ایران دومین مصرف کننده مواد مخدر در جهان است

آنتونیو دلئو، مدیر دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم مرتبط سازمان ملل متحد در ایران، می گوید که این کشور با ۲.۲۶ درصد میزان شیوع مصرف مواد اعتیادآور از نوع مخدرها، رتبه دوم جهان را به خود اختصاص داده است.
این مقام سازمان ملل متحد، روز یکشنبه نهم مرداد (۳۱ ژوئیه) گفت که کشورهای افغانستان و پاکستان نیز به ترتیب در مقام های نخست و سوم این رتبه بندی قرار دارند.
به گفته آقای دلئو که در یک نشست خبری سخن می گفت، بیش از ۷۰ درصد از حاملان ویروس اچ آی وی (عامل زمینه ساز بیماری ایدز) در ایران معتادانی هستند که این ویروس را از طریق تزریق سرنگ آلوده دریافت کرده‌اند.
بنابر آمار رسمی اعلام شده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری ایران، بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر معتاد به انواع مواد مخدر (هروئین، تریاک، شیره و مواد اعتیاد آور با ریشه یا خواص مشابه مرفین) در ایران زندگی می کنند.

مواد مخدر یا مواد اعتیاد آور

آخرین گزارش منتشر شده توسط سازمان ملل متحد که اوایل تیرماه گذشته انتشار یافت، نشان می دهد که اعتیاد همچنان یکی از مهمترین و گسترده ترین آسیب های اجتماعی جهان است.
"'مواد مخدر' در ایران به تمامی انواع مواد اعتیادآور اطلاق می شود اما در ادبیات رسمی جهان اصطلاح مواد مخدر تنها به آن دسته از مواد اعتیادآور گفته می شود که از ریشه گیاه خشخاش و مشتقات آن با ماده موثر مرفین تهیه شده اند"
بنابراین گزارش، گفته می شود که جمعیتی میان ۱۴۹ تا ۲۷۲ میلیون نفر از افراد ۱۵ تا ۶۴ ساله در کشورهای مختلف دنیا، در سال ۲۰۰۹ میلادی، دست کم یکبار مواد اعتیادآور غیرقانونی مصرف کرده اند که پیش بینی می‌شود بیش از نیمی از این افراد اکنون هم مصرف کننده مرتب این مواد باشند.
گزارش جدید سازمان ملل متحد همچنین تعداد مصرف کنندگان مواد اعتیادآور از نوع مخدرها (تریاک، هروئین، مرفین و دیگر مشتقات گیاه خشخاش) را رقمی میان ۱۲ تا ۲۱ میلیون نفر اعلام کرده است.
بدین ترتیب، ایران به تنهایی دست کم ۱۰ درصد از تعداد معتادان به مواد اعتیادآور از نوع مخدرها در جهان را در خود دارد.
اگرچه این آمار به آن معنا نیست که ایران به لحاظ تعداد معتادان به انواع دیگر مواد اعتیادآور هم در رتبه های نخست جهان قرار دارد.
مواد مخدر به طور سنتی در جامعه ایرانی به تمامی انواع مواد اعتیادآور اطلاق می شود اما در ادبیات رسمی جهان اصطلاح مواد مخدر (Opiates) تنها به آن دسته از مواد اعتیادآور گفته می شود که از ریشه گیاه خشخاش و مشتقات آن با ماده موثر مرفین تهیه شده اند.
برای مثال، در گزارش سازمان ملل متحد، اصلی ترین ماده اعتیادآور مصرفی معتادان جهان، کانابیس یا همان حشیش و گراس معرفی شده که با رقمی میان ۱۲۵ تا ۲۰۳ میلیون نفر مصرف کننده، در صدر الگوی مصرف مواد اعتیادآور قرار دارد.
کوکایین، دیگر ماده اعتیادآور از دسته محرک ها نیز در گزارش جدید سازمان ملل متحد، آماری میان ۱۴ تا ۲۰ میلیون نفر مصرف کننده را به خود اختصاص داده که مرکز اصلی تولید آن آمریکای جنوبی و بیشتر مصرف کنندگان آن هم در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی زندگی می کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.