مصرف ماده مخدر گل حتی برای یک بار ساختار مغز را تغییر می دهد.

مصرف گل حتی برای یک بار ساختار مغز را تغییر می‌دهد

نصر: مطالعه جدید دانشکده پزشکی دانشگاه ورمونت(Vermont ) نشان داد که حتی یک بار استعمال ماده گل توسط نوجوانان تاثیرات شناختی مخربی روی ساختار مغز آنها می‌گذارد.

به گزارش نصر به نقل از ایسنا، یافته‌های یک مطالعه جدید موجب نگرانی در مورد تاثیر مصرف تفریحی ماریجوانا در نوجوانان شده است. محققان شواهدی را به دست آورده‌اند که نشان می‌دهد حتی استعمال مقدار کمی از گیاه شاه‌دانه در نوجوانان موجب ایجاد تفاوت‌هایی در ساختار مغز آنها می‌شود.
"هیو گاراوان" از دانشکده پزشکی دانشگاه ورمونت و همکارانش، مغز 46 نوجوان از انگلیس، فرانسه، ایرلند و آلمان را بررسی کردند که در 14 سالگی یک یا دو بار به صورت تفریحی از ماریجوانا استفاده کرده بودند.
تصاویر ام‌.آر.آی نشان داد بچه‌هایی که از گل استفاده می‌کنند، مقدار ماده خاکستری بیشتری در مناطقی از مغز که غنی از گیرنده‌های کانابینوئید است نسبت به بچه‌هایی که از این ماده استفاده نمی‌کنند، وجود دارد.
محققان همچنین دریافتند که بزرگترین تفاوت در میزان ماده خاکستری در ناحیه آمیگدال است که نقش مهمی در درک ترس و سایر فرآیندهای مربوط به احساسات دارد. همچنین این تفاوت در هیپوکامپ که در شکل‌گیری حافظه و توانایی‌های درک فضا دخیل است، دیده شد.
ماده خاکستری(Grey matter) یکی از بخش‌های سیستم عصبی مرکزی است. سیستم عصبی مرکزی از دو ناحیه ماده سفید و ماده خاکستری تشکیل شده است.
ماده خاکستری از جسم نورون‌ها، نوروپیل‌ها، آکسون‌های غیر میلینه، سلول‌های گلیال و مویرگ‌ها تشکیل شده است. در مغز اصولا بافت خاکستری سطحی‌تر از ماده سفید است.
محققان نوشتند: این مطالعه شواهدی را ارائه می‌دهد که ساختار مغز و اثرات شناختی فقط با یک یا دو بار مصرف شاه‌دانه در نوجوانی تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
مصرف گل می‌تواند فرآیند خودترمیمی مغز را که باعث بهبود کارایی مغز می‌شود، مختل کند.
این مطالعه معنای افزایش حجم ماده خاکستری مغز را مشخص نکرده است، اما گاراوان و همکارانش گفتند که افزایش ماده خاکستری با رشد طبیعی نوجوانان در تضاد است.
گاراوان توضیح داد که در 14 سالگی، مناطق غشایی مغز یک روند نازک شدن را پیش می‌گیرند که باعث بهبود کارایی مغز و ارتباط آن می‌شود.
وی گفت: بنابراین یک احتمال این است که استفاده از شاه‌دانه این فرآیند را مختل کرده و در نتیجه باعث افزایش حجم ماده خاکستری در مغز و اختلال بلوغ در مصرف کنندگان می‌شود. احتمال دیگر این است که استفاده از شاه‌دانه به رشد نورون‌ها و ارتباط بین آنها منجر می‌شود.
این مطالعه اولین مطالعه‌ای نیست که اثرات گل کشیدن را در مغز نوجوانان نشان می‌دهد. در یک مطالعه در سال 2017 محققان دریافتند گل می‌تواند باعث از دست رفتن حافظه در نوجوانان شود.
همچنین یک مطالعه دیگر نشان داده است که نوجوانانی که سال‌ها به صورت روزانه ماریجوانا مصرف می‌کنند در معرض خطر رشد غیرعادی هیپوکامپ هستند.
مطالعه حاضر در مجله JNeurosci منتشر شده است.

مصرف ماده مخدر گل شمار اسپرم را کاهش میدهد

محققان هاروارد اعلام کردند؛
مصرف ماده مخدر «گل» شمار اسپرم‌ها را کاهش می‌دهد
یکی از سخت‌ترین کارها آگاهی‌بخشی به افرادی است که به سراغ این نوع مواد مخدر می‌روند، چرا که اطلاعات نادرست زیادی در این زمینه وجود دارد. اما برای افرادی که ماریجوانا یا گل مصرف می‌کنند و قصد بچه‌دار شدن دارند، اوضاع بیش از پیش مبهم می‌شود.

در میان تمامی مواد مخدر ماریجوانا (که در ایران بیشتر با نام گل یا وید شناخته می‌شود) بیشترین میزان مصرف را به خود اختصاص داده است. محققان در سراسر جهان در حال بررسی پیامدهای مصرف این ماده مخدر بر روی سلامتی انسان هستند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از ساینس‌الرت، یکی از سخت‌ترین کارها آگاهی‌بخشی به افرادی است که به سراغ این نوع مواد مخدر می‌روند، چرا که اطلاعات نادرست زیادی در این زمینه وجود دارد. اما برای افرادی که ماریجوانا یا گل مصرف می‌کنند و قصد بچه‌دار شدن دارند، اوضاع بیش از پیش مبهم می‌شود.
کشیدن گل اختلالات جنسی به بار می‌آورد
یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نشان داد که مردان دانمارکی که بیش از یکبار در هفته ماریجوانا استفاده می‌کنند، تعداد اسپرم‌های کمتری دارند. به علاوه یک مطالعه دیگر مربوط به سال گذشته دریافته است که ماده فعال ماریجوانا که به اختصار تی‌اچ‌سی (THC) نامیده می شود می تواند ساختار دی‌ان‌ای و نحوه رشد سلول اسپرم را دستخوش تغییراتی کند.
این سوال که آیا این تغییرات مربوط به اسپرم‌ها به نسل‌های بعدی نیز منتقل می‌شود یا خیر، هنوز در حاله‌ای از ابهام است. اما هم اکنون تعدادی از محققان هشدار می‌دهند که مردانی که در دوران باروری به سر می‌برند، می‌بایست این موضوع را در نطر داشته باشند که مصرف ماده مخدر «گل» چگونه می‌تواند بر بارور یا عقیم بودن فرزندان شان تاثیر داشته باشد.
با این اوصاف از آنجا که بخش عمده‌ای از این تحقیقات بر اساس مدل‌های جانوری و موارد مربوط به سوءاستعمال مواد مخدر بوده است، هنوز با قاطعیت نمی توان داده‌های به دست آمده را تایید کرد.
در همین زمینه یک مطالعه طولانی مدت که توسط محققان دانشگاه هاروارد به انجام رسیده است، سند محکم دیگری مبنی بر صحت

 مطالعات گذشته رو کرده است. در این مطالعه در حدفاصل سال‌های ۲۰۰۰ تا۲۰۱۷ بیش از ۶۵۰ نفر مصرف کننده ماریجوانا توسط

 محققین هاروارد مورد مطالعه قرار گرفتند. نتیجه آن شد که غلطت اسپرم این افراد در مراحلی از زندگیشان با افول همراه بوده است

اساس داروهای ترک اعتیاد چیست

در ابتدا باید ذکر شود که مواد مخدر چیست .
ماده مخدر به موادی گفته می شود که در حالت طبیعی بدن انسان به انها احتیاج ندارد و مصرف آن در افراد سالم باعث می شود در زمان ترک شخص دچار علایمی شود که انرا علایم ترک می نامند 
مواد مخدر هم روی گیرنده های سیستم عصبی مرکزی (مغز ) و هم روی گیرنده های سیستم عصبی محیطی و  ارگان های مختلف بدن اثر می گذارد.
مواد افیونی (تریاک .شیره ) 
این ماده بر روی 4 گیرنده مورفینی در مغز و اعصاب محیطی و همچنین بر روی انزیم های کبد و ساختار تولید مورفین و انکفالین بر روی روده ها  و عضلات اثر می گذارد.
متامفتامین (شیشه ) این ماده بر روی گیرنده های دوپامینی مغز و عروق و فوق کلیه اثر می گذارد 
ماری  جوانا (مخدر گل ) این ماده که الکالوئید اصلی آن تترا هیدروکانابینول است .و روی گیرنده های کانابیس یک و کانابیس 2 که در مغز و کبد و در ساختار اسید اراشیدونیک بدن وجود دارد  اثر می گذارد 
یک دارو به تنهایی قادر به پوشش دادن تمامی این سه دسته گیرنده  برای ترک این سه ماده به طور همزمان نیست .
مقدمه ترک اعتیاد 
برای شروع ترک اعتیاد ابتدا باید ماده  مصرفی زمان بندی و با مقدار مشخص مصرف شود مثلا  کسی که تریاک می کشد باید روزی دو بار ساعت مشخصی را معین نموده و مقدار خاصی را توزین و در زمان مشخص مصرف کند این کار باعث می شود ماده مخدر از حالت اعتیاد خارج  شود.
مقدمات اولیه قبل از ترک اعتیاد 
تمامی مواد مخدر محلول در چربی هستند و باعث اختلال در کار کرد کبد و ارگان های مختلف می شوند پس ابتدا باید انزیم های کبدی  و مغزی و ارگان ها به حالت طبیعی باز گردند
تمامی مواد مخدر باعث ایجاد اضطراب و افسردگی می شوند پس باید قبل از ترک اضطراب و افسردگی بیمار درمان شود
تمامی مواد مخدر باعث اختلال در کار کرد هورمون های بدن به خصوص هورمون های جنسی(تستسترون ) و تیروئید می شوند پس باید قبل از ترک اعتیاد کارکرد  غدد داخلی طبیعی شوند

اثرات درمانی ماری‌جوانا مربوط به کانابیدیول است نه تتراهیدروکانابینول

امروزه تا صحبت از  مضرات ماده مخدر ماری جوانا (مخدر گل ) می شود بلافاصله همه عنوان می کنند که ماری جوانا دارای خواص درمانی است و ماده مخدر گیاهی است و هیچ ضرری ندارد . اما داستان  واقعی چیز دیگری است  .
در سال 1964 برای اولین بار شخصی به نام دکتر رافائل مکولام (مخلوم) در موسسه تحقیقاتی علوم ایزمن در کشور اسرائیل مشحص کرد که الکالوئید اصلی ماری جوانا ماده ای به نام تتراهیدروکانابینول است .
در ابتدا از این ماده برای  درمان  تهوع و استفراغ در افرادی که شیمی درمانی می  کردند  استفاده شد.
بعدا مشخص شد که عصاره گیاه ماری جوانا می تواند در درمان بیماری مولتیپل اسکروز ms استفاده شود.
در گیاه ماریجوانا (مخدر گل ) بیش از 483 الکالوئید موجود است و از این مقدار حدود 65 فرم انواع فرم های کانابینوئید وجود دارد .
جزو اصلی درمانی گیاه ماری جوانا (مخدر گل ) ماده ای است به نام کانابیدیول که نه اعتیاد اور است نه تخریب مغزی دارد .اما چون در ابتدا قادر نبودند  این ماده را از مدیکال ماریجوانا (مخدر گل  جدا سازی کنند مجبور بودند برای درمان بیماران از عصاره 50 در صد کانابیدیول و 50 در صد تتراهیدروکانابینول استفاده کنند.
امروزه با پیشرفت علم و کاشت سویه جدیدی  در کشور اسرائیل فرمی از ماری جوانا طبی (مخدر گل ) وجود دارد که فقط کانابیدیول تولید می کند.
امروزه شاهد هستیم که قطره کانابیدیول به عنوان داروی برای درمان دیابت و بیمارهای عصبی و افسردگی استفاده می شود حتی در بعضی از ارایشگاه های زنانه در لندن ابتدا چند قطره کانابیدیول را به دهان مشتری ریخته وسپس موهای او را با این ماده اغشته می کنند تا زیباتر شده و بهتر فرم بگیرد.
کانابیدیول  الکالوئید اصلی درمانگر در کانابیس    بسیار اندک است  بر خلاف ان مقدار ماده مخرب  تتراهیدروکانابینول در ماریجوانا بسیار زیاد و دارای اثرات مخرب بر روی حافظه و کبد و مغز است 
مغز و ارگان های  بدن انسان مثل کبد کلیه ریه دارای دو نوع گیرنده کانابیس هستند که ماده مخدر تتراهیدروکانابینول روی این گیرنده اثر  تحریکی داشته و انها را فعال می کند اما کانابیدیول دارای اثرات عکس بر روی گیرنده های کانابیس است و انها را مهار می کند حتی کانابیدیول جلوی اثرات سوء تتراهیدروکانابینول را می گیرد