گل می زنی یا ماری جوانا؟.

ایران وایر : نام ایران، هم اکنون در کنار پنج کشورنخست مصرف کننده مواد مخدر صنعتی در دنیا قرار گرفته است. برپایه گزارش‌های سازمان ملل نیز ایران به عنوان یکی از صادر کنندگان مواد مخدر صنعتی به جنوب شرق آسیا شناخته شده است.

یکی از مواد مخدر شایع در ایران شیشه است، این ماده در ایران بسیار آسان و با قیمتی پایین تولید می‌شود. شایان، جوان ۳۲ ساله ساکن مشهد است که ماده شیشه مصرف می‌کند.

 او در گفتگو با ایران وایر توضیح می‌دهد که به راحتی می‌تواند در خانه با دو بطری پپسی و وصل کردنشان به یکدیگر از طریق یک لوله و ترکیب با چند ماده اولیه ارزان که در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند ماده مخدر شیشه را تولید کند.

دکتر محمدرضا یزدان نیاز، پزشک مشاور ساکن ایران در زمینه ترک اعتیاد مواد مخدربه ایران وایر می‌گوید: «هنگامی که تاثیر افدرین در درمان بیماری‌ها کشف شد، تولیدکننده ها، دارویی مشابه به عنوان "پسودوافدرین" ساختند که به معنای مجازی افدرین است. پسودوافدرین و افدرین، ماده‌ای است که تا مدت‌ها پیش به عنوان داروی چربی سوز شبیه آنتی هیستامین شناخته شده بود که برای باز کردن مخاط ریه بکار می‌رفت،‌‌ همان دارویی که گفته می‌شد ماردادونا از آن برای دوپینگ استفاده کرد.»

به گفته وی، این ماده تا سال ۱۳۸۸ در بیشتر دارو‌ها، قرص‌ها و شربت‌ها بکار می‌رفت، در هر قرص سی میلی گرم «پسودوافدرین» بود. این ماده از ترکیبات اولیه شیشه است. در طول سال‌های اخیر ماده مخدر شیشه در ایران با مخلوط کردن ید، فسفر و پسودوافدرین تولید شده است. قیمت شیشه ناگهان در سال ۱۳۸۳ به شدت بالارفت به طوری که قیمت یک بسته ۱۰۰ عددی قرص «پسودوافدرین» که پیش‌تر ۴ تا ۵ هزار تومان بود به ۲۰ هزار تومان رسید. در این میان دولت، عقب‌تر از سازندگان ماده مخدر شیشه و جامعه بسیار دیر متوجه شد که ماده اولیه ساخت شیشه‌‌ همان دارویی است که خودش ساخته و به داروخانه‌ها می‌فروشد.

این تجربه در مورد مواد مخدر دیگر هم صدق می‌کند. به گفته دکتر یزدان نیاز: «اگر بخواهیم پرونده ماده مخدر کراک c را بررسی کنیم می‌بایست بسیاری از مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر را به میز محاکمه بکشانیم. نام این ستاد را باید به نام مبارزه با رواج مواد مخدر تغییر داد. در بهمن ماه سال گذشته، یکی از نمایندگان مجلس در یک سخنرانی اعلام کرد که به دلیل کم کاری رییس ستاد مبارزه با مواد مخدر او را باید شلاق زد. پس از این رسوایی مفتضحانه رییس قبلی ستاد از سمت خود کناره گیری کرد. با این وجود ریاست جدید نیز از سواد لازم در این حوزه برخوردار نیست وبه نظر می‌رسد ستاد مبارزه با مواد مخدر همچون یک تصویر فتوشاپی است که فقط صورت آن را عوض کردند.»

محمدرضا، دانشجوی رشته شیمی است که از سه سال پیش در شهریار، آشپزخانه تولید ماده مخدر شیشه برپا کرده، در گفتگو با ایران وایر توضیح می‌دهد که ماده اولیه شیشه را از مرزهای بانه و سردشت به تهران وارد می‌کند. سرتاسر محوطه اطراف لابراتواریا آشپزخانه محل تولید شیشه وی، مجهز به دوربین‌های مدار بسته است و تمامی رفت و آمد‌ها در حومه ساختمان به شدت کنترل می‌شود. با محاسبه این دانشجو، قیمت یک کیلو «سودوافدرین» یک و نیم میلیون تومان است که با افزودن ید و فسفر به شیشه تبدیل شده و به قیمت سه میلیون تومان فروخته می‌شود. این سود سرشار باعث شده که بسیاری برای به دست آوردن این سود هنگفت، به سوی تولید شیشه روی بیاورند.

محمدرضا میگوید: «هم اکنون در تهران، یک گرم شیشه را ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان می‌فروشیم البته در یکی دو سال اخیر سود تولید و فروش شیشه کاهش چشمگیری داشته است به طوری که در سال ۱۳۸۰ یک گرم شیشه را تا ۱۳۰ هزار تومان می‌فروختیم اما حالا قیمت آن افت کرده است.»

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر لابراتوارهای تولید شیشه در عراق و کردستان هم برپا شده‌اند می‌افزاید: «تولیدکنندگان، ماده شیشه را در‌‌ همان کشورمی سازند و به ایران وارد می‌کنند. البته در تهران و اطراف آن مثلا در کوچه باغ‌های شهریار هم لابراتوارهای تولید شیشه به صورت شبانه روز مشغول تولید هستند.»

در حال حاضر «دزومورفین» جانشین تازه‌ای است که برای ماده مخدر شیشه به وجود آمده و نام نام خیابانی آن در روسیه «کروکودیل» است. محمدرضا در این زمینه می‌گوید: «دزومورفین به اشتباه در ایران، هرویین فشرده یا کراک یا «مخدر سه دودی» نامیده می‌شود البته ماده اولیه ساخت «دزومورفین»، «کدئین» است.» این تولیدکننده ماده مخدر شیشه در شهریار توضیح می‌دهد که هم اکنون بیشتر سازندگان ماده شیشه به تولید «دزومورفین» روی آورده‌اند که هر کیلوی آن با ۵۰۰ تومان ساخته می‌شود.

با این وجود، تاکنون هیچ مرجع قانونی و پزشکی در مورد تداخل مصرف دارو‌ها یا برخی از مواد غذایی با ماده مخدر شیشه اطلاع رسانی نکرده است، اینکه خوردن «آنتی هستامین» و «پرومتازین» یا نوشیدن قهوه پس از مصرف شیشه، انسان را دچار توهم و جنون آنی می‌کند. عدم اطلاع رسانی کافی، موثر و کارآمد درمورد ماده مخدر شیشه، نه تنها باعث شده که مصرف این ماده بسیار خطرناک در سطح جامعه گسترش پیدا کند، بلکه پیامدهای ناشی از مصرف آن همراه با دیگر مواد خوراکی نیز ناشناخته باقی ماند.

دکتر نیاز می‌گوید: «بسیاری از متخصصان ترک اعتیاد در رسانه‌ها بار‌ها گفته‌اند که هنگام ترک شیشه، خوردن کافئین بسیار خوب است در حالی که نمی‌دانند مصرف شیشه، خوردن قهوه یا نوشابه انرژی زای حاوی کافئین، سبب ایجاد توهمی قوی شده و فرد را به سوی جنون آنی می‌برد.»

اما ترک کردن ماده مخدر شیشه به آسانی امکان پذیر نیست. مصطفی یکی از کسانی است که پس از چند سال مصرف ماده مخدر شیشه را ترک کرده است. وی در زمان مصرف شیشه، همیشه فردی را همراه خود می‌دیده که با او صحبت می‌کرده و از وی خواسته‌های عجیبی داشته است. او به یکی از دوستانش اشاره می‌کند که دو سال پیش در حیاط خانه پدریش خود را حلق آویز کرد. آن جوان ۲۵ ساله از جن‌هایی صحبت می‌کرد که او را طلسم کرده و هر روز شکنجه‌اش می‌کنند.

تعدادی از بیماران زن و مرد دکتر یزدان نیاز برای افزایش مدت زمان رابطه جنسی خود شیشه مصرف می‌کردند که پس از گذشت مدتی، مصرف این ماده برای هر دو نفر اعتیاد ایجاد می‌کرد.

به گفته وی، بیشتر این افراد از طبقه کم سواد جامعه هستند. البته او به مواردی از زنان با مدارک تحصیلی لیسانس به بالا اشاره می‌کند که برای همراهی با شریک جنسی خود مجبور به مصرف شیشه شده بودند. بسیاری از زنانی که در عقد موقت هستند و مجبورند برای ادامه زندگی در چنین رابطه‌ای بمانند یا زنان روسپی نیز برای بقای رابطه خود به مصرف شیشه روی می‌آورند.

در این میان، کمتر معتادی است که در ایران به مصرف یک ماده مخدر بسنده کند. معتادان در ایران تقریبا به صورت هم زمان، به شیشه، گل مصرف می‌کنند. به گفته دکتر یزدان نیاز: «جوانان زیر ۲۴ سالی که در ابتدای راه مصرف مواد مخدر هستند، بیشتر "مخدر گل" مصرف می‌کنند، نوعی ماری جوانای طبی که هفت برابر قوی‌تر از برگ ماری جوانا است.»

مهرداد، کار‌شناس یکی از مراکز ترک اعتیاد نیز در این زمینه معتقد است که «مخدر گل» ماری جوانا نیست. مخدر گل Medical marijuana است. مخدر گل‌‌ همان Medical cannabis آن ماری جوانایی که در امریکا آزاد شده، مخدر گل نیست.

 وی می‌افزاید: «این روز‌ها، کافی است در میدان ولی عصر یا هفت تیر قدم بزنید و به فروشگاه‌های لباس نگاهی بیاندازید. تصاویر و نقش و نگارهای برگ ماری جوانا را بر روی مانتو، تی شرت، کوله پشتی خواهید دید. متاسفانه، در ایران ۹۹ درصد از جوانان معتاد، به سوی ماری جوانای گل روی آورده‌اند درحالی که نمی‌دانند آنچه در دست دارند، آن ماری جوانایی نیست که در امریکا مصرف می‌شود این فقط یک تشابه اسمی است.»

یک مصرف کننده ماری جوانای گل، ابتدا تمایلی به مصرف ماده شیشه ندارد با این باور که شیشه ماده مطلوبی نیست اما پس از مصرف ماری جوانای گل، ناخواسته به مصرف شیشه هم گرایش پیدا می‌کند چرا که مصرف کننده ماری جوانای گل قادر نیست در مقابل مواد مخدر دیگر خویشتنداری داشته باشد.

به گفته دکتر یزدان نیاز یک بسته از مخدر گل که درصد توهم زایی بسیاری دارد، در تهران با ۵ هزار تومان به فروش می‌رسد در حالی که یک بسته ماری جوانا در امریکا بین ۶۰ تا ۳۶۰ دلار قیمت دارد
جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ دسامبر ۲۰۱۴

هشدار!با یک بار مصرف مخدر گل، برای همیشه معتاد می شوید.

۹۰درصد معتادان ترک کرده، دوباره معتاد می‌شوند

هشدار!با یک بار مصرف مخدر گل، برای همیشه معتاد می شوید

۱۳۹۶/۰۲/۰۹ - ۱۱:۱۰ - کد خبر: 211608
سلامت نیوز:چندی قبل بود که پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد‌مخدر از به هشدار رسیدن وضعیت مصرف گل و ماری‌جوانا در کشور خبر داد و گفت: در ۵سال بیش از ۴۵۰ نوع مواد‌مخدر در دنیا شناسایی شده است، اما در ایران همچنان استفاده از مواد‌مخدر سنتی و آمفتامین‌ها مورد توجه بوده است و کمتر به دیگر انواع مواد‌مخدر روی آورده‌اند.
به گزارش سلامت نیوز؛ همشهری در ادامه نوشت: هفته گذشته نيز كمرگ ايران از كشف 170مورد ماده مخدر خبر داد كه از روغن شاهدانه حشيش و برگ شاهدانه ماري‌جوانا به‌دست مي‌آيد. اگرچه در برخي اخبار از اين ماده با عنوان «روغن حشيش» نام برده شد اما گفته مي‌شود اين ماده مخدر، «گل» است كه در هفته‌هاي اخير بذر آن در جاسازي انواع بسته‌هاي پستي از برخي كشورها مثل انگلستان به كشورمان ارسال شده است. دكتر سعيد صفاتيان، رئيس كارگروه كاهش تقاضاي مواد‌مخدر و الكل در مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش همشهري درخصوص كشف روغن حشيش در گمرك گفت: اين موضوع در آزمايشگاه‌هاي تخصصي تشخيص داده مي‌شود و بعيد است كه در گمرك چنين آزمايشگاهي وجود داشته باشد كه بتواند وجود روغن حشيش را تشخيص دهد؛ مگر اينكه تأييديه اين استعلام از سوي نهادهاي مرتبط با اين موضوع همچون آزمايشگاه پليس مبارزه با مواد‌مخدر گرفته شده باشد. روغن حشيش خالص‌ترين تركيب روانگردان تهيه شده از گياه شاهدانه است كه قدرت بالايي دارد و تأثيرات رواني كه روي مصرف‌كننده مي‌گذارد، بيشتر از تأثيرات جسماني آن است.
آنطور كه سعيد صفاتيان مي‌گويد: «دلتا تي اچ سي» ماده اوليه روانگردان‌هاست و اگر در مواد كشف شده ميزان اين ماده بالاتر از حد معمول باشد احتمال اينكه آن ماده «گل» باشد، بيشتر است. به گفته وي، علف، ماري‌جوانا، روغن حشيش و... اسامي‌اي است كه قاچاقچيان روي محصولات خود مي‌گذارند تا بازارگرمي كنند. عوارض اين مواد همان عوارض ماده مخدر «گل» است كه فرد را دچار توهم و هذيان مي‌كند كه درمان اين افراد نيز معمولا نسبت به ديگر معتادان مواد‌مخدر سنتي مشكل‌تر است.
اگرچه در باور عمومي اينطور القا شده كه مخدر گل كم‌خطرتر از حشيش و ماري‌جوانا و علف است اما واقعيت اين است كه با يك‌بار مصرف اين ماده مخدر فرد براي هميشه معتاد مي‌شود؛ چراكه اين ماده به‌طور مستقيم بخش‌هايي از مغز را كه مرتبط با آرام‌سازي‌ فرد است، مورد تأثير قرار مي‌دهد و با مصرف نكردن اين ماده فرد دچار اضطراب، بي‌قراري و تپش قلب مي‌شود. صفاتيان درخصوص نحوه درمان اين افراد گفت: براي معتادان به اين مواد صنعتي درمان دارويي خاصي را نمي‌توان انجام داد و درمان‌هاي غيردارويي نيز تركيبي از برنامه‌هاي روانشناسي و مددكاري است كه در طول چندماه انجام مي‌شود و بعد از درمان نيز بايد اين افراد تحت مراقبت‌هاي خاص مددكاري باشند و ارتباط خانواده اين افراد نيز نبايد با كلينيك‌هاي درمان قطع شود؛ چراكه مراقبت بعد از درمان مهم‌ترين اصل در ترك فرد معتاد است.
رئيس كارگروه كاهش تقاضاي مواد‌مخدر و الكل در مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه 85تا 90درصد معتادان ترك كرده در كشورمان بعد از يك سال دوباره به سمت اعتياد مي‌روند، گفت: اين آمار در دنيا 75درصد است و علت اين موضوع ادامه پيدا نكردن برنامه‌هاي مددكاري و روانشناسي توسط فرد و خانواده‌اش است البته نبايد ضعف سيستم مددكاري و روانشناسي را نيز در اين ميان ناديده گرفت.
  • توهم‌زايي گل ۶ برابر ‌حشيش است‌
حميد صرامي، مشاور دبيركل ستاد مبارزه با مواد‌مخدر نيز شيوع مصرف ماده گل بين جوانان و نوجوانان را نگران‌كننده عنوان كرد و گفت: برخي مطرح مي‌كنند كه اين ماده اعتيادآور نيست درحالي‌كه گل نيز ماده‌اي مخدر محسوب مي‌شود و بايد دستگاه‌هاي فرهنگي توجه بيشتري به آن داشته باشند و از آن غافل نشوند؛ چراكه ميزان توهم‌زايي آن 4تا 6برابر بيشتر از حشيش است. وي تصريح كرد‌: ترياك، شيشه، هروئين، گل و ماري‌جوانا مهم‌‎ترين مواد‌مخدري هستند كه در كشور مصرف مي‌شوند.

سلامت نیوزهشدار!با یک بار مصرف مخدر گل، برای همیشه معتاد می شوید

اشتغال یکی از الویت های زندگی معتادان پاک شده.

فرمانده انتظامی چادگان مطرح کرد؛

اشتغال یکی از الویت های زندگی معتادان پاک شده

اشتغال یکی از الویت های زندگی معتادان پاک شده
سرگرد قرقانی گفت: ایجاد اشتغال برای معتادان پاک شده بسیار مهم است چرا که اگر این فرد شغل مناسبی نداشته باشد، باز هم به سمت مواد و فروش مواد کشیده خواهد شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از چادگان نا؛ فرمانده انتظامی شهرستان چادگان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری چادگان گفت: به منظور پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر و دلایل گرایش افراد به مواد مخدر، چند وجهی است  که باید بصورت تخصصی با این آسیب مبارزه شود.
سرگرد سهراب قرقانی افزود: ایجاد اشتغال برای معتادان پاک شده بسیار مهم است چرا که اگر این فرد شغل مناسبی نداشته باشد، باز هم به سمت مواد و فروش مواد کشیده خواهد شد.
وی عنوان کرد: پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر اگر بصورت مردمی انجام شود، قطعاً اثرات مثبت بیشتری به همراه خواهد داشت.
سرگرد قرقانی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مواد مخدر مستعمل در بین معتادان شهرستان چادگان صنعتی است بیان کرد: در درسترس بودن مواد مخدر در شهرستان ها و استان همجوار و بیکاری بعد از ترک اعتیاد، مهمترین عوامل گرایش به مواد مخدر برای مصرف کنندگان شهرستان است.
وی تصریح کرد: مصرف کنندگان و بهبود یافتگان به راحتی می توانند در چند شهرستان داروی متادون را دریافت کنند، بدون اینکه در یک سامانه جامع ثبت شود.
سرگرد قرقانی خاطر نشان کرد: این موضوع باعث شده که داروی متادون در شهرستان چادگان به عنوان یک ماده مخدر استفاده شود.
فرمانده انتظامی چادگان تأکید کرد: پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر اگر به صورت مردمی انجام شود، به طور قطع اثرات مثبت بیشتری به همراه خواهد داشت.

تجارت پرسود متادون برای عطاری‌ها و دکه‌های روزنامه‌فروشی.

تجارت پرسود متادون برای عطاری‌ها و دکه‌های روزنامه‌فروشی

   اسمشان تنها دکه روزنامه فروشی است اما در اصل از شیر مرغ تا جان آدمی زاد را می‌فروشند. مخصوصاً اگر در مناطق شلوغ سطح شهر باشند که دیگر هیچ؛ بیش از تعداد روزنامه و مجلات اجناس دیگر در دکه و اطراف آنها می‌توان دید. اما اکنون گزارش‌ها نشان می‌دهد که این در دکه‌ها […]

۱۴۲معتاد؛ در افغانستان بعد از ترک اعتیاد به بازار کار باز گشتند.

معتاد؛-بعد-از-ترک-اعتیاد-به-بازار-کار-باز-گشتند
شماری از معتادان که بعد از ترک اعتیاد در مرکز فنی و حرفه ای امید در کابل آموزش فن و حرفه ای را  طی کردند ،  وارد بازار کار شدند.
به گزارش افغان نیوز: شماری از معتادین بعد از ترک اعتیاد امروز یک شنبه (20حمل) با حضور وزیر مبارزه با مواد مخدر فراغت شان را از مرکز فنی و حرفه یی امید جشن گرفتند.
بانو سلامت عظیمی وزیر مبارزه با مواد مخدر در این برنامه گفت که علت اصلی افزایش شمار معتادان در کشور بیکاری میباشد.
وی بیان کرد که این وزارت در تلاش است تا با ارائه پالسی های عملی میزان معتادان را کاهش دهد.
این در حالی است که وزارت مبارزه با مواد مخدر شمار کسانی که در سراسر کشور به مواد مخدر اعتیاد دارند را 3.6میلیون نفر میداند.
در این مرکز کسانی آموزش داده می‌شوند که ترک اعتیاد کرده و بخواهند با فراگرفتن یک حرفه، به زنده‌گی عادی‌شان دوباره برگردند.
خانم عظمی می‌گوید مرکز امید به کسانی که مدت هفت ماه تداوی را سپری می‌کنند، تحت مراقبت قرار دارند و قرار است از مصرف مواد مخدر دور نگه داشته شوند را آموزش می‌دهد که با تطبیق برنامه‌های آموزشی در زمینۀ فنی و حرفه‌یی، به کارکیت کار وصل خواهند شد.
مرکز امید ظرفیت آموزش‌دادن برنامه‌های حرفه‌یی و فنی به ۵۰۰ تن از کسانی که با اعتیاد وداع می‌گویند را دارد که به گفتۀ وزیر مبارزه با مواد مخدر، این افراد نیز پس از تداوی، به این مرکز معرفی گردیده‌اند.
او اما می‌گوید که از این شش‌صد نفر، شماری از آنان با استفاده از رخصتی دوباره برنگشته‌اند، ۱۴۲ نفرشان وارد ماکیت کار شده‌اند و ۱۳۰ نفر هنوز سرگرم آموزش هستند

3 نوع بیماری،عامل عدم پذیرش معتادان در مراکز ترک اعتیاد.

رئیس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور در رابطه با بیماری هایی که مانع از عدم پذیرش افراد معتاد در مراکز ترک اعتیاد می شود، توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش میزان، مجید رضازاده گفت: سازمان بهزیستی کشور محدودیتی برای پذیرش افراد مبتلا در مراکز سرپایی جهت ترک اعتیاد ندارد.

وی افزود: افرادی که به صورت خود معرف به مراکز ترک اعتیاد سازمان بهزیستی مراجعه می کنند، پذیرش شده و در این رابطه مشکلی وجود ندارد.

رئیس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی با بیان اینکه " ابتلای معتادان به برخی بیماری ها سبب ممانعت کمپ ها از پذیرش آنها می شود" تصریح کرد: در صورتی که یک فرد معتاد به بیماری قلبی، تنفسی و یا تشنج مبتلا باشد پذیرش نشده زیرا حضور این افراد در مراکز ترک اعتیاد برای خود فرد معتاد خطرناک است.

رضازاده در پاسخ به این پرسش که بیماری افراد معتاد از چه طریق شناسایی می شود؟، اظهارکرد: در زمان پذیرش معتادان یک تیم تخصصی شامل پزشک و روانپزشک کار غربالگری معتادان را انجام داده و در صورتی که فرد معتاد مبتلا به بیماری قلبی، تنفسی و یا تشنج باشد در مراکز سازمان بهزیستی پذیرش نمی شود.

وی در خصوص روند درمانی معتادان دارای بیماری قلبی، تنفسی و یا تشنج خاطرنشان کرد: این افراد از طریق مراجع رسمی از جمله نیروی انتظامی به بیمارستان های مد نظر ارجاع داده شده و مراحل درمان خود را طی می کنند.

رئیس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور با اشاره به نوع درمان اعتیاد افراد مبتلا به بیماری ایدز اذعان کرد: افرادی که مبتلا به ایدز باشند پذیرش شده و به مراکز وزارت بهداشت برای درمان ارجاع داده می شوند. 

خطر ابتلا به روان‌پریشی در مصرف‌کنندگان ماری‌جوانای قوی (مخدر گل).

خطر ابتلا به روان‌پریشی در مصرف‌کنندگان ماری‌جوانای قوی (مخدر گل)
بنا بر یک تحقیق کسانی که به طور تفننی ماری‌جوانا مصرف می‌کنند کمتر با خطر ابتلا به روان‌پریشی روبرو هستند. اما بر عکس استعمال‌کنندگان دائمی ماری جوانا با THC بالا به طور قابل‌توجهی در معرض خطر ابتلا به روان‌پریشی هستند.
ماری‌جوانا یکی از انواع بسیار رایج مواد مخدر به شمار می‌رود
از محققان بریتانیایی در مقاله‌ای که در مجله پزشکی "The Lancet Psychiatry" به چاپ رسیده، از نتایج پژوهشی نوشته‌اند که نشان می‌دهد مصرف مرتب ماری‌جوانا با THC بالا (شبیه به اسکانک) خطر ابتلا به روان‌پریشی را به طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. THC یا تتراهیدروکانابینول ماده محرک عصبی اصلی موجود در شاه‌دانه است. این ماده با تحت تأثیر قرار دادن سیستم عصبی مرکزی بدن، باعث بروز عوارضی نظیر افزایش حساسیت حواس و اختلال در درک محیط در انسان‌ها می‌شود.

این تحقیق اما نشان داده، مصرف‌کنندگان حشیش که
THC کمتری دارد، حتی اگر این ماده مخدر را به طور روزانه استفاده کنند، با افزایش خطر ابتلا به بیماری روان‌پریشی روبرو نیستند.

این محققان در فاصله سال‌های
۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ نزدیک به ۴۱۰ بیمار مبتلا به روان‌پریشی را که برای نخستین بار درمان می‌شدند، مورد پرسش قرار دادند. آن‌ها همزمان ۳۷۰ نفر را هم مورد پرسش قرار دادند که به این بیماری مبتلا نبودند، اما در جنوب لندن زندگی می‌کردند، جایی که استعمال ماری‌جوانا در آن بسیار رایج است.

در این پژوهش عوامل بسیاری از جمله سن، جنسیت و استعمال الکل هم مد نظر قرار گرفت.

عدم اثبات رابطه علت و معلولی

۶۳ درصد از پرسش‌شوندگان گروه دوم اذعان داشتند که دست‌کم یکبار ماری‌‌جوانا کشیده‌اند. بخش بزرگی از بیماران مبتلا به روان‌پریشی روزانه ماری‌جوانا با THC بالا می‌کشیدند. آن‌ها همچنین در مقایسه با اعضای گروه اول استعمال این ماده مخدر را برای نخستین بار در سنین پایین‌تری آغاز کرده بودند.

محققان سپس خطر ابتلا به روان‌پریشی در میان مصرف‌کنندگان ماری‌جوانا با
THC بالا را در مقایسه با کسانی که نوع ضعیف‌تری را استعمال می‌کردند، به این ترتیب فهرست کردند:

خطر ابتلا به روان‌پریشی در مصرف‌کنندگان تفننی ماری‌جوانا با
THC بالا (کمتر از یک بار در هفته) دو برابر ‌و در میان کسانی که به طور مرتب در روزهای آخر هفته این ماده مخدر را استعمال می‌کردند سه برابر بوده است. کسانی که به طور روزانه ماری‌جوانا با THC بالا مصرف می‌کردند، بیش از پنج برابر با خطر ابتلا به روان‌پریشی مواجه بودند.

البته نویسندگان این مقاله خود اذعان داشته‌اند، با استفاده از روشی که در این پژوهش علمی به کار گرفته شده، نمی‌توان به طور صد در صد رابطه علت و معلولی را بین استعمال ماری‌جوانا و ابتلا به روان‌پریشی ثابت کرد.

پیش‌تر در سال
۲۰۱۳ نتیجه تحقیقی منتشر شد که تهیه‌کنندگان آن سعی کرده بودند ثابت کنند مصرف چندین ساله ماری‌جوانا موجب کاهش ضریب هوشی در انسان می‌شود. این تحقیق با انتقادهای فراوانی از سوی جوامع علمی روبرو شد، زیرا محققان در جریان انجام این پژوهش یک عامل اصلی را مد نظر قرار نداده بودند: شرایط اجتماعی اقتصادی فرد که می‌تواند روی ضریب هوشی وی تأثیرگذار باشد.

محققان بریتانیایی در مقاله خود برای مجله "
The Lancet Psychiatry" نوشته‌اند که آزمایش‌های آن‌ها نشان داده‌ تزریق حشیش به داوطلبان سالم موجب بروز نشانه‌های روان‌پریشی در آنان شده است.

ماری‌جوانا یکی از انواع بسیار رایج مواد مخدر به شمار می‌رود. حدود
۸ درصد از نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ ساله آلمانی به استعمال آن اذعان کرده‌اند. ۱/۳ درصد از این نوجوانان گفته‌اند که این ماده مخدر را به طور مرتب مصرف می‌کنند

Opium.Site وبلاگ رسمی دکتر رضا یزدان نیاز: حشیش ...
هلند کوچک ایران» افسانه است یا واقعیتی بی نهایت تلخ؟ دهات ...
کانابیس AK-47 (حشیش) (مخدر گل ) - Opium.Site وبلاگ رسمی ...
قطب تولید «ماریجوانا» در ایران: روستایی در شیراز - Opium ...
Opium.Site وبلاگ رسمی دکتر رضا یزدان نیاز: مخدر جدید ...
Opium.Site وبلاگ رسمی دکتر رضا یزدان نیاز: روانگردان جدید ...
ستاد مبارزه با مواد مخدر در ایران مثل معتادان رفتار می کند
مبارزه ما با ستاد مبارزه با مواد مخدر مبارزه با رواج مواد مخدر است
Opium.Site وبلاگ رسمی دکتر رضا یزدان نیاز: آیا اطلاع ...
عبدالرضا رحمانی فضلی هم مرد مبارزه این میدان نیست ؟ درمان اعتیاد به ماری جوانا گل (مخدر گل ) با سیگاری کندر Marijuana Dependence and Treatment with smoking Boswellia
opium.site: نه شیر شتر نه شلاق بر پیکر ستاد مبارزه با مواد ...
opium.site: ضرورت زدن شلاق به کمر مسئولان مرتبط با مواد ...
opium.site: در حوزه‌ مواد مخدر شلاق را بردارید و بر پیکر ما ...
آیا خزنده به سوی آزاد کردن مواد مخدر می رویم opium.site: باید در برابر مواد مخدر سر خم کنیم ؟
opium.site: ماریجوانا و حشیش صنعتی spiceدولت ها را در مبارزه با مواد ...
opium.site: امروز اگر مسئولين نظام جمهوري اسلامي با مواد مخدر به سختي ...
opium.site: ای لشکر نشئگان آماده باش آماده باش برای فتح نشئگی آماده ...
opium.site: نشئگان گفتند »ریتالینی ریتالینی حیا کن نشئگی را ...
opium.site: ما آینده مواد مخدر را در ایران می بینیم ؟اگر ما برای شکست ...
opium.site: هفته مبارزه با مواد مخدر بر مبارزان مبارک بر معتادان ...
opium.site: اولین قانون مبارزه با مواد مخدر در چه سالی و در کدام کشور ...

  • ماده مخدر شیشه ایرانی (متکاتینون )(افدرون ) چیست ...
  • مخدر شیشه (متامفتامین ) موجب مرگ ناگهانی می شود Co...
  • جاستین بیبر،Justin Bieber خواننده نوجوان به کشیدن...
  • نحوه ترک اعتیاد مواد مخدر صنعتی چگونه است؟
  • معتادانی که با مخدر کریستال شیشه وایتکسی و پرمنگنا...
  • چه بوی علفی(ماری جوانا ) می آید
  • کشت و مصرف ماری جوآنا در کانادا آزاد می‌شود.

    کشت و مصرف ماری جوآنا در کانادا آزاد می‌شود
    از تابستان سال ۲۰۱۸ شهروندان کانادایی می‌توانند به طور قانونی ماری‌جوآنا بکارند و مصرف کنند. این اقدام برای جلوگیری از برخی جرایم سازمان‌یافته، کاهش فشار بر پلیس و سیستم قضایی و بهبود بهداشت عمومی صورت می‌گیرد.
    حزب حاکم لیبرال کانادا از مدت‌ها پیش وعده آزادسازی ماری جوآنا را داده بود. به همین دلیل دولت یک گروه کارشناسی را برای تهیه پیش‌نویس طرحی قانونی به‌کار گماشت.
    بر اساس این طرح شهروندان از ۱۸ سال به‌بالای کانادایی از ماه ژوئیه ۲۰۱۸ مجاز خواهند بود، تا ۴ بوته شاهدانه  که ماری‌جوآنا و حشیش از آن گرفته می‌شود، بکارند و همچنین افراد بالغ می‌توانند تا ۳۰ گرم ماری جوآنا برای مصرف داشته باشند.
    نظارت بر تولید این محصول به عهده دولت فدرال خواهد بود ولی چگونگی پخش و فروش و همچنین میزان مصرف مجاز برای رانندگی و انجام کارهای حساس را دولت‌های ایالتی تعیین می‌کنند.
    رالف گوداله، وزیر امنیت عمومی کانادا گفت، هدف از قانونی‌کردن مصرف ماری‌جوآنا، بالابردن سطح بهداشت عمومی، امنیت بیشتر، حفاظت از جوانان و خشکاندن یکی از منابع درآمد گروه‌های جنایی است.
    علاوه بر این، فشار بر پلیس و قوه قضاییه و همچنین هزینه دولتی برای مبارزه با قاچاق ماری جوآنا کاهش می‌یابد.
    به گفته گوداله، سالانه سه میلیارد دلار در این راستا هزینه می‌شود، «با وجود این جوانان کانادایی از بزرگترین مصرف کنندگان ماری جوآنا در سطح جهانی هستند».
    حزب سبزهای آلمان برای آزادسازی کشت و مصرف ماری‌ جوانا پیوسته تلاش می‌کند
    ماری جوآنا در ایران و آلمان
    در ایران نیز از دیرباز کشت و مصرف ماری جوآنا رایج بوده اما مقامات حکومتی پیوسته تلاش کرده‌اند که از طریق سرپوش گذاشتن بر روی این واقعیت، از بحث عمومی در این باره جلوگیری کنند.
    بر اساس گزارش‌هایی که در تابستان گذشته منتشر شدند، در چند عملیات جداگانه در استان البرز، دست‌کم ۳ مزرعه کاشت ماری‌جوآنا کشف و معدوم شدند.
    در آلمان مصرف تفننی ماری جوآنا ممنوع است اما پزشکان می‌‌توانند آن را برای درمان بیماری تجویز کنند.
    حزب سبز‌های این کشور در سال‌های اخیر برای آزادسازی کشت شاهدانه و مصرف ماری جوآنا تلاش زیادی کرده است.