفته و بر آن تاکید دارند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در ارتباط با گسترش روزافزون همکاری با بهزیستی گفت: این همکاری‌ها ناشی از درک درست دو طرف از آسیب و اقدامات مناسب در راستای کاهش آن است و امیدواریم نتیجه آن کاهش آسیب‌ها و پیشگیری از وقوع جرم در کشور باشد.

وی در ارتباط با این سند همکاری نیز تصریح کرد: این سند همکاری در 21 عنوان به صورت پروژه‌ای میان بهزیستی و قوه قضاییه تنظیم شده و در آن خانواده،‌ مشاوره‌های قبل و حین ازدواج، کاهش طلاق‌، کاهش آثار منفی ناشی از این پدیده‌، فرزندان طلاق و غیره همگی لحاظ شده‌اند و برای اجرایی کردن هر یک از این مسائل در جامعه نیز پروژه‌هایی در این سند همکاری در نظر گرفته شده‌اند.

وی درباره خشونت اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر شاهد افزایش خشونت در سنین و جنسیت‌های مختلف هستیم و منازعات در سطح همه استان‌ها در جایگاه 10 جرم اول قرار گرفته است.

وی همچنین به استفاده از آلات مختلف چون قمه‌، چاقو و حتی سلاح‌های گرم در این منازعات اشاره کرد و گفت: این مساله نشان دهنده گسترش خشونت در جامعه و همچنین افزایش جرایم مربوط به آن است و در چنین شرایطی وظیفه ما پیشگیری و کاهش این اقدامات در سطح فردی و اجتماعی است.

وی عنوان کرد: برای پیشگیری‌های رشدمدار و همچنین انجام هرگونه اقدام موثری در راستای کاهش جرایم و آسیب‌ها باید مدارس و مهدکودک‌ها را مبنا قرار دهیم تا بتوانیم شاهد پیشگیری‌های رشد مدار در جامعه باشیم. به همین منظور نیازمند افزایش همکاری با آموزش و پرورش هستیم

وی در خصوص درگیری جامعه با اعتیاد ، مواد مخدر و روانگردان‌ها نیز گفت: با وجود آنکه شدیدترین مجازات‌ها برای مرتکبین به جرایمی از قبیل خرید‌، فروش و تولید مواد مخدر محرک و روانگردان‌ها در قانون دیده شده است‌، اما معتقدیم تنها مقابله و برخورد با مجرمین در این موضوع کافی نیست، بلکه باید اقدامات پیشگیرانه را در این مساله جدی گرفت و در این سند همکاری برای کاهش آسیب‌ها در مبتلایان به اعتیاد با نگاه درمان محور اقدامات موثری را در نظر گرفته‌ایم.

الفت در ادامه اعتیاد را زمینه‌ساز سایر جرایم دانست و گفت: در حال حاضر 50 درصد از جرایم کشور مبتنی بر استفاده از مواد مخدر و ناشی از مصرف آن است و حتی در قتل‌ها نیز اعتیاد تاثیر زیادی داشته است و متاسفانه امروز مصرف روانگردان‌ها به آن افزوده شده است که در راستای کاهش این مساله و این بیماری (اعتیاد) نیز با بهزیستی در این سند همکاری پروژه‌هایی خواهیم داشت.

وی در پایان ضمن ابراز امیدواری از انعقاد این سند همکاری با بهزیستی گفت: گمان می‌کنم که این تلاش مشترک طی دو سه سال آینده اثرات مثبت بسیاری را در جامعه ایجاد کند و شاهد کاهش آمارهای آسیب‌های اجتماعی و بهبود شرایط در این حوزه باشیم.  تاریخ انتشار 11 مرداد 94

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.