قات و عربستان KHAT


 
قات و عربستان
قات گیاهی است که در یمن کاشت می شود و در یمن نزدیک به صد هزار هکتار زیر کشت قات است .
ماده شیمیایی داخل گیاه قات کاتینون است که بسیار شبیه مت کاتینون (شیشه)است و علایم مصرف گیاه قات درست مشابه علایم مصرف شیشه است .
مقاله زیر مربوط به زمانی است که در کشور یمن حنگ شده بود و به این علت قیمت قات وارداتی از یمن به عربستان چند برابر شده بود .
هر هقته نزدیک به 4 تن قات از طریق هواپیما وارد امریکا می شود .
جنگ یمن قیمت قات را گران کرد .
جنگ داخلی در یمن و حملات نظامیان سعودی به این کشور باعث شد تا بهای "قات" در عربستان سه برابر شود.
به نقل از روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن،  عملیات نظامی عربستان سعودی در مرزهای مشترک با یمن در منطقه ای در فاصله صعده و جازان باعث کاهش قاچاق "قات" به عربستان به میزان 50 درصد شده است.
"قات" گیاهی است که در یمن به عنوان یک ماده مخدر مصرف فراوانی دارد و معتادان به آن، برگ های این گیاه را درون دهان گذاشته عصاره آن را به طور تدریجی می‌مکند و به اصطلاح "قات می‌زنند".
منطقه جازان در جنوب عربستان سعودی شاهد بیشترین میزان قاچاق قات از یمن است. گفتنی است 13هزار عملیات قاچاق در انواع مختلف قات، سلاح، مواد غذایی، دام و احشام و ... در این منطقه صورت می‌گیرد. هر منطقه در عربستان سعودی شامل چند استان است.
 برپایه این گزارش، کاهش قاچاق قات باعث شده است تا قیمت این ماده در عربستان سعودی بین 150 تا 200 درصد افزایش یابد. این در حالی است که برخی دیگر نیز از افزایش سه برابری قیمت قات در شرایط فعلی خبر می‌دهند.
هم اکنون قیمت یک بسته برگ گیاه قات در یمن حدود 17 هزار تومان است که تنها برای یک وعده مصرف می‌شود.
شرایط حاضر و کاهش قاچاق این ماده باعث شده تا معتادان به این ماده  درعربستان به شهر حرض در یمن مسافرت کنند. این شهر 180 کیلومتر از شهر صعده محل اصلی درگیری های گروه الحوثی و ارتش یمن فاصله دارد.
یادآور می‌شود کشت قات و قاچاق آن یکی از مهمترین منابع درآمدی اصلی اهالی منطقه صعده یمن به شمار می‌رود.
گرچه فروش و عرضه قات در عربستان سعودی ممنوع است اما مصرف خرید و فروش قات در یمن جزئی از زندگی مردم این کشور است.
معمولا برگ گیاه قات تا یک هفته در یخچال نگهداری می‌شود یا اینکه تازه آن در بازار به فروش می‌رسد.
از آنجا که طریقه استعمال این مخدر ، گذاشتن برگ ها در داخل دهان  و مکیدن تدریجی آن است،  اگر در عربستان و یمن افرادی را مشاهده کردید که یک طرف دهانشان به شکل غیرعادی باد کرده تعجب نکنید چرا که آنها در حال قات زدن هستند!
سازمان جهانی بهداشت نیز در سال 1973 ماده قات را جزء مواد مخدر دانست.
مردم در یمن معمولا پس از صرف نهار یعنی ساعت یک یا دو ظهر به اصطلاح قات می‌زنند که مصرف یک وعده قات تا قبل از غروب آفتاب ادامه می‌یابد. همچنین برخی نیز در اتاق هایی جمع می‌شوند و همراه با مصرف قات، قلیان می‌کشند.  
-احکام شرعی راجبع قات -مت کاتینون -کاتینون-قات چیست -قات زدن -گیاه خط ادولیس
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.