اکستاسی و متامفتامین و روانگردان ها جنون جنسی می دهد


روانگردان ها موجب جنون جنسی می شوند

آسیب ها - وزارت بهداشت نسبت به شیوع انتقال جنسی ویروس ایدز از طریق مصرف کنندگان شیشه، اکستازی و سایر مواد روانگردان هشدار داده

وزارت بهداشت اعلام کرده است که روانگردان ها حتی می‌تواند موجب افزایش انتقال ایدز از مادر به جنین نیز بشود. در همین باره عباس صداقت رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت به خبرآنلاین می گوید: "این داروها اصطلاحا وضعیتی را به وجود می آورد که جنون ارتباط جنسی است و قدرت تصمیم گیری در ارتباط با رفتار پرخطر را کاهش می دهد در نتیجه فرد میل جنسی بالا پیدا می کند که همین سبب انتقال بیماری می شود."
گفتگوی او با خبرآنلاین را بخوانید؛
از یک سال گذشته هشدارهای زیادی درباره تغییر الگوی شیوع ایدز و شیوع جنسی این بیماری داده شده است، واقعا چه اتفاقی برای ایدز افتاده؟
در سالهای اخیر متوجه تغییر شیوه های جدید انتقال بیماری ایدز شدیم چون در گذشته از طریق مصرف مشترک سرنگ و تزریق این بیماری منتقل می شد اما الان از طریق رفتارهای پرخطر جنسی.
از سوی شما گفته شده روانگردان ها یکی از دلایل افزایش ایدز از ارتباط جنسی است. این مواد چه تاثیری بر فرد می گذارد که باعث انتقال بیماری می شود؟
این داروها اصطلاحا وضعیتی را به وجود می آورد که جنون جنسی است و قدرت تصمیم گیری در ارتباط با رفتار پرخطر را کاهش می دهد. در نتیجه فرد میل جنسی بالا پیدا می کند که همین سبب انتقال بیماری می شود. متاسفانه قیمت مواد روان گردانها چون پایین است و این باور غلط هم وجود دارد که این مواد اعتیاد آور نیستند باعث افزایش مصرف و تغییر شیوه انتقال بیماری ایدز شده است.
آقای دکتر چون این مواد را بیشتر جوانان مصرف می کنند می توانیم بگوییم که سن ابتلا به این بیماری هم کاهش یافته است؟
هنوز نمی توانیم بگوییم سن ابتلا به بیماری ایدز کاهش یافته است اما بیشترین الگوی مصرف یعنی حدود 46.5 درصد مبتلایان در گروه سنی 25 تا 34 سال هستند.
در آمار جدیدی که از مبتلایان منتشر شده است، تعداد زنان HIV مثبت شناخته شده، افزایش داشته است. این افزایش به چه دلیل است؟
در ایتدای 80 از مجموع 1537 مورد شناسایی شده به این بیماری 65 مورد زنان بودند. اما اکنون و در پایان دهه 80 از 1398 بیمار شناخته شده، 283 مورد زنان بودند. بخشی از این افزایش به دلیل اطلاع رسانی و معرفی مبتلایان زن بوده. این نشان می دهد که فرهنگ و اعتماد مردم بالا رفته و تعداد بیشتری برای تست به ما مراجعه کردند و در نتیجه ما توانسته ایم موارد بیشتری را کشف کنیم. بخشی از زنان مبلا به ایدز که در آمار ما آمده اند، افرادی بوده اند که رفتارهای جنسی پر خطر جنسی متعدد داشته اند. برخی هم مصرف کننده مخدرهای مختلف هستند.

با توجه به افزایش آمار مبتلایان به ایدز در کشور، عده‌ ای می‌ پرسند که آیا می ‌توان آزمایش ایدز را جزو آزمایش‌ های اجباری قبل از ازدواج گنجاند؟
خیر چون بیماری ایدز یک دوره  پنجره دارد که در این دوران با دادن آزمایش بیماری تشخیص داده نمی ‌شود، بنابراین اگر آزمایش یک شخص منفی بود نشان‌ دهنده سلامت وی از نظر وجود ویروس HIV  نیست. دوم این که هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر آزمایش فرد، سلامت وی را تایید ‌کند، او تا 6 ماه دیگر رفتار پُرخطر نداشته باشد. در نتیجه این آزمایش تاثیری در نشان دادن سلامت فرد ندارد. اما نقش مشاوره قبل از ازدواج در سلامت افراد بسیار اهمیت دارند چون اگر افراد رفتار پُرخطر داشته باشند، به آن ها آگاهی داده می ‌شود یا علایم خطر این بیماری برای زوجین گفته می‌ شود و اگر نیاز باشد به‌ صورت داوطلبانه و رایگان از آن ها تست گرفته می‌ شود.
پس قبل از ازدواج چه راهی برای شناخت وجود دارد؟
تاکید ما در مورد ایدز، اطلاع‌ رسانی و آموزش است بنابراین مشاوره قبل از ازدواج برای آگاهی و پیشگیری از رفتارهای پرخطر بسیار موثر است

هیچ نظری موجود نیست: