کدام کشورها در مصرف شیشه (مت امفتامین ) و مخدرهای صنعتی پیشرو هستند؟

کدام کشورها در مصرف شیشه و مخدرهای صنعتی پیشرو هستند؟

 در حالی که محاسبه دقیق تعداد و مقدار مصرف آمفتامین ها و قرص های صنعتی مخدر در جهان بسیار سخت است.اما آمارها از افزایش تولید و مصرف این ماده مخدر حکایت دارد.
هادی معیری نژاد- این ماده مخدر که از دهه شصت میلادی رواج پیدا کرده است در سالهای اخیر به دلیل پیشرفت تکنولوژی و سهل الوصول بودن تولید آن در آزمایشگاه‌های خانگی رواج بسیاری پیدا کرده است.
متیل آمفتامین، که در بازار سیاه بنام «شیشه» معروف است، نام یک ماده روان گردان است. این ماده محرک اعصاب است. مت‌آمفتامین با تاثیر مستقیم بر مکانیسم‌های مغز شادی و هیجان در فرد ایجاد می‌کند. مت‌آمفتامین همچنین باعث اختلال شدید در خواب و یا بی‌خوابی شدید می‌شود. مصرف کننده دچار بی‌اشتهایی شدید شده و ساعت‌ها و حتی تا روزها اشتها به غذا ندارد. در عین حال این ماده باعث تشنگی می‌شود و مصرف کننده مجبور است مقدار زیادی آب بنوشد
مت‌آمفتامین در سال ۱۸۹۳ در ژاپن ساخته شد. در زمان جنگ جهانی دوم توسط سربازان ژاپنی، آمریکایی و آلمانی برای برطرف کردن خستگی و افزایش انرژی استفاده می‌شد. بعد از جنگ داروی باقی‌مانده وارد بازار ژاپن شد و یک همه گیری از مصرف مت آمفتامین رخ داد و باعث شد که مصرف آن ممنوع شود.
از دهه شصت میلادی مصرف مواد مخدر صنعتی در کشورهای صنعتی با اسامی مختلف رواج یافت. 
در آمریکا و مکزیک بیشترین آزمایشگاه‌های تولید این گونه مواد مخدر کشف شده است.
از مجموع 144 تن از محرك هاي نوع مت‌آمفتامين که در جهان کشف شده است نیمی در شمال امریکا، یک چهارم در شرق و جنوب شرقی آسیا مصادره شد. همچنین مقادیر زیادی آمفتامین در خاورمیانه به ویژه در اردن، عربستان سعودی و سوریه گزارش شده است. مرکزی و جنوب غرب آسیا به عنوان بازارهای جدید در حال ظهور هستند.
تصویر زیر پراکندگی مصرف آمفتامین ها در سطح جهان را نشان می دهد؛
آمفتامین

برای تصویر بزرگتر روی آن کلیک کنید
در کشورهای عربی به دلیل اعمال محدودیت شدید برای ورود مواد مخدر، تولید و مصرف آن در داخل این کشورها رواج یافته است و در کشور خودمان هم مصرف این گونه از مواد مخدر به دلیل ارزانی و سهل الوصول بودن در حال افزایش است.
بر اساس آخرین نتایج یک طرح ملى، شیوع ‏شناسى مصرف مواد مخدر در میان شهروندان و خانواده‏ هاى 31 استان کشور در مقیاس سنى 15 تا 64 سال، ماده مخدر (محرک) شیشه، دومین ماده مصرفى در سطح کشوراست.
تصویر زیر بیانگر مقدار افزایش مصرف این مواد در سطح جهان است؛
آمفتامین

برای تصویر بزرگتر روی آن کلیک کنید
همانطور که مشاهده می شود در ایران در منطقه ثابت قرار دارد اما آمارهای غیررسمی حاکی از افزایش مصرف پنهان از آمار مواد مخدر صنعتی است.
جدول زیر بیانگر کشورهایی با بیشترین میزان مصرف است؛
ردیفکشوردرصد مصرف( 15 تا 65 سال)
1ال سالوادور3.28
2فیلیپین2.13
3نیوزلند2.10
4استرالیا2.10
5آمریکا1.90
6لهستان1.90
7تایلند1.40
8نیجریه1.40
9استونی1.30
10کاستاریکا1.30
 
جدول زیر نیز میزان مصرف در کشورهای منطقه است؛
ردیفکشوردرصد مصرف (15 تا 65 سال)
1عربستان0.40
2اردن0.40
3کویت0.27
4ترکیه0.20
5ایران0.13
6پاکستان0.08
7افغانستان0.001
در پاکستان و افغانستان به دلیل رواج مخدر سنتی این گونه از مخدر رواج چندانی ندارد اما در کشورهای عربی به دلیل قوانین سفت و سخت واردات مخدر سنتی، تولید و مصرف مخدرهای صنعتی در حال افزایش است.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.