حکایت جنگ رستم با دیو هفت سر اعتیاد در شهر تهران .

⬇    فی البداهه   ⬇
نقالی دکتر یزدان نیاز
اندر حکایت جنگ رستم با اژدهای هفت سر اعتیاد در تهران

Telegram.me/dryazdanniaz





توزیع دولتی مواد مخدر به سود کیست؟

توزیع دولتی مواد مخدر به سود کیست؟

- طرح موضوع «توزیع دولتی مواد مخدر» در ایران با با واکنش‌های مختلفی روبرو شده و برخی این طرح را بازگشت به سیاست‌های دوران پهلوی مبنی بر توزیع کوپنی تریاک می‌دانند.

- دکتر یزدان‌نیاز، درمانگر اعتیاد، می‌گوید این طرح سرانجامی ندارد و نشان‌دهنده شکست سیاست‌های مبارزه با خرید و فروش مواد مخدر و طرح درمانی با متادون و ‌ام ام تی است.

۷ مرداد ۱۳۹۶

طرح موضوع «توزیع دولتی مواد مخدر» در ایران با موجی از اظهار نظر‌ها و واکنش‌های گسترده مخالفان و موافقان این طرح همراه شده است.

حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی روز جمعه ٣٠ تیرماه از تصویب نهایی پیشنهاد توزیع دولتی مواد مخدر خبر داد و گفت مراجع تصمیم‌گیرنده در ایران با توزیع مواد مخدر رقیق بین معتادان موافق هستند.

در پی انتشار خبر توزیع مواد مخدر در میان معتادان توسط دولت، علی هاشمی، رئیس کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر، نیز از این طرح دفاع کرد و گفت: «نمی‌خواهیم به کسی تریاک بدهیم. تریاک آزاد نمی‌شود بلکه می‌خواهیم به معتادان داروهایی دهیم که هم آنان را درمان کند و هم نشئگی برای آ‌نها ایجاد کند.» او افزود: «با اجرای این طرح قصد داریم تا معتادان را از دست قاچاقچیان نجات دهیم و درواقع سیستم درمانی کشور را منظم کنیم تا فرد معتاد هفته به هفته بوپرنورفین، شربت تریاک و… را دریافت کند.»

ناظران، این طرح را بازگشت به سیاست‌های دوران پهلوی مبنی بر توزیع کوپنی تریاک می‌دانند که از سال ۱۳۴۷ آغاز شد.

این طرح سرانجامی ندارد

کیهان لندن به منظور بررسی پیامدهای اجتماعی و روانی طرح توزیع دولتی مواد مخدر در ایران با دکترمحمدرضا یزدان‌نیاز، فارغ التحصیل از «دانشگاه شهید بهشتی»، و متخصص اختلالات شخصیتی، متخصص آناستازی و اولین درمانگر اعتیاد به روش «سایکدلیک» گفتگو کرده است.

دکتر یزدان نیاز درباره این موضوع که پس از نزدیک به چهاردهه پاکسازی و اجرای مجازات‌های سنگین علیه معتادان، به نظر می‌رسد مسئولان شکست خود را در حل مشکل اعتیاد پذیرفته‌اند و تصمیم اجرای سیاست‌ چهاردهه قبل گرفته‌اند، گفت: «این طرح که از نظر کار‌شناسی درست نیست سرانجامی ندارد، چون دیگر مثل زمان شاه نمی‌توانید تریاک را به دست افراد بدهید. این طرح نشان‌دهنده شکست سیاست‌های مبارزه با خرید و فروش مواد مخدر و طرح درمانی با متادون و ‌ام ام تی است آن هم در شرایطی که دولت هم اکنون برای ترک تریاک، شربت تریاک و برای ترک هروئین، متادون می‌سازد. این طرح در واقع تف سربالا در مملکتی است که سال‌ها ادعا می‌شده با فروش و مصرف موادمخدر مبارزه می‌شود و در این راه تعداد زیادی هم شهید داده است. در واقع دولت می‌گوید در مبارزه با رواج مواد مخدر و اعتیاد شکست خورده‌ام و حالا مواد را از پایه آزاد می‌کنم.»

دکتر یزدان‌نیاز افزود:‌ «قدرت اعتیادآور تریاک از سایر مواد کمتر است، ولی قدرت هروئین سه و قدرت متادون ۴ تا ۵ است، یعنی برای ترک تریاک می‌آیند ماده متادون، که ماده قوی‌تر از هروئین است را توزیع می‌کنند تا فرد معتاد تریاک را ترک کند! در کجای دنیا چنین کاری می‌کنند و یک ماده قوی‌تر برای ترک یک ماده ضعیف‌تر توزیع می‌کنند؟!‌‌»

دولت می‌خواهد هم فروش تریاک و هم ترک آن را در اختیار بگیرد

وی درباره طرح کوپنی شدن مواد مخدر گفت: «دولت خودش هم می‌داند که اگر این ماده را به صورت کوپنی به افرادی که شرایط‌اش را دارند بدهد وارد بازار آزاد خواهد شد. در واقع دولت می‌خواهد انحصار خرید و فروش تریاک و همچنین سود ترک آن را در اختیار بگیرد. زیرا همان طور که فروش مواد سود دارد، ترک اعتیاد هم سود دارد. دولت می‌خواهد اول ترک اعتیاد را انجام بدهد، و بعد برای ترک تریاک، شربت تریاک و متادونش را بفروشد که برای کارخانجاتی مثل متادون‌سازی که بیشترشان وابسته به سازمان‌های دولتی هستند، سودآور است.»

این کارشناس و درمانگر اعتیاد ادامه می‌دهد: «به این ترتیب دولت هم نقش قاچاقچی و هم نقش درمان‌گر را به عهده می‌گیرد. در واقع از این جیب‌اش می‌گذارد در آن جیب و جای خرده‌فروش و قاچاقچی را از این چرخه حذف می‌کند. خودش تریاک را می‌فروشد و دیگر مسائل قانونی و پیگردهایی را هم که دستگاه‌های مسئول را بابت یک کیلو تریاک درگیر می‌کند نخواهد داشت.»

از دکتر یزدان‌نیاز پرسیدیم آیا اساسا اجرای طرح توزیع دولتی مواد مخدر با توجه به شیوع آن و همچنین ملاحظات فرهنگی و اجتماعی ممکن است؟ وی پاسخ داد: «این مساله موجب ایجاد نابسامانی‌های زیادی در خانواده و اجتماع می‌شود که  برای دولت اهمیتی ندارد. الان دیگر دیر شده؛ ‌ای کاش این طرح قبل از سال ۱۳۸۰ و قبل از ورود مواد مخدر صنعتی اجرا می‌شد چون با ورود مواد مخدر جدید و صنعتی، این طرح دیگر آن کارآیی قبل از ۱۳۸۰ را نمی‌تواند داشته باشد. اجرای این طرح بیشتر باعث رواج و مصرف بیشتر مواد می‌شود.»

وی در این زمینه توضیح داد:‌ «اگر می‌خواهند چنین طرحی اجرا شود باید در هر منطقه از شهرداری مراکزی مثل کافه تریا، شبیه آنچه در هلند وجود دارد، ایجاد کنند و نام افراد مبتلا در کامپیو‌تر ثبت شود و تریاک را‌‌ هم همان جا بکشند، نه اینکه مواد به آنها داده شود و معلوم نباشد که با آن چه می‌کنند. کارکنان این مراکز هم باید به کمک‌های اورژانس و CPR وارد باشند تا اگر کسی پس از کشیدن تریاک دچار ناراحتی از جمله قلبی شد به او رسیدگی کنند. هستند بسیاری از جوان‌ها که آنقدر دائم تریاک می‌کشند که شب بعد از تریاک و نوشیدن مشروب، بدون خوردن لقمه‌ای غذا، می‌خوابند و در جا می‌میرند. به همین دلیل بسیاری از خانواده‌ها می‌ترسند که مواد دولتی سر از قلیان و وافور جوانان در بیاورد که همین‌طور هم خواهد شد.»

این طرح سبب کاهش فشار بر سیستم قضایی می‌شود

مصرف تریاک برای جوانان و افراد زیر ۶۰ سال منجر به افزایش بیکاری، اخراج و سایر ناهنجاری‌های اجتماعی می‌شود. مصرف تریاک در افراد زیر ۶۰ سال و جوانان منجر به از بین رفتن هورمون تستوسترون، هورمون حرکت و افزایش نیروی عضلانی جنسی و در ‌‌نهایت ناتوانی جنسی، نارضایتی همسر و طلاق فرد می‌شود. به دلیل کاهش نیروی بدنی و عضلانی، شخص قادر نیست حتی خود را تا سر کوچه و اتوبوس برساند. به علت اختلالات ژنتیک، مسائل محیطی و فشارهای عصبی، ایرانی‌ها اضطراب دارند. بر اساس آنچه خود مسئولان می‌گویند بیش از ۲۵ تا ۳۰ درصد از ایرانی‌ها اختلالات روانی دارند که رقم واقعی بیشتر از این است. به همین دلیل، بیشتر معتادان به دلیل اضطراب اول به موادی مثل تریاک و شیره و بعد به ماری جوانای گل، شیشه و غیره روی می‌آورند.

این در حالیست که گروهی که از این طرح طرفداری می‌کنند معتقدند با اجرای این طرح، مثل بسیاری از کشورها از مصرف مواد مخدر «جرم‌زدایی» شده و از فشار بر سیستم قضایی کاسته می‌شود. مانند کشور هلند که مواد مخدر به روشی درست در دسترس قرار می‌گیرد. با این همه معلوم نیست در ساختاری که در عرصه‌های مختلف دچار مشکلات حقوقی و اجرایی است، چگونه این یک طرح می‌خواهد به روشی درست در حل یا کاهش معضل اعتیاد که به شدت گسترش یافته یاری برساند.

(مصاحبه و پژوهش از فیروزه رمضان‌زاده)
https://kayhan.london/fa/1396/05/07/توزیع-دولتی-مواد-مخدر-به-سود-کیست؟

مضرات تریاک در برابر ماری جوانا و شیشه صفر است / تریاک دولتی می تواند باعث خلوت شدن دادگاه ها شود/ متادون بیشترین آثار مخرب را روی مغز افراد دارد

پژوهشگر و متخصص ترک اعتیاد در گفت و گو با «قدس آنلاین»:

مضرات تریاک در برابر ماری جوانا و شیشه صفر است / تریاک دولتی می تواند باعث خلوت شدن دادگاه ها شود/ متادون بیشترین آثار مخرب را روی مغز افراد دارد

تریاک - کراپ‌شده
امروزه متاسفانه بیشتر دانشجویان از حشیش و ماری جوانا استفاده می کنند.آمارهای منتشر شده درخصوص اعتیاد از سوی دولت غیر منطقی و غیر واقعی است چرا که از هر پنج نفر یک نفر ماری جوانا و حشیش می کشند.
اختصاصی قدس آنلاین- دکتر محمد رضا یزدان نیاز فوق تخصص ترک اعتیاد و درمانگر اختلالات روحی و  روانی در گفت و گو با قدس آنلاین با بیان اینکه مصرف تریاک به دلیل عدم توهم زایی منع  شرعی ندارد اظهار داشت: در شرع مقدس اسلام تریاک به هیچ عنوان منع شرعی ندارد چرا که در آموزه های دینی ما آمده است ماده توهم زا حرام است از این رو علمای اسلام حشیش و ماری جوانا را حرام و نجس اعلام کرده اند اما تریاک به دلیل اینکه چنین اثر مخربی همچون مواد صنعتی بر مغز نمی گذارد حرام یا نجس عنوان نشده است چرا که کشیدن این افیون توهم زا نیست. وی با بیان اینکه تریاک اثر مخرب کمتری بر مغز نسبت به سایر مواد مخدر دارد اظهار داشت: موضوع آزاد سازی مواد مخدر که این روزها رسانه ای شده است تنها درباره تریاک صدق می کند نه سایر مواد مخدر توهم زایی که در بازار وجود دارد. یزدان نیاز اظهار داشت: آن چیزی که حجت الاسلام نوروزی عضو کمیسیون قضایی مجلس درخصوص آزاد سازی تریاک مطرح کرده اند به همان کوپنی کردن تریاک باز می گردد زیرا به نسبت مواد مخدر تریاک از سایر مواد مخدر کم ضررتراست. شیره ای که از تریاک گرفته میشود به نسبت تریاک پر ضرر وهروئین که از تریاک گرفته می شود ضرر بسیار بیشتر ی دارد چرا که قدرت اعتیاد آوری دارد و متادون از هروئین قوی تر است. بنابراین اگر بخواهیم قدرت تخریبی مواد مخدر را بر مغز ارزیابی کنیم تریاک کمترین تاثیر و متادون بیشترین آثار مخربی را به جای می گذارد.
وی درباره عدم کارآیی شربت ترک تریاک تصریح کرد: متاسفانه در سالهای گذشته برخی با دنباله روی از آمریکا وکشورهای غربی برای ترک تریاک از متادون استفاده کردند  که روش بسیار مخربی است. در حالی که در آمریکا متادون را تنها برای ترک هروئین به معتادان می دادند اما در ایران دارویی قوی تر از هروئین به نام متادون در اختیار معتادان قرار داده میشود. هر چند کنگره شصت شربت تریاک را برای ترک تریاک در اختیار معتادان قرار داد اما به واقع این شربت راه حل مناسبی برای ترک تریاک نبود چرا که علاوه براینکه داخل آن الکل ریخته شده بود فقط قبح کشیدن را به خوردن تبدیل کرد!
این درمانگر اختلالات روحی و روانی  با تایید طرح کوپنی شدن تریاک به قدس آنلاین گفت: بنده به عنوان یک پژوهشگر وکارشناس مواد مخدر حرکت صورت گرفته دولت را در جهت کوپنی کردن تریاک به افراد مسن تایید می کنم به این دلیل که تریاک هایی که از طریق قاچاقچیان توزیع می شود دارای میزان بالایی ناخالصی اعم از سرب و مواد آرسنیک سمی است.  در واقع می توان گفت آن کسی که امروز تریاک می کشد به دلیل ناخالصی های آن دچار بیماریهای ریوی و مغزی خواهد شد چرا که قاچاقچیان برای افزایش وزن تریاک یک کیلوگرم آن را با مخلوط کردن مواد زایدی به سه الی چهار کیلو تبدیل می کنند. از این رو بهتر است همان رویه ای که پیش از انقلاب دنبال شد یعنی پخش کردن تریاک کوپنی خالص واستاندارد به معتادان بالای شصت سال دنبال شود. بی شک در صورتی که این طرح تصویب شود  افراد معتاد به تریاک کمترین مورفین را بدون مواد زاید دریافت خواهند کرد.
دکتر یزدان نیاز با تاکید بر سود آوری طرح برای دولت وکاهش پرونده های قضایی مواد مخدر تصریح کرد: این طرح در واقع به نفع دولت است چرا که دولت ماده مخدر تریاک را می گیرد، می دهد و میفروشد و سود می برد یعنی دولت به جای قاچاقچی هم سود می برد وهم ماده خالصی را به دست مصرف کننده می رساند. این مساله قابل اهمیت است که سرب و آرسنیک در داخل این مواد نباشد چرا که این مواد منجر به مشکلاتی در سیستم عصبی می شوند. متاسفانه ایرانی ها به دلیل اختلالات ژنتیکی، مسائل محیطی و آلودگی هوا جامعه ای پر از اضطراب دارند وبنابراین نوجوانان وجوانان مضطرب در این جامعه برای کاهش اضطراب خود به ماده مخدری که در بازار است روی می آورند. متاسفانه امروزه در بازار ماری جوانای گل و شیشه  به وفوربرای رفع اضطراب یافت می شود.   وی اظهار داشت: حال اگر طبق سنت قدیم تریاک سالم را در جامعه پخش کنیم بنده با این مساله موافقم که تریاکی بودن به مراتب بسیار بسیار بهتر از شیشه ای بودن است ازاینکه شما به ماده ای معتاد شوید که هم از نظر اسلامی حرام؛ نجس و اختلال تفکر و اسکیزوفرنی می دهد باید نگران بود. اینکه این موضوع در جامعه جا بیفتد و دست سوداگران هم قطع شود از آن طرف دادگاه ها خالی می شود چون وقتی دولت عامل پخش وکوپنی شدن تریاک شود تعداد قاچاقچی کاهش می یابد و روی سیستم قضایی کشور فشار نمی آورند. در حال حاضر بسیاری از زندانیان به دلیل قاچاق تریاک واینکه قادر به پرداخت جبران خسارت به دولت برای قاچاق چهار کیلو به بالا از تریاک نیستند در زندان به سر می برند، این مساله باری از دوش  قوه قضاییه برمی دارد.
 وی درخصوص عوارض مصرف متادون برای ترک تریاک گفت: مصرف متادون جامعه را نابود می کند متاسفانه  اکثر افرادی که برای ترک تریاک از متادون استفاده می کنند  دچار ناتوانی جنسی، کبد چرب، افسردگی هستند. این مساله حتی منجر به تاثیرات نامطلوبی در روابط خانوادگی واجتماعی شده است. کاهش قدرت جنسی براثر استفاده از متادون موجب افزایش طلاق، فساد و فحشا شده است.
دکتر یزدان نیاز در پاسخ به اینکه آیا ممکن است این طرح منجر به افزایش اعتیاد جوانان به تریاک شود به قدس آنلاین گفت: در حال حاضر قبل ازهر چیزی باید به مساله ای به نام کاهش آسیب و اعتیاد بیاندیشیم. مصرف  ماده تریاک در طولانی مدت و مثلا یک دوره ده ساله ممکن است باعث ایجاد ناتوانی جنسی شود اما امروزه جوانان از متادون برای نئشگی یا افزایش قدرت مسائل جنسی استفاده می کنند. بنابراین از یک دیدگاه با توجه به اینکه مضرات تریاک نسبت به سایر مواد مخدر کمتراست این مساله قابل قبول تر است که معتادان تریاک بکشند اما هروئین، گل یا شیشه نکشند مساله این است که تریاک آسیبهای مغزی کمتری وارد می کند.
این پژوهشگر ترک اعتیاد درخصوص آمارهای وحشتناک استفاده از مواد مخدر توهم زا دربین دانشجویان خاطرنشان کرد: بهتر است قبل از اینکه تریاک دولتی در جامعه عرضه شود دولت درباره آن فرهنگ سازی کند بنابراین بهتر است همه مصرف کنندگان حد وحدود مصرفشان را بدانند و در مصرف اعتدال را رعایت کنند که منجر به تبعات وآسیب های خانوادگی واجتماعی نشود. بهتر است کسانی که با این طرح مخالفت می کنند درباره مضرات مخدر گل تحقیق کنند. امروزه متاسفانه بیشتر دانشجویان از حشیش و ماری جوانا استفاده می کنند. وی با اشاره به این موضوع که آمارهای منتشر شده درخصوص اعتیاد از سوی دولت غیر منطقی و غیر واقعی است اظهار داشت: البته آمار صحیحی از میزان معتادین ونوع اعتیاد در جامعه نداریم زیرا مسئوولین می خواهند این مساله پنهان بماند
وجود ماده مخدر گل و کشت ماری جوانا و ساخت شیشه در تهران تکذیب می شود مدعیان سند ارائه کنند ؟ (طنز گل و بلبل ) 
ماری جوانا گل - opium.site - Blogger
کانابیس زغال اخته (بلوبری ) ماری جوانا گل Blueberry (Cannabis) 
ماری جوانا گل طلایه دار ورود و رواج ماده مخدر اسپایس (کانابیس صنعتی ) چالشی بین ایران و اسرائیل 
فرم های رایج ماری جوانای گل در ایران (زغال اخته -هیز -نیروانا ) heaz( Cannabis )-Nirvana Aurora Indica -Blueberry ( Cannabis )

تاریخچه ماری جوانای گل در ایران (لیست دلالان وتولی...

  • فلسفه و راز خلقت گیاه مقدس شاهدانه (ماری جوانا ) ...

  •  مصرف ماده مخدر ماری جوانا جدید (مخدر گل و اسپایس ) در حاملگی خطرناک است (اثرات مخدر گل بر جنین ) High Potency And Synthetic Marijuana Pose Real Dangers in First Weeks of Pregnancy 

  • من به دشمن دانا و باهوش هر چند شیطانی مثل کانابیس...

  • چگونه گیاه شاهدانه هدیه بهشتی خداوند تبدیل به پنجه شیطان برای رسیدن به سعادت جهنمی و اسمان نهم شد 
    opium.site: من اثرات درمانی گیاه شاهدانه را ستایش می کنم
    اسopium.site: خداوند گل انسان رابا پنجه شیطان (حشیش ) افرید ؟؟
    opium.site: فرم های رایج ماری جوانا گل در ایران (زغال اخته -هیز -نیروانا ...
    opium.site: سوء استفاده جنسی ,و رواج فحشا و اعتیاد به مخدر شیشه ...
    opium.site: مخدر جدید گل سویه ماری جوانای کش افغان Kush Cannabis ...
    opium.site: افسانه جاسوسی ماری جوانای بکر زای G13 جی سیزده G-13 ...
    فلسفه و راز خلقت گیاه مقدس شاهدانه (ماری جوانا ) - opium.site - Blogger
     opium.site: ترک و درمان اعتیاد به مخدر گل (ماری جوانا گل ) با ...
    دیگر مخدر گل را نمی توانید ماست مالی کنید سردار؟ - opium
    (مخدر گل ) Kush (Cannabis) - opium.site - Blogger
    opium.site: مصرف ماده مخدر ماری جوانا جدید (مخدر گل و اسپایس ) ...
    opium.site: چرا مصرف حشیش و ماری جوانا باعث افزایش اشتها و ...
    opium.site: واکس گوش ماری جوانا از کلرادو امریکا تا شهرک ...
    opium.site: اثرات درمانی حشیش و ماری جوانا
    opium.site: آیا امکان دارد دختری با نشستن روی توالت فرنگی ...
    opium.site: مردی در امریکا به جرم فروش ماری جوانای مصنوعی ...
    opium.site: آیا ماری جوانا و حشیش مواد مخدر سیاسی هستند Do ...
    opium.site: برداشت ماریجوانا و حشیش در آذربایجان غربی ...
    opium.site: ماده مخدر افلاطونی (کلم پلو)کوکتل حشیش با ...
    opium.site: تصویب لایحه قانونی شدن مصرف روغن حشیش حاوی ...
    دانشجویان دختر دانشگاه ها می گویند - opium.site - Blogger
    opium.site: سوالات پزشکی :استفاده از عسل و شکر در مقاربت ...
    ایرانی ها موفق به ساخت ماده مخدرشیشه ( متامفتامین )از خون شتر شدند


    opium.site: سیانور، مدفوع انسان و زهره گاو مواد تشکیل دهنده ...
    مواد اولیه و مکان های ساخت روانگردان اکستازی در ای... - 
    opium.site: ضرورت زدن شلاق به کمر مسئولان مرتبط با مواد ...
    opium.site: در حوزه‌ مواد مخدر شلاق را بردارید و بر پیکر ما ...
    کارنامه مسئولین ستاد مبارزه با مواد مخدر (1) - opium.site - ...
    opium.site: نماینده گان مجلس از عملکرد ضعیف ستاد مبارزه با ...
  • ایا تریاک دوباره کوپنی و مصرف آن آزاد میشود شرایط اسلام برای مصرف تریاک چیست.

    این روزها صحبت از آزاد شدن مواد مخدر است .
    در دین اسلام مصرف تریاک منع شرعی ندارد و صحبت های اخیر مسئولین درباره آزاد شدن مواد مخدر درواقع همان  تریاک کوپنی زمان شاه است . 

    اما باید به چند نکته توجه شود .
     مصرف تریاک  در سن خاصی توصیه میشود و آن افراد بالای 60 سال است .چرا !
    زمانی تریاک برای مسلمان آزاد است که ابتدا نیاز های همسر خود  را تامین کند و دو نیاز در اسلام مبنا است .
    مرد باید نفقه کافی  (هزینه زندگی ) را برای تامین یک زندگی آبرومند برای  همسر و فرزندانش فراهم کند 
    مرد باید قادر باشد نیازها ی جسمی  همسر خود را تامین کند (سکس )
    در صورت تامین هزینه های زندگی  و نیازها ی جسمی همسر یک فرد مسلمان میتواند مبادرت به مصرف تریاک کند و این در زمانی ایجاد میشود که شخص بازنشسته باشد و بالای 60 سال و حقوقی مکفی دریافت میکند و نیاز جنسی  همسران هم در حداقل است.
    در صورت عدم   رعایت این شرایط  آزاد سازی مصرف تریاک معنای جز رواج اعتیاد  مواد مخدر و خانمانسوزی چیز دیگری نیست

    . پرورش شاهدانه طبیعی ماده به روش سینسمیلا از دهه 1977 تا 2008 باعث افزایش 12 در صدی تتراهیدروکانابینول شده است Sinsemilla

     . سینسمیلا  به معنای "بدون دانه" است و به طور کلی اصطلاح مورد استفاده برای اشاره به بالاترین کیفیت و قدرت  ماده مخدر تی اچ سی در کانابیس ماده ساتیوا  بطور  طبیعی است .
     در طی  چند دوره گیاهان ماده کانابیس  ساتیوا   پرورش داده می شود بدون انکه حتی ذره ای از گرده گیاه نر کانابیس  ساتیوا با ان تماس یابد.
     این مسله باعث می شود در هر نسل  سطوح بالاتری از کانابینوئید های روانگردان  در برگ  گیاه ماده کانابیس ساتیوا  تولید شود  یطوری که نتایج از سال 1977 تا سال 2008 نشان می دهد میزان ماده مخدر تتراهیدروکانابینول از 3 در صد به  12 در صد افزایش بیابد 
    در واقع کانابیس ماده را بطور قلمه زدن  و بدون استفاده از دانه چندین بار در محیطی عاری از گرده کانابیس نر رشد می دهند به قول قدیمی ها در ایران نسل هفتم  بهترین و بیشترین میزان ماده مخدر تی اچ سی را دارد البته همه این ها بسته به نور و نوع خاک هم دارد 
    مسله این است که  .  در روش کشت سینسمیلا  حداکثر  تا 12 در صد ماده تتراهیدروکانابینول  در برگ  گیاه ماده  ساتیوا تولید می شود .
    اما ماریجوانای طبی یا همان مخدر گل یک گیاه دو جنسی است  که از یک ماده کوش افغان  با انواع مختلف ژن های کانابیس ساتیوا و ژن نیلوفر پیچ در ازمایشگاه  ساخته شده است و در روی ان هم اندام نر قرار دارد و هم ماده و  حداقل 20 در صد تا حداکثر 30 در صد مخدر تتراهیدروکانابینول دارد و دارای مواد جدیدی از دسته کانابینول و کانابینوئید  است که در کانابیس ساتیوا و یا ایندیکا به تنهایی وجود نداشت


    Average THC Content in Seized Sinsemilla Samples (1977 - 2008)


    Sinsemilla simply means "without seeds," and is generally the term used to refer to the highest quality and potency natural cannabis. The plants are carefuly tended and matured and every effort possible is made to ensure that no male plants or the pollen from them are allowed to fertilize the female plants. That process ensures that higher levels of psychoactive cannabinoids are produced, leading to plants that are "all they can be." Sufficient numbers of samples have been tested to demonstrate a sustained potency level of approximately 11 - 12 percent THC in high quality cannabis over the past decade.

    Number of Samples and Average THC Content of Seized Sinsemilla
    YearSamplesAvg THC %
    1977153.20
    197816.28
    1979103.66
    1980266.33
    1981316.58
    1982147.10
    1983177.87
    1984366.67
    1985527.28
    1986328.43
    1987437.93
    1988987.62
    1989866.95
    19906110.10
    19917510.53
    1992768.57
    19931235.77
    19941047.49
    19951647.51
    19961689.23
    199711111.62
    199810112.33
    199913613.38
    200011312.80
    20012359.55
    200252811.36
    200353811.59
    200473111.91
    200593211.63
    20061,03211.20
    20071,32711.08
    20081,06811.46
    Sources: University of Mississippi, Marijuana Potency Monitoring Project*
    * The Marijuana Potency Monitoring project is sponsored by the US National Institute on Drug Abuse. The sources of the numbers quoted here are as follows:
    1. ElSohly, M.A., et al "The Potency of Confiscated Marijuana, Sinsemilla, and Hash Oil Over a Ten-Year Period,"Journal of Forensic Sciences, Volume 29, No. 2, April 1984, pp. 500-514
    2. ElSohly, M.A., et al "Potency Trends of delta-9 THC and Other Cannabinoids in Confiscated Marijuana from 1980-1997Journal of Forensic Sciences, Volume 45, No. 1, 2000, pp. 24-30
    3. ElSohly, M.A. National Center for Natural Products Research, School of Pharmacy, University of MississippiQuarterly Report, Potency Monitoring Project, Report #104, Dec 16, 2008 - Mar 15, 2009


    Definition: (from ElSohly, et al)



    Sinsemilla



    Marijuana in the form of flowering tops of the female Cannabis plant with no seeds.

    Other Available Data -- Click Graphs to Navigate
    THC Content OverviewHash OilMarijuana
    HashishThai StickDitchweed


    The Trump Administration Actually Thinks Marijuana Is As Bad As Heroin/پرزیدنت دونالد ترامپ ماری جوانا به اندازه هروئین بد است

    ماده مخدر ماری جوانا طبی که در ایران به نام مخدر گل شناخته می شود در امریکا تا مدتی قبل فقط به بیمارانی که بیماری غیر قابل علاج داشتند داده می شود .
    سود حاصل از فروش قانونی مدیکال ماری جوانا باعث شد که دولت فروش  انرا در نزدیک به 20 ایالت ازاد کند.

    طبق نظریه کارشناسان مواد مخدر  در امریکا میزان اعتیاد اوری مدیکال ماری جوانا (مخدر گل ) به اندازه مخدر هروئین است حتی 
    پرزیدنت  دونالد ترامپ هم در یک مصاحبه اظهار نموده است که ماری جوانا (همان مدیکال ماری جوانا یا مخدر گل در ایران ) به همان اندازه  هروئین مضر  است 
    دادستان کل امریکا اقای  Jeff Sessions در اظهارات خود در این هفته گفت که او معتقد است ماری جوانا (مخدر گل )تنها کمی کمتر وحشتناکتر از مخدر هروئین است 

    Marijuana still as dangerous as heroin, feds say - NY Daily ...

    Govt: Marijuana Still as Dangerous as Heroin, Ecstasy - ...

    The Trump Administration Actually Thinks Marijuana Is As Bad As Heroin

    تکلیف "پروتکل درمان گل" چیست؟

    نظرات متناقض کارشناسان درباره ضرورت تدوین پروتکل درمان "گل"؛
    تکلیف "پروتکل درمان گل" چیست؟
    درمان اعتیاد به محرک "گل" در ایران سلیقه‌ای و بر اساس تجربه و مهارت درمانگران انجام می‌شود؛ این اظهار نظر برخی از درمانگران و پژوهشگران حوزه اعتیاد است و در این میان منتقدانی نیز تاکید می‌کنند این پروتکل باید تدوین شود تا درمان "گل" سامان یابد.
    به گزارش ایسنا، با وجود اینکه مصرف گل یا حشیش در ایران موضوع تازه‌ای نیست، اما درمان اعتیاد به آن امروز بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌است. چندی پیش روشن پژوه، معاون مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی و اسد بیگی، رییس اورژانس اجتماعی کشور از تدوین نشدن پروتکل درمان گل انتقاد کردند؛ دلیل طرح این انتقاد نیز معرفی گل به نام دومین مخدر پرمصرف در کشور است. البته وزارت بهداشتی‌ها هم درباره ضروری بودن یا نبودن تدوین این پروتکل‌ اظهار نظر چندانی نداشته‌اند.
    دکتر هومان نارنجی‌ها- درمانگر اعتیاد- یکی از منتقدان تدوین نشدن پروتکل درمان گل و شیشه است. او معتقد است نتیجه تدوین نشدن این پروتکل‌ها، درمان‌های سلیقه‌ای است که حتی می‌تواند اشتباه باشد. وی در گفت‌وگو با ایسنا در این خصوص می‌گوید: رد پای شیشه در ایران متعلق به سال 1383 است. وقتی از این سال در ایران شیشه وجود دارد؛ چرا نباید برای آن پروتکلی تدوین شود؟ ماری جوانا و گل و علف هم جدید نیستند که بگوییم با پدیده‌های جدیدی روبرو هستیم. پروتکل مورفین که اوایل دهه 80 تدوین شد، براساس داروی متادون بود و قبل از آن هم پروتکل درمان اعتیاد بدون متادون مبتنی بر کلونیدین، در سال 76  تدوین شده‌ است. تدوین پروتکل سه ماه زمان می‌برد، هر چه بنویسید هم ممکن است اشکالی داشته باشد، اما می‌توان آن را  اصلاح کرد. بهتر است این پروتکل هرچند با معایبی وجود داشته باشد که بتوان روی آن مانور داد.
    وی ادامه می‌دهد: در همین پروتکل‌ها چگونگی درمان دارویی ذکر شده ولی از درمان غیر دارویی گفته نشده‌ است؛ این درحالیست که از هر 100 سهم درمان 20 قسمت آن مربوط به دارو است؛ یعنی ما یک پروتکل جامع درباره درمان‌های غیردارویی هم که مهم‌تر از درمان دارویی است، نداریم. به همین دلیل  پروتکل درمان شیشه  هم نداریم، چون متادون در درمان این محرک جواب نمی‌دهد و درمان شیشه کم اثر می‌شود.
    به گفته این درمانگر اعتیاد، در حال حاضر مراکز ترک اعتیاد  از روش‌های تجربی خود برای درمان موادی همچون شیشه استفاده می‌کنند. حتی در برخی مراکز، متادون می‌دهند که اشتباه است. هرکس در درمان شیشه سلیقه‌ای فعالیت می‌کند. ما پروتکل واحدی نداریم که به این موضوع سامان دهیم.
    نارنجی‌ها درباره بازدهی روش‌های درمان گل در مراکز ترک اعتیاد نیز توضیح می‌دهد و می‌گوید:  گل درمان سختی دارد و بازدهی آن نسبی است. بسیاری از  مصرف کنندگان شنیده‌اند که گل اعتیاد و عوارض زیادی ندارد. وقتی کسی عوارض این ماده را در حد سیگار می‌داند، درمان آن هم سخت می‌شود؛ به همین دلیل روی آن تاکید نمی‌کند. از طرفی مزمن بودن آن باعث ایجاد چالش در درمان آن می‌شود. تدوین این پروتکل سخت نیست ولی هیچ تیمی آن را انجام نمی‌دهد.
    وی عوامل موثر در کاهش مصرف شیشه و جایگزینی گل با آن را، قیمت و عوارض شیشه، مبارزه پلیسی با ترانزیت و دسترسی بیشتر به گل می‌داند و ادامه می‌دهد: اگر شیشه در دسترس قرار گیرد دوباره مصرف آن بالا می‌رود. سن مصرف گل از هر سنی ممکن است آغاز شود ولی معمولا از زیر 18 سال شروع و جزو مواد دروازه‌ای حساب می‌شود؛ یعنی دروازه ورود به مصرف مواد مخدر است. شیشه در حال حاضر قیمت بسیار گرانی دارد در حالی که اوایل شیوع مصرف، قیمت پایین‌تری داشت، ولی امروز با پنج یا شش هزار تومان می‌توان گل خرید. 
    نظام درمان اعتیاد جامع‌تر باشد 
    دکتر علیرضا نوروزی- پژوهشگر اعتیاد- نیز درباره الزامات پروتکل درمان گل در کشور  توضیح می‌دهد و می‌گوید: مصرف گل یا حشیش در سال‌های اخیر روند افزایشی داشته‌است، اما راهنمای خاصی بر پایه مداخلات روانشناختی وجود ندارد. این مداخلات ضمن اینکه مشابه مداخلات روانشناختی مورد استفاده برای ترک سایر اعتیادها مثل شیشه است، می‌تواند در دستور کار دستگاه‌های مرتبط قرار گیرد تا پروتکل‌های اختصاصی‌تری برای درمان حشیش تدوین شود.
    وی ادامه می‌دهد: به نظر  می‌رسد کسانی که حشیش استفاده می‌کنند، سن پایین‌تری دارند و موضوع پیچیدگی‌های درمان با خانواده برای آنها مطرح است، به همین دلیل پروتکل‌هایی که به این موضوع توجه کند می‌تواند مهارت درمانگران را برای کار با جوانان و نوجوانانی که حشیش مصرف می‌کند، تقویت کند.
    وی، یکی از دلایل تاخیر در تدوین پروتکل درمان گل  را مراجعه کمتر معتادان این نوع مخدر می‌داند و می‌گوید: در گذشته کمتر پیش می‌آمد کسانی که از حشیش استفاده می‌کردند برای درمان مراجعه کنند. درمانگران نیز از الگوهای رایج درمان استفاده می‌کردند، اما اخیرا به نظر می‌رسد مصرف این ماده در حال افزایش است و خودشان برای درمان مراجعه می‌کنند.  در حال حاضر برای درمان آنها از درمان‌های مشابه روان درمانی، شناختی – رفتاری، دستیابی به پرهیز از مواد و دارو درمانی علامتی به صورت کوتاه مدت استفاده می‌شود. برای تقویت این برنامه لازم است برخی گروه‌های خاص مانند نوجوانان مهارت کار با خانواده را یاد بگیرند.
    این پژوهشگر اعتیاد همچنین اضافه می‌کند: باید بدانیم آیا اولویت دارد روی حشیش سرمایه گذاری کنیم؟ مهارت‌های لازم برای درمان‌های شناختی و رفتاری ترک شیشه و حشیش مشابه است و می‌توان همان دوره‌های درمان ماتریکس را تقویت کرد، اما نظام درمان باید مهارت‌های جامع‌تری داشته باشد تا بتوان با خانواده‌ها هم کار کرد؛ به خصوص برای بیمارانی که سن پایین‌تری دارند و مستقل نیستند.
    گونه‌های جدید حشیش سم بیشتری دارند
    نوروزی درباره درصد بالای سمی بودن حشیش‌های جدید نیز هشدار می‌دهد و می‌گوید: به نظر می‌رسد حشیشی که امروز وجود دارد نسبت به آنچه در گذشته وجود داشته‌ است عارضه بیشتری دارد. مواردی از بذر حشیش دیده شده‌ است که محتوای حشیش بیشتری دارند و به مراتب سمی بودن آنها بیشتر است. گاهی این سم تا پنج_ شش برابر گونه‌هایی که بشر  به صورت تاریخی با آن آشنا شده‌، بیشتر است. مصرف این نوع حشیش در سنین جوانی خطر جنون را افزایش می‌دهد؛ به همین دلیل این دیدگاه که حشیش ماده‌ای طبیعی است و بشر خیلی وقت است از آن استفاده می‌کند و به سلامتی ضرری نمی‌رساند، دقیق نیست.
    وی برخلاف درمانگران دیگر نظر متفاوتی درباره پروتکل درمان شیشه دارد و می‌گوید: این پروتکل اوایل دهه 90 تدوین و ابلاغ شده‌ است و دوره‌های آموزشی آن نیز در دست اجراست. پروتکل درمان شیشه  اوایل دهه 90 تدوین و ابلاغ شده‌ و چندین سال است دوره‌های آموزشی آن نیز اجرا می‌شود. روانشناسان برای درمان شیشه باید دوره‌ای بگذرانند که به دوره ماتریکس معروف است و روان درمانی جامعی محسوب می‌شود. برای پزشکان نیز دوره ملاحظات خاص در درمان مواد محرک وجود دارد. اساس درمان وابستگی به متامفتامین و شیشه مداخلات روانشناختی و غیردارویی است و دو راهنما در این حوزه با الگوی ماتریکس و درمان شناختی – رفتاری با الگوی تغییر یافته تهیه و ابلاغ شده و دوره‌های آن در حال برگزاری است.
    "پروتکل درمان" اولویت حوزه اعتیاد در ایران نیست
    دکتر محمد باقر صابری زفرقندی، روانپزشک  نیز تاکید می‌کند که پروتکل درمانی اولویت اصلی حوزه  درمان اعتیاد در کشور نیست و بیان آن از سوی افراد فاقد تخصص صورت می‌گیرد.
    وی در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: درمان در کشور ما بیش و پیش از آنکه به نبودن پروتکل درمانی و از این قبیل موارد مربوط باشد، به ورود افراد فاقد صلاحیت‌های علمی و در برخی موارد اخلاق حرفه‌ای به روند درمان اعتیاد بازمی‌گردد؛ به عبارتی اگر پروتکل رسمی وجود نداشته نباشد به این معنی نیست که منابع علمی معتبر برای استفاده درمانگران در دسترس نیست و درمانگران و نظام سلامت کشور سردرگم هستند.
    ظفر قندی تاکید می‌کند که در حال حاضر مداخله درمانی مناسب برای انواع مواد مخدر از منابع معتبر علمی در دسترس است؛ مهم دوره‌های آموزشی دانشگاهی است که بتوان افراد دارای صلاحیت تربیت کرد. در حال حاضر خلاء کمبود افراد دوره دیده، نمود بیشتری نسبت به  فقدان منابع علمی و راهنماهای درمانی دارد.
    وی انتقاد از نبود پروتکل‌های درمانی گل و شیشه را غیرضروری می‌داند و ادامه می‌دهد: متاسفانه هر از چند گاهی در کشور ما موضوعات غیر مرتبط و فاقد اولویت در حوزه اعتیاد مثل  پیشگیری، درمان و کاهش آسیب  مطرح می‌شود. زمانی هم بحث پروتکل درمان مواد محرک  و ضرورت تدوین آن در بوق و کرنا بود. ظاهرا دوباره بحث پروتکل نویسی درباره گل قرار است بر سر زبان‌ها انداخته شود.

    به گفته این روانپزشک  مداخلات درمانی برای مصرف کنندگان مواد مخدر بیشتر غیر دارویی است که حتما باید توسط افراد دارای صلاحیت علمی و عملی انجام شود. همچنین جای دوره‌های آموزشی در این زمینه کم است و متناسب با نیاز جامعه توسعه پیدا نکرده است. تا زمانی که این خلاء پر نشود، داشتن پروتکل نمی‌تواند کمک زیادی در درمان داشته باشد. در مورد مواد محرک نیز همین قاعده پابرجا است.

    «سه دود» و «دستمال» تازه‌های بازار مخدر/ آخرین قیمت انواع مواد؛ شیشه گرمی 50 هزار تومان، تریاک گرمی 3000 تومان

    «سه دود» و «دستمال» تازه‌های بازار مخدر/ آخرین قیمت انواع مواد؛ شیشه گرمی 50 هزار تومان، تریاک 3000/ مصاحبه خبر فوری با یک ساقی

    مصرف کنندگان مواد مخدر می گویند موادی به نام «سه دود» و «دستمال» این روزها در حال فراگیر شدن است، به گفته آنها موادی مانند کراک نیز دربازار کم شده است.
    مهدی آیینی- براساس آمارهای منتشر شده دست‌کم حدود سه میلیون مصرف‌کننده مواد مخدر در کشور وجود دارد که هرسال بیش از 50 تن مواد مخدر مصرف می‌کنند.
    یکی از فروشندگان مواد مخدر در جنوب پایتخت درباره مواد مخدری که بتازگی خرید و فروش می‌شود به خبر فوری می‌گوید: موادی به نام دستمال آمده که شبیه دستمال کاغذی نمدار است، یکی از روش های مصرف آن این است که مواد را با توتون سیگار قاطی کرده و می‌کشند.
    آن طور که او توضیح می دهد هر نیم سانت دستمال را حدود 40هزار تومان می فروشند.
    این فروشنده مواد مخدر درباره دیگر مواد مخدر جدید بیان می کند: مواد مخدر دیگری به نام «سه دود» در حال توزیع است که چیزی شبیه کراک است و در شمال شرق کشور بیشتر خرید و فروش می شود.
    او درباره قیمت مواد مخدر دیگر می افزاید: هروئین گرمی 25 هزار تومان؛ شیشه گرمی 50هزار تومان؛ تریاک گرمی 3000 تومان؛ حشیش گرمی 2500 تا 3000 تومان و هر سه گرم گل 50 هزار تومان است.

    تغییر نام؛ شگرد قاچاقچیان
    برخی کارشناسان معتقدند مواد مخدر جدیدی وجود ندارد و این شگرد مافیای مواد مخدر است که با تغییر نام مواد مخدر سعی در ایجاد بازارهای جدید برای خود دارد.
    مجید رضازاده، رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی در این باره به خبر فوری می گوید: قاچاقچیان مواد مخدر برای کسب سود بیشتر تلاش می کنند بازارهای تازه ای برای خود راه بیندازند به همین خاطر دست به تغییر نام مواد مخدر می زنند برای نمونه وقتی مصرف کنندگان مواد مخدر از تاثیرات مخرب هروئین مطلع شدند چنین شگردی را به کار گرفتند.
    آن طور که رضازاده می‌گوید به این شکل قاچاقچیان مواد مخدر برای سود بیشتر هروئین فشرده را بنام کراک روانه بازار کردند.
    تولید کنندگان مواد مخدر برای کسب سود بیشتر دست به هرکاری می زنند و با توجه به اینکه آنها با فروش مواد صنعتی سود بیشتری به دست می آورند قشر جوان جامعه را هدف قرار داده‌اند به همین خاطر مسئولان باید برای رفع نیازهای جوانان بیشتر به مسائلی مانند اشتغال و غنی کردن اوقات فراغت آنها بپردازند و با اجرای برنامه های فرهنگی مناسب دانش خانواده ها را نیز نسبت به این خطرات آگاه کنند، چراکه بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از نیمی از والدین زمانی از اعتیاد فرزندانشان با خبر می‌شوند که حدود 5 سال از شروع به مصرف مواد مخدر از سوی آنها می‌گذرد.

    افزایش اوردوز بین معتادان به دلیل گران شدن شیشه/ مواد مخدر ناخالص باعث مرگ افراد می شود

    رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با جام‌جم آنلاین:

    افزایش اوردوز بین معتادان به دلیل گران شدن شیشه/ مواد مخدر ناخالص باعث مرگ افراد می شود

    3190 نفر خوابیدند و دیگر بیدار نشدند؛ 3190 نفر خواستند که یک دنیای دیگر را تجربه‌کنند، رفتند که اوج بگیرند ، بروند بالا، رفتند و دیگر برنگشتند! 3190 مردند و شدند جنازه هایی بی‌جان،مردمک چشم هایشان گشاد شد و دست هایشان خشک و بدن‌هایشان سرد. 3190 نفر یکی یکی دراز کشیدند درکشوهای بلند سردخانه پزشکی قانونی و روی پرونده پزشکی‌شان نوشته شد : مرگ بعلت مصرف مواد مخدر وروانگردان!
    تصویر افزایش اوردوز بین معتادان به دلیل گران شدن شیشه/ مواد مخدر ناخالص باعث مرگ افراد می شود
    به گزارش جام‌جم آنلاین مدیرکل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی در تازه‌ترین نشست خبری مسئولان این سازمان، بین آمارهای ریز و درشتی که به رسانه‌ها اعلام کرد ، از مرگ 3190 در سال 95 براثر مصرف مواد مخدر و روانگردان خبر داد ؛3190 نفری که با مرگ‌شان آمار مرگ و میر بر اثر مصرف مواد مخدر و روانگردان را در سال گذشته 6.2 درصد افزایش دادند.
    محمدرضا قدیرزاده در ادامه از اوردوز و تداخل مصرف مواد بعنوان عوامل اصلی این نوع مرگ و میر یاد کرد و گفت: «مرگ معتادان به دلیل مسمومیت ناشی از سرب موجود در مواد مخدر در سال گذشته حدود 50 مورد بوده که این امر نشان می‌دهد بیشترین دلایل مرگ همان اوردوز در مصرف ماده مخدر است.» ما این موضوع را با دکتر سعید صفاتیان، رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام در میان گذاشتیم و با این کارشناس اعتیاد به تحلیل چرایی این اتفاق پرداختیم:

    آقای دکتر افزایش 6.2درصدی مرگ بر اثر مصرف مواد مخدر و روانگردان در سال گذشته نگران کننده نیست؟