روزجهانی مبارزه با مواد مخدر و بازار پررونق مخدر های صنعتی طراح "مخدرهای دیزاین" مخدر های ژنریک Designer drugs

روزجهانی مبارزه با مواد مخدر و بازار پررونق "مخدرهای دیزاین" مخدر های ژنریک

پنجم تیر (۲۶ ژوئن) روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است. در سال‌های اخیر مخدرهای صنعتی یا "مخدرهای دیزاین" Designer drugs بازار پر رونقی یافته‌‌اند.
 تولیدکنندگان این مواد با تغییری کوچک در ترکیب آنها مخدرهای جدید وارد بازار می‌کنند.
در آلمان ۵۰ نوع از مخدرهای صنعتی که به "مخدرهای دیزاین" شهره‌اند، ممنوع است. این ترکیبات با مخدر‌های سنتی مانند تریاک تفاو‌ت‌های بسیاری دارند؛ مثلأ به راحتی قابل استفاده، حمل و مخفی کردن هستند و نشانه‌های روشنی مثل بو ندارند.

تغییر ترکیب این مخدرها نیز از قرار معلوم چندان پیچیده نیست. مارلنه مورتلر، نماینده ویژه مجلس آلمان در امور مواد مخدر معتقد است که این مواد روا‌ن‌گردان چالش بزرگی برای مبارزه با مصرف مواد مخدر هستند.

او در روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در گفت‌وگو با خبرگزاری آلمان ضمن اشاره به سوء‌استفاده تولیدکنندگان چنین موادی، از خلاء قانونی سخن گفت و افزود که در سال گذشته ۵۵ نوع ماده روان‌گردان جدید در آلمان ممنوع شده‌اند.

خانم مورتلر در ادامه اما افزود کرد که شیمی‌دان‌های تولیدکننده این مواد مخدر با یک تغییر کوچک در ترکیب آنها، مثلأ جابه‌جایی چند ملکول، آنها را با نامی جدید وارد بازار می‌کنند.

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران اعلام کرده که ۲۵ درصد معتادان تزریقی در تهران و ۱۵ درصد آنها در کل ایران مبتلا به ویروس بیماری ایدز هستند.

ماده مخدر جدید اما در نهایت شباهت زیادی با ترکیب ممنوع شده دارد و همان تأثیر را بر مصرف‌کننده می‌گذارد.

نماینده ویژه مجلس آلمان در زمینه مواد مخدر تأکید کرد که نهادهای مسئول تلاش می‌کنند مواد اولیه این ترکیبات را ممنوع اعلام کنند اما مواد جدیدی دیگر جایگزین آنها می‌شوند.

با این حال دولت آلمان در نظر دارد ۲۰ نوع دیگر از موادر مخدر صنعتی جدید را ممنوع اعلام کند.

مخدر متامفتامین در بدن چه می‌کند؟

این مواد مخدر صنعتی که اغلب با قیمتی اندک عرضه می‌شوند، پیامدهای جبران‌ناپذیری برای سلامت انسان دارند.

از جمله این مواد می‌توان به "شیشه" اشاره کرد که در ایران نیز رواج گسترد‌ه‌ای یافته است. ترکیب اصلی شیشه از متامفتامین C9H13N گرفته شده که یک ماده محرک و اعتیادآور است.
این ترکیب مغز و سیستم عصبی را به شدت تحریک می‌کند. متامفتامین موجب آزادسازی مقدار زیادی هورمون دوپامین در بدن و ایجاد حس سرخوشی شدید و طولانی مدت می‌شود.
این ترکیب اما رفته‌رفته گیرنده‌های عصبی دوپامین را از بین می‌برد و تجربه دوباره سرخوشی را غیرممکن می‌کند.

متامفتامین باعث تنگی عروق و اختلال در گردش خون می‌‌شود که می‌تواند پیامدهای بسیار خطرناکی برای بافت‌ها اندام‌های داخلی بدن داشته باشد.

مقایسه تصویر فردی که ده سال شیشه مصرف کرد‌ه است مقایسه تصویر فردی که ده سال شیشه مصرف کرد‌ه است
این ماده که به شکل پودری سفیدرنگ، بدون بو و تلخ وجود دارد، به راحتی در نوشابه‌های الکلی و غیرالکلی حل می‌شود. کسانی که این مخدر را مصرف می‌کنند اما هرگز به اندازه اولین مرتبه احساس سرخوشی نمی‌کنند.

با ادامه مصرف شیشه توانایی برای رسیدن به احساس خوشی کمتر می‌شود. در نتیجه مصرف کننده تلاش می‌کند با افزایش دوز مصرف خود به حس سرخوشی برسد. در این دور باطل گاه خطر مسمومیت‌های کشنده دست‌کم گرفته می‌شود
.
OPIUM.SITE : مخدر های طراح چیست .
آخرین مخدر طراح با لبخند می کشد - opium.site - Blogger

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.