'انواع بیشتری از مواد مخدر در تجاوزهای جنسی مورد استفاده قرار می گیرد'
براساس گزارش سالانه هیئت بین المللی کنترل مواد مخدر سازمان ملل متحد، همزمان با افزایش استفاده از مواد مخدر برای کاهش مقاومت افراد در برابر تجاوز جنسی، تنوع این نوع مواد نیز افزایش یافته است.
این هیئت می گوید تدابیر سختی که برای جلوگیری از تولید و پخش "روهیپنول"، معروف ترین این نوع مواد، به اجرا درآمده، موثر بوده است.
با وجود این گزارش ها حکایت از آن دارد که سوءاستفاده کنندگان جنسی به مواد دیگری روی آورده اند؛ موادی که تولید و توزیعشان با محدودیت های قانونی چندانی روبه رو نیست.
هیئت بین المللی کنترل مواد مخدر سازمان ملل متحد در آخرین گزارش خود که روز چهارشنبه (۲۴ فوریه) منتشر شد، در خواست کرده است این مواد نیز در فهرست های دولتی گنجانده شود و تولید کنندگان آنها مشخصه های ایمنی، مانند رنگ و مزه را به آنها اضافه کنند.
پروفسور حمید قدس، از مقام های هیئت بین المللی کنترل مواد مخدر، گفت:"این مواد مخدر برای کاهش چشمگیر میزان مقاومت افراد در مقابل آمیزش جنسی ناخواسته به کار برده می شود. آنها به خاطر تاثیرات این مواد ممکن است اصلا به یاد نیاورند که مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اند."
در بریتانیا، "کتامین"، یک نوع ماده بی حس کننده، از ژانویه ۲۰۰۶، در طبقه بندی قانونی داروها در گروه "سی" قرار گرفته است. این در حالی است که ماده حلٌال "جی بی ال"، یا "گاما بوتیرولاکتون"، که از جمله مواد دارویی "نشئه آور قانونی" بود از سال گذشته در این کشور غیرقانونی شده و در گروه سی قرار گرفته است.
طبق قانون، مواد دارویی غیر قانونی به سه دست "ای"، "بی" و "سی" دسته بندی شده است.
اما دو داروی مذکور مصارف مشروعی هم دارد که کوتاه کردن دست مجرمان از آنها را دشوار می سازد.
در ماه مارس ۲۰۰۹، جان ووربویز، یک راننده تاکسی در لندن، به جرم دادن مواد مخدر و تجاوز جنسی به شماری از زنانی که سوار تاکسی او شده بودند، به زندان رفت.
او به قربانیان خود نوشابه هایی داده بود که حاوی مواد مخدر و خواب آور بوده است. بسیاری از این زنان فقط به یاد دارند که در تاکسی جان ووربویز خوابشان رفته است و ناگهان در خانه خود بیدار شده و چشم باز کرده اند.
عده ای دیگر هم فقط خاطره هایی کوتاه از سفر در تاکسی او دارند. آنها به یاد می آورند که جان ووربویز کنار آنها نشسته است.
بنا به گزارش سازمان ملل، قاچاقچیان مواد مخدر همچنین به طور فزاینده ای از داروخانه های غیرقانونی استفاده می کنند.
مواد مخدر مورد مصرف در این دست از تجاوزهای جنسی از طریق اینترنت یا تلفن سفارش داده می شود.
سازمان های مبارزه با تجاوز جنسی تحت تاثیر مواد مخدر می گویند هند از جمله منابع اصلی تولید و فروش این نوع مواد است.
هیئت بین المللی کنترل مواد مخدر سازمان ملل متحد که در وین پایتخت اتریش مستقر است، از دولت های جهان خواسته است برای جلوگیری از سوءاستفاده از فن آوری ارتباطی مدرن اقدام کنند.
این هیئت همچنین می گوید سوءاستفاده از داروهایی که با نسخه تجویز می شود، مانند مورفین، کدئین و متادون به "مشکلی پنهان" تبدیل شده است. در برخی کشورها سوءاستفاده از این داروها از مصرف هروئین، کوکائین و اکستاسی بیشتر است.
آمار سوء استفاده از این داروها در آمریکا به شش میلیون و دویست هزار نفر می رسد.
BBCPERSIAN
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر