کمبود های تغذیه ای ازجمله کمبود ریزمغذی ها مانند آهن و روی می تواند منجر به کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی در دانش آموزان شود.
دانش آموزان در سنین رشد قرار دارند و به همین دلیل برنامه غذایی روزانه
آنها باید طوری تنظیم شود که مواد مغذی مورد نیاز برای رشد جسمی وکارایی
ذهنی آنها تامین شود.
در برنامه غذایی روزانه دانش آموزان باید پنج گروه
غذایی اصلی گنجانده شود، افزود: این پنج گروه شامل نان و غلات که عمدتا
انرژی مورد نیاز روزانه را تامین می کنند، گروه شیر و مواد لبنی برای تامین
کلسیم، فسفر، گروه گوشت، تخم مرغ و حبوبات برای تامین پروتئین مورد نیاز
جهت رشد و افزایش حجم عضلات، گروه میوه ها و گروه سبزی ها برای تامین
ویتامین ها، املاح معدنی و فیبر است.
متخصصین تغذیه ذکر کرده اند : مصرف مواد غذایی چرب، پرنمک و شیرین که در موادی
مانند نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی، شیرینی و شکلات، آب نبات ها،
چیپس و پفک وجود دارد به این دلیل این که فاقد ارزش غذایی بوده و می
تواند زمینه را برای بروز کمبود های تغذیه ای، چاقی و اضافه وزن، فشارخون و
چربی خون بالا فراهم کند، توصیه نمی شود.
دانش آموزان باید بعد از مصرف صبحانه
راهی مدرسه شوند و کودکانی که صبحانه نمی خورند، در طول ساعاتی که در مدرسه
هستند، با کاهش یادگیری، کاهش تمرکز حواس درکلاس درس، خستگی و بی حوصلگی
مواجه می شوند.
میان وعده مناسب و سالم مانند میوه، لقمه های خانگی مثل نان و پنیر، نان و
تخم مرغ، شیر، انواع تنقلات سنتی از قبیل نخود، کشمش، برگه ها و انواع
مغزها بهترین میان وعده ها هستند همچنین میان وعده ها فقط برای رفع احساس
گرسنگی نیستند و بخشی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن را برای این گروه
سنی باید تامین کنند
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر