مجید ابهری، آسیبشناس با رد اظهارات آموزش و پرورش گفت:
سه میلیون دانش آموز مدرسه را رها کرده اند/بیشتر دانشآموزان معتاد در شرق کشور
یک رفتارشناس گفت:چگونه ممکن است در سن دانشآموزی، معتاد نداشته باشیم. سه میلیون نفر آمار غایب از مدارس است که بخشی از آنان همین نوجوانان معتاد یا کودکان کار می باشند.
اغلب اینگونه افراد مدرسه را رها کرده و به کارهای اجباری یا بزهکاری کشیده شدهاند.
بهتر است آموزش و پرورش با همکاری ستاد مبارزه با موادمخدر، سازمان بهزیستی و قوهقضائیه دست به غربالگری در دوران راهنمایی و دبیرستان بهویژه در استانهای شرقی و جنوبشرقی بزنند تا آنگاه معلوم شود آیا دانشآموز معتاد داریم.
روزنامه آفتاب یزد نوشت: چندی است برخی از کارشناسان نسبت به ظهور دانشآموزان معتاد هشدار میدهند اما مسئولان وزارت آموزش و پرورش نظر دیگری دارند و همیشه از در انکار درآمدهاند. در همین راستا این بار مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با تاکید بر اینکه «ما دانشآموز معتاد» نداریم، در عین حال از استعمال موادمخدر صنعتی توسط برخی از دانشآموزان خبر میدهد و میگوید: «ما تاکنون گزارشی از استعمال موادمخدر سنتی (حشیش) نداشتیم.» اسفندیار چهاربند در پاسخ به این سوال که «آیا موضوع اخراجشدن دانشآموزان معتاد از مدارس رسمی کشور صحت دارد یا خیر؟» اظهار میکند: «پیش از هرچیز باید عنوان کنم که به هیچ عنوان دانشآموز معتاد نداریم؛ البته ممکن است معتادی در لباس دانشآموز باشد ولی دانشآموز، معتاد نمیشود. همچنین باید به این نکته نیز توجه داشت که آمار عنوان شده در خصوص اعتیاد در میان دانشآموزان، کمتر از 1000نفر بوده و نوع اعتیادشان نیز متفاوت از نوع اعتیاد شناخته شده در بزرگسالان است.»
وی افزود: «این دانشآموزان عمدتا افرادی هستند که به صورت تفننی و پراکنده، استعمال موادمخدر را تجربه کردهاند، بنابراین ما با اقدامات مشاورهای و پیشگیرانه سعی داریم مانع تبدیل آنها به معتادان حرفهای و متجاهر شویم.
در همین حال مجید ابهری، آسیبشناس و رفتارشناس با بیان اینکه موضوع اعتیاد دانشآموزان در کشور بحث تازهای نیست به آفتابیزد میگوید: در دولت قبل بر سر تعداد دانشآموزان معتاد؛ بین نهادهای متولی و کارشناسان و آموزش و پرورش بحثها بالا گرفت و آموزش و پرورش وجود دانشآموزان معتاد را به طور کلی نفی و اعلام میکرد که دانشآموزان معتاد از مدارس اخراج میشوند. در حالی که اخراج دانشآموزان معتاد درمان نیست، بلکه مُسکن است و این نوجوانان آسیبدیده از کنترل خارج و وارد چرخه معتادان و بزهکاران میشوند.
وقتی معتاد نوزاد، شیرخوار و زیر هفت سال داریم یا فرزندانی که توسط والدین به اعتیاد کشیده شدند تا در خرید و فروش و ایجاد درآمد سهیم باشند و ضمنا به مدرسه هم میروند و در دوران راهنمایی و دبیرستان مشغول به تحصیل هستند چگونه ممکن است در سن دانشآموزی معتاد نداشته باشیم
وی افزود: در حال حاضر به خاطر گسترش فعالیت و تبلیغات مافیای موادمخدر، سبک مصرف از مواد سنتی به مواد صنعتی تغییر یافته، اما هنوز در شرق کشور و جنوبشرقی، دانشآموزان معتاد وجود دارند که از هنگام تولد براساس یک باور غلط فرهنگی در موقع بیماری و هرگونه درد با تریاک درمان میشوند.
ابهری با بیان اینکه در طیف سنی نوجوانی و جوانی دارای افراد معتاد میباشیم گفت: تا وقتی که اعتیاد باعث تابلوشدن فرد نشود مقابلهای با وی صورت نمیگیرد و به خاطر قدرت دوران کودکی و جوانی این گروه سنی خیلی دیر تحتتاثیر آثار موادمخدر قرار میگیرند که بعضی از مدارس آنها را اخراج میکنند بعضی دیگر با همکاری و اطلاع والدین به درمان آنها همت میگمارند.
این آسیبشناس بیان داشت: مشکل اساسی در این مسئله مثل همه آسیبهای اجتماعی، فقدان آمار و اطلاعات دقیق و نبود بانک اطلاعات آسیبهای اجتماعی است وگرنه پاککردن صورتمسئله دردی از جامعه دوا نمیکند.
مجید ابهری ابرازداشت: نفی وجود دانشآموزان معتاد، انکار طیف سنی معتادان نوجوان و جوان است که باید با یک عزم ملی و جهاد همگانی به مبارزه با آن شتافت، چراکه وقتی معتاد نوزاد، شیرخوار و زیر هفت سال داریم یا فرزندانی که توسط والدین به اعتیاد کشیده شدند تا در خرید و فروش و ایجاد درآمد سهیم باشند و ضمنا به مدرسه هم میروند و در دوران راهنمایی و دبیرستان مشغول به تحصیل هستند چگونه ممکن است در سن دانشآموزی معتاد نداشته باشیم.
این رفتارشناس در پایان گفت: سه میلیون نفر آمار غایب از مدارس است که بخشی از آنان همین نوجوانان معتاد یا کودکان کار می باشند. اغلب اینگونه افراد مدرسه را رها کرده و به کارهای اجباری یا بزهکاری کشیده شدهاند. بهتر است آموزش و پرورش با همکاری ستاد مبارزه با موادمخدر، سازمان بهزیستی و قوهقضائیه دست به غربالگری در دوران راهنمایی و دبیرستان بهویژه در استانهای شرقی و جنوبشرقی بزنند تا آنگاه معلوم شود آیا دانشآموز معتاد داریم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
توجه:فقط اعضای این وبلاگ میتوانند نظر خود را ارسال کنند.