اتاق فروش مواد مخدر در کنار اتاق تزریق لازم است ؟

اتاق  فروش مواد مخدر در کنار اتاق تزریق لازم است ؟
نویسنده
چندی پیش رسانه ها اعلام کردند که اتاق های برای تزریق مواد مخدر ایجاد می شود تا معتادان با گرفتن سرنگ و تزریق در ان اتاق ها مشکلات بعدی ناشی از اعتیاد تزریقی مثل بیماری  ایدز را بتوان کنترل کرد
درست است که ایجاد اتاق های تزریق مثل کشور هلند می تواند از شیوع بیشتر ایدز و بیماریهای ناشی از ترریق جلوگیری کند اما بهتر است کار به طور کامل و درست انجام شود و در کنار ان اتاق فروش هروئین و شیشه هم ایجاد تا با در دسترس قرار دادن مخدرهای استاندار و بدون ناخالصی کشنده  از اسیب های بیشتر به جامعه و معتادان جلوگیری شود


ایجاد اتاق تزریق در مراکز گذری ترک اعتیاد/ بیمه معتادان اجرایی نشده است


ایجاد اتاق تزریق در مراکز گذری ترک اعتیاد/ بیمه معتادان اجرایی نشده است
مدیرعامل جمعیت خیریه تولد دوباره با اشاره به اینکه آمادگی ایجاد اتاق تزریق در مراکز گذری ترک اعتیاد وجود دار د، گفت: بیمه معتادان به رغم دریافت اعتبار توسط دستگاههای متولی ، اجرایی نشده است و قوه قضائیه باید در این مورد از متولیان امر پاسخ بخواهد.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس دیلمی زاده در نشست خبری روز دوشنبه با اشاره به اینکه تشکیل شبکه کاهش تقاضای مواد مخدر 5 سال پیش از سوی ایران مطرح شد، گفت: برای اولین بار دبیرخانه این شبکه غیردولتی در ایران مستقر شده و ریاست آن نیز برعهده بنده قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: هنوز مجوز قانونی این شبکه را دریافت نکرده ایم و بزودی با تقاضا از وزارت کشور نسبت به دریافت این مجوز اقدام خواهیم کرد.
به گفته دبیر کل شبکه سازمانهای غیر دولتی حوزه کاهش تقاضا مواد و کاهش آسیب منطقه ، امیدواریم با راه اندازی دبیرخانه و شبکه فعالیتهای مختلف، کاهش تقاضا را در سطح منطقه داشته باشیم و همچنین یکی از اهداف ما این است که سیاست گذاری های کلان در سطح منطقه و بین الملل و همکاری ان جی او ها داشته باشیم .
به گفته وی ،اجرای پروژه های مشترک در کشورهایی که عضو شبکه هستند و همچنین هماهنگی میان تشکل های غیردولتی فعال در حوزه مواد مخدر از دیگر اقداماتی است که طی برنامه ریزی کوتاه مدتی در آینده انجام خواهیم داد و همچنین گزارشی از فعالیت های این شبکه جزو برنامه های آتی ما محسوب می شود.
دیلمی زاده در خصوص اجرای مدل های یکسان در حوزه پیشگیری از مواد مخدر در کشورهای عضو گفت: به هیچ عنوان قرار نیست برنامه یکسانی را طراحی کنیم حتی در کشور ایران نیز اعتقاد داریم برنامه ها و مدل های متعددی می تواند در حوزه پیشگیری و کاهش تقاضای مواد مخدر بسیار تاثیرگذار باشد.
وی گفت: تنوع نژادی، فرهنگی، مذهبی و ... در میان کشورهای منطقه چالش بزرگی برای ما خواهد بود اما اطمینان داریم بتوانیم از این چالش به عنوان نقطه قوت و فرصتی در جهت کاهش تقاضای مواد مخدر در منطقه استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه کاهش آسیب در منطقه صاحب یک سبک و مدل شرقی هستیم، گفت: کارشناسانی که در حوزه تئوری و عملی صاحب نظر هستند می توانند در آینده با توجه به پشتوانه های ایران از مدل کاهش آسیب شرقی در منطقه استفاده کرده و آن را گسترش دهیم.
دبیر کل شبکه سازمانهای غیر دولتی حوزه کاهش تقاضا مواد و کاهش آسیب منطقه تاکید کرد: در مرحله اول هدف ما پیشگیری و درمان اعتیاد است که در این زمینه چالش کمتری داریم که قصد داریم تمرکز بیشتری روی این مسئله داشته باشیم.
وی در خصوص اعتیاد زنان نیز گفت: بر اساس آخرین آمارهایی که جمع آوری شده اعتیاد زنان نسبت به مردان 5 تا 10 درصد است به طوری که از هر 10 معتاد یک نفر آن زن است ولی از آنجا که زنان کمتر به مراکز درمانی مراجعه می کنند احتمال اینکه برخی آمارها نادیده گرفته شود نیز وجود دارد.
دیلمی زاده در مورد وضعیت اعتیاد در کشورهای عضو شبکه نیز تصریح کرد: در کشورهای منطقه موضوع ترانزیت مواد مخدر وجود دارد و در چنین شرایطی کشورهای منطقه دچار آسیب های جدی در حوزه مواد مخدر هستند و به طور کلی در این حوزه مشکلاتمان نزدیک به هم است .
مدیرعامل جمعیت خیریه تولدی دوباره افزود: کلیه کشورهای منطقه در معرض آسیب ترانزیت مواد مخدر قرار دارند و این در حالی است که مشکلات این کشورها در حوزه اعتیاد و توزیع و مصرف مواد مخدر شبیه هم است.
دیلمی زاده با اشاره به اینکه کاهش مصرف مواد مخدر منجر به کاهش توزیع می شود، گفت: چنانچه در آسیا تولیدکنندگان آمفتامین که در حال حاضر زیاد هستند کم شوند در این صورت توزیع کنندگان نیز تعدادشان کمتر خواهد شد که این منجر به کاهش مصرف کنندگان مواد نیز می شود.
به گفته وی، میزان درآمد مردم در منطقه بالا نیست و از درآمد جهانی نیز پایین تر است و اصولا تولیدکنندگان مواد مخدر گرانقیمت جذابیتی برای این مصرف کنندگان ندارند و به همین دلیل باید سعی کنیم و بدانیم که باید برنامه ها و مدل های ارزان قیمت با ابزار کاهش آسیب طراحی کنیم.
دیلمی زاده اظهار داشت: برنامه های درمانی ارزان قیمت در مدل شرقی استفاده می شود به همین دلیل بهترین شکل ممکن سرمایه گذاری برای کاهش آسیب این مدل است.
مدیرعامل جمعیت خیریه تولد در مورد مواد مخدر ماشروم نیز تاکید کرد: این ماده که از تولید قارچ در کنار پهن گاو ایجاد می شود مربوط به 30 تا 40 سال قبل است که مواد توهم زا و آمفتامین دارد و در حال حاضر نیز زیاد نشده و ماده قدیمی است.
وی ایجاد اتاق تزریق برای معتادان را در مراکز گذری ترک اعتیاد (DIC)، عامل کاهش پاتوق‌های تزریق برای این افراد می‌داند و معتقد است با تغییر مدل مصرف به سمت اعتیاد تزریقی، ایجاد این اتاق‌ها سبب می‌شود از بحران به وجود آمده در آینده جلوگیری کرد.
دیلمی زاده گفت: آمادگی داریم که به صورت پایلوت اتاق تزریق را در مراکز DIC ایجاد کنیم و تمام امکانات را برای عملیاتی شدن این برنامه، به بهترین نحو در اختیار مراجعین قرار دهیم.
وی افزود: ما سالیان متمادی است که سرنگ به معتاد می‌دهیم و به او می‌گوییم که تزریق را انجام دهد، اما در مورد مکان آن، جایی را برای این افراد تعیین نمی‌کنیم. زمانی که خبر ارائه سرنگ و سوزن رایگان به معتادان اعلام شد، صحبت در مورد مکان تزریق تابو بود، اما امروزه می‌توانیم به صورت مشخص در این مورد صحبت کنیم.
دبیر کل شبکه سازمانهای غیر دولتی حوزه کاهش تقاضا مواد و کاهش آسیب منطقه با بیان اینکه ایجاد اتاق تزریق در مراکز DIC یک مدل گران قیمت است، عنوان کرد: هم‌اکنون اجرای این مدل در کشورهای پیشرفته در حال اجراست و در مورد علت گرانی آن می‌توان به هزینه‌های طراحی و امکانات، نیروی تزریق‌کننده و داروهای مقابله با اوردوز اشاره کرد.
دیلمی‌زاده همچنین در مورد ارائه داروهای مقابله با اوردوز معتادان پس از تزریق، خاطر نشان کرد: ممکن است معتاد پس از تزریق دچار اوردوز شده و باید در این هنگام به او، داروهای مقابله با این پدیده را تزریق کرد و در صورتی که نتوانیم به موقع معتاد را بر اثر این اتفاق درمان کنیم، وی دچار مرگ شود به همین دلیل پس از آن قوه قضاییه به موضوع ورود کرده و تا مدت‌های مدیدی باید در این زمینه پاسخگو باشیم.
وی با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی طی پنج سال گذشته بودجه مراکز کاهش آسیب را افزایش نداده، اظهار کرد: این در حالی است که علی‌رغم افزایش نرخ تورم، بودجه مراکز کاهش آسیب بسیار اندک است و نتوانسته‌ایم طی این پنج سال بودجه‌ای دریافت کنیم.
مدیرعامل جمعیت خیریه تولد دوباره همچنین با انتقاد از عدم اجرایی شدن بیمه معتادان علی‌رغم دریافت اعتبار توسط دستگاه‌های متولی، اظهار کرد: بیمه معتادان علی‌رغم دریافت اعتبار توسط دستگاه‌های متولی اجرایی نشده و باید قوه قضائیه در این مورد از متولیان امر پاسخ بخواهد.
دیلمی‌زاده ادامه داد: ‌اگر اعتیاد به عنوان یک بیماری مد نظر قرار گرفته، بنابراین نباید به آن نگاه دو وجهی داشته باشیم و با طرح این پرسش که چه درصد از معتادان کشور در چرخه درمان اعتیاد قرار دارند، به این نتیجه می‌رسیم که دستگاه‌های متولی در این زمینه کوتاهی کرده‌اند و در این هنگام تنها راه‌حل موجود، تحت پوشش قرار دادن درمان اعتیاد توسط شرکت‌های بیمه‌گر است.
وی با بیان اینکه مدل مصرف اعتیاد در کشور به سمت مدل تزریقی در حال تغییر است، گفت: یک زمانی معتادان چند مصرفی در کشور افزایش یافته‌اند که بر اثر آن برنامه‌های ارائه سوزن و سرنگ رایگان در کشور کاهش یافت، اما در حال حاضر بر اساس گزارش‌های دریافتی، شواهد به ما نشان می‌دهد که مجددا مدل تزریقی به صورت آرام در حال افزایش است و علت آن، کاهش قیمت هروئین در بازار و تولید روزافزون آن توسط کشورهای همسایه از جمله افغانستان است.
باید دولت جمهوری اسلامی خود فروشنده مواد مخدر در ایران باشد ؟
سرعت شيوع مواد مخدر در بين زنان نگران‌کننده است





مشاوره پزشکی مشاوره روان پزشکی مشاوردر ترک اعتیاد مواد مخدر دکتر یزدان نیاز 9099070459
Written by Iranian scholars and medical doctors - Ananda Addiction Treatment Center For Telemedicine Services please call: (9099070459 in Tehran) and (9099305017 in other cities within Iran)*******مشاوره تلفنی مشاور روانپزشکی دکتر یزدان نیاز 9099070459 تلفن هوشمند تهران 9092305017 *******


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.