نحوه ترک اعتیاد مواد مخدر صنعتی چگونه است؟

نحوه ترک اعتیاد  مواد مخدر صنعتی چگونه است؟


مواد تشكیل دهنده مواد مخدر سنتی با مواد مخدر صنعتی متفاوت است و به همین خاطر نیز این دو گونه از مواد مخدر، تاثیرات مختلفی بر بدن انسان بر جای می‌گذارد.
در مواد مخدر سنتی مثل تریاك، اگر به مصرف‌كننده دائم تا 12 ساعت مواد نرسد، معمولا این دسته از معتادان احساس بی‌حوصلگی شدید، آبریزش بینی و درد عضلانی خواهند كرد، اما علائم خماری در معتادان مواد مخدر صنعتی به این زودی‌ها بروز پیدا نمی‌كند و احتمال دارد حتی تا یك ماه پس از آخرین مصرف هم هیچ علامتی ناشی از خماری در معتاد بروز پیدا نكند.

در واقع به دلیل تفاوت مواد تشكیل‌دهنده مخدرها و جنس متفاوت تاثیراتی كه بر مصرف‌كننده دارد، فرآیندهای ترك مواد مخدر در بین آنها نیز كاملا متفاوت است، اما نكته‌ای كه نباید فراموش كرد این است اگر فردی علائم خماری در یك بازه زمانی طولانی‌مدت در ظاهرش وجود نداشت، اصلا به این معنی نیست كه او معتاد نباشد یا به فرآیند ترك مواد مخدر نیازی نداشته باشد.

بدیهی است اولین گام برای ترك اعتیاد، ایجاد انگیزه ترك در معتادان به مواد مخدر صنعتی است؛ یعنی اگر با زور فیزیكی یا تهدید، فردی را مجبور كنیم كه مواد مخدر صنعتی مصرف نكند، این فرآیند ترك حتی اگر موفق هم باشد، كاملا مقطعی خواهد بود و پس از رفع موانع جبری، معتاد دوباره به سمت مصرف مواد مخدر گرایش پیدا خواهد كرد.


آموزش و فرآیندهای روان‌درمانی در این مرحله بسیار حیاتی است و موجب می‌شود فرد معتاد به طور خودخواسته به سمت درمان حركت كند البته برخی معتادان هم وجود دارند كه به طور كلی منكر اعتیادشان هستند كه باز هم در این شرایط روان‌درمانگران می‌توانند به كمك این افراد بیایند و شرایط روحی را برای معتادان به گونه‌ای تسهیل كنند كه یك فرد معتاد با فراغ خاطر به استقبال فرآیند ترك برود.

كارشناسان بر این باورند افرادی كه مواد مخدر صنعتی مصرف می‌كنند، اما عواقب مصرفشان به جنون و توهم نكشیده است، می‌توان آنها را با فرآیندهای دارودرمانی و روان‌درمانی در مطب‌ها و كلینیك‌های سرپایی ترك داد، اما اگر فرد معتاد به مصرف مواد مخدر صنعتی، دچار هذیان و توهم باشد، در آن صورت باید این معتادان را بستری كرد تا علاوه بر فرآیند ترك مواد مخدر، علائم بیماری‌های روانی در آنها را نیز معالجه كرد.



كمپ‌های ترك اعتیاد یاTC ها، به عنوان مراكزی كه معتادان حتی پس از ترك هم آنجا می‌مانند تا تحت مراقبت‌های پزشكی و روانی قرار بگیرند نیز می‌تواند به این گروه از مبتلایان كمك كند.

در مراكز سرپایی و كمپ‌های ترك اعتیاد، به طور میانگین مبالغی بین 300 تا 500 هزار تومان در ماه از خانواده معتادان مواد مخدر صنعتی دریافت می‌شود كه بسته بشدت اعتیاد مواد مخدر، این فرآیند درمان بین شش ماه تا یك سال طول خواهد كشید.
معتادان پرخاشگر و فرآیند سخت درمان
یكی از تفاوت‌های اصلی بین فرآیند ترك مواد مخدر سنتی و صنعتی این است كه بسیاری از معتادان به مواد مخدر صنعتی، در مراحل حاد اعتیاد خود به جنون، توهم و پرخاشگری هم مبتلا می‌شوند.

یعنی جدای از آن كه فرآیند ترك مواد مخدر صنعتی برای خانواده‌های افراد معتاد، بسیار پرهزینه‌تر از ترك مواد مخدر سنتی تمام می‌شود، نداشتن امنیت جانی نیز مشكلات را اضافه كرده است.

در حالی كه روند قانونی مشخص و عملی برای حمایت جانی این خانواده‌ها وجود ندارد، بسیاری از این خانواده‌ها برای حفظ امنیت خود و سایر اعضای خانواده مجبور می‌شوند به كمپ‌های غیرقانونی ترك اعتیاد متوسل شوند كه در برخی اوقات نیز حتی فرد معتاد در این‌گونه كمپ‌ها جان خود را از دست می‌دهد.

اما اگر سازوكار عملی و گره‌گشایی برای حمایت مالی و جانی خانواده‌های افراد معتاد به مواد مخدر صنعتی وجود داشت، بی‌شك هیچ خانواده‌ای راضی به پیمودن راه‌های غیراصولی فرآیند ترك نمی‌شد و خانواده‌ها با اطمینان بیشتری فرد معتاد خانواده را به كمپ‌های ترك اعتیاد می‌سپردند؛ در آن صورت احتمالا دیگر شاهد حضور پرشمار معتادانی نبودیم كه نه جامعه آنها را می‌پذیرد و نه خانواده‌ها توان درمان آنها را دارند.

منبع مطبوعات
opium.site: روش ها و متد های ترک اعتیاد به ماده مخدر شیشه (متامفتامین ...
opium.site: کراک چیست
opium.site: مخدر شیشه و راز اعتیاد به متامفتامین چیست ...
opium.site: چرا مخدر شیشه (متامفتامین ) باعث پوسیدگی دندانها می شود ...
opium.site: ماده مخدر روانگردان صنعتی جدید لبخند(2C-I) در امریکا ...
opium.site: ترمیم پرده بکارت و مواد مخدر جدید صنعتی ...
opium.site: ماده مخدر روانگردان نمک حمامBath Salts Drugs چیست و چگونه ...
 

هیچ نظری موجود نیست: