موج سوم ابتلا به ایدز در کمین زنان

 
مقایسه آمارهای سال جاری در مورد میزان مبتلایان به بیماری ایدز با آمارهای سال‌های گذشته هشداری است که نشان می‌دهد میزان انتقال این بیماری از طریق رابطه جنسی دوبرابر شده است.
 در این میان، آگاهی رسانی به جوانان و جامعه ایران به آموزش‌های جنسی و در دسترس گذاشتن کاندوم و وسایل پیشگیری از انتقال این بیماری امری است که لازم و ضروری به نظر می‌رسد.  مسلما روندهایی که به کاهش بروز آلودگی با ویروس در جامعه کمک کند، از اولویت های اساسی در حفظ سلامت عمومی محسوب می شود . با توجه به ماهیت خاص بیماری ایدز (به عنوان یک مشکل رفتاری) یکی از اساسی ترین راهکارها ی مقابله با آن ارتقاء سطح آگاهی های عمومی در خصوص ماهیت بیماری و راه های انتقال و پیشگیری آن می باشد. بنابراین برای مقابله با آن نیز بایستی برنامه آموزشی ویژه ای در نظر گرفته شود.
 پنجم آذرماه سال جاری، عباس صداقت، رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت ایران اعلام کرد از اول تیرماه امسال ٢۶ هزار و ۵۵۶ تن از افراد آلوده به ویروس اچ آی وی در کشور شناسایی شده‌اند. این مقام وزارت بهداشت ایران برآورد کرد که نزدیک به ٩٠ هزار تن دیگر در کشور به ویروس اچ آی وی مبتلا هستند.
 بنا به گفته رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، از مجموع افراد مبتلا به ویروس تا به حال ۴ هزار و ٧٩۶ تن به ایدز مبتلا شده‌اند و بیشترین راه انتقال ویروس اچ آی وی، معتادان تزریقی هستند.
 اما ابراهیم ترکی، مدیرعامل انجمن پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی متهم ردیف اول شیوع ایدز در کشور را دستگاه‌های فرهنگی اعلام کرده و در سخنانی به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) می‌گوید:«براساس برآوردی که سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت سال‌های پیش ارائه داده‌اند حدود ۸۳ هزار نفر در کشور به بیماری ایدز مبتلا هستند که به اعتقاد بنده این آمار درستی نیست و به نظر می‌رسد آمار واقعی بیشتر از این‌ها باشد.»
 افزایش شیوع ایدز بین زنان ایرانی
اواسط اردیبهشت ماه سال گذشته، خبرگزاری مهر از خطر آغاز موج سوم بیماری ایدز در کشور به ویژه در مورد زنان خبر داد و به نقل از عباس صداقت نوشت، «سهم انتقال جنسی در موارد جدید ظهور اچ آی وی رو به افزایش است.»
 حمیرا فلاحی، کار‌شناس مسئول آموزش و اطلاع رسانی اداره ایدز وزارت بهداشت نیز اردیبهشت ماه سال جاری از افزایش شیوع ایدز بین زنان ایرانی خبر داده و تعداد زنان مبتلا به این بیماری را حدود ١٠ درصد برآورد کرده بود.
 بنا به گفته مقام‌های دولتی در ایران، بیشتر زنان مبتلا به ایدز در ایران از طریق تماس جنسی با همسرانشان به این بیماری مبتلا می‌شوند.
 مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران نیز گفته است: «موج سوم ابتلا به ایدز یعنی از مسیر رابطه جنسی در کشور آغاز شده است و ٩٩ درصد بیماران جدیدی که در تهران به این مرکز مراجعه می‌کنند، از طریق رابطه جنسی به این ویروس مبتلا شده‌اند.»
 محرز افزوده است:« تعداد زنان باردار مبتلا به ویروس اچ آی وی را به طور نگران کننده‌ای رو به افزایش است.»

 تغییر سیاست‌ها و جلوگیری از واردات کاندوم
با توجه به تغییر سیاست‌های جمهوری اسلامی در راستای تشویق خانواده‌ها به افزایش جمعیت، دولت جمهوری اسلامی آذرماه سال گذشته، با تصویب مصوبه‌ای، محافظ بهداشتی (کاندوم) را به عنوان یکی از کالاهای غیرضروری و لوکس اعلام کرده و واردات آن به ایران را ممنوع کرد.
 این درحالی است که دیگر وسایل پیشگیری از بارداری در خانه‌های بهداشت دیگر به صورت رایگان در اختیار مادران قرار نمی‌گیرد، اگرچه علی سنگی، مدیر‌کل سلامت خانواده وزارت بهداشت تیرماه سال جاری در سخنانی گفت که ارائه خدمات به افراد دارای رفتارهای پرخطر، مادرانی که بارداری‌های پرخطر دارند و اقشار آسیب‌پذیر همچون سال‌های گذشته ادامه دارد.
 به خاطر جلوگیری از واردات کاندوم و از سوی دیگر به دلیل نبود آگاهی‌ها و اطلاع رسانی‌های عمومی، استفاده از کاندوم در روابط جنسی در ایران کمتر رایج است.
 اما چرا مردان متاهل از کاندوم استفاده نمی‌کنند.
 در پاسخ به این پرسش، یزدان نیاز، پزشک مشاور ساکن ایران می‌گوید: مردان متاهل چون زنانشان اجازه نمی‌دهند از کاندوم استفاده نمی‌کنند.
وی با اشاره به اینکه مسئله بسیار جالبی در مقاربت با کاندوم و بدون کاندوم  در بین مردان متاهل وجود دارد ذکر کرد که تاکنون شاید در هیچ کجا به آن توجه نشده است می‌افزاید: «اگر زنی مرد خود را دوست داشته باشد به او اجازه از کاندوم را در زمان سکس نمی‌دهد چرا؟
در یک تماس جنسی در افراد متاهل ابتدا هدف باروری است و بعد لذت از سکس و سکس بدون ریختن منی در داخل واژن کامل نمی‌شود.»
 به گفته دکتر  یزدان نیاز،«استفاده از کاندوم در بعضی ادیان  منع شرعی دارد البته نه در دین اسلام، اسپرم مردان در مذهب ذرتشت  مقدس است و نباید به هدر برود: منع شرعی استفاده از کاندوم در زندگی زناشویی را ما به طور واضع در بین زرتشیان می‌بینیم. »
 این پزشک مشاور خانواده تاکید می‌کند: ـزرتشت درکتاب سروده های  گات‌ها با اعلام این مسئله که منی مرد مقدس است و فقط باید در هنگام مقاربت با زنان در بدن آن‌ها ریخته شود تاکید زیادی بر مقام اسپرم برای ازدیاد نسل انسان‌ها دارد.»
بیشتر بخوانیم

 کاندوم در زندگی متاهلی، خیانت و ایدز
به خاطر نبود وفاداری و اعتماد دو طرف در روابط زناشویی، در بسیاری موارد استفاده از کاندوم رایج نیست.
 دکتر یزدان نیاز در گفت و گو با خانه امن این زمینه می‌گوید: «اگر زن و شوهری همدیگر را دوست داشته باشند و تا امروز بدون کاندوم نزدیکی بکنند اگر یک شب مرد با کاندوم سکس کرد زنش چه فکر می‌کند؟»
یکی از مشکلاتی که خانواده‌های امروز با آن روبرو هستند و باعث رواج بیشتر ایدز شده است مسئله پنهان کاری است که نیاز به آن اشاره می‌کند.
 این پزشک مشاور می‌افزاید: «یک دختر و پسر جوان اگر تا دیروز سکس بدون کاندوم داشته‌اند، اگر پسر امروز از کاندوم استفاده کند، بلافاصله این ذهنیت در دختر ایجاد می‌شود که طرفش دارای شریک جنسی دیگری است این مسئله در زندگی زناشویی بسیار مهم‌تر است اگر مردی حتی ایدز نداشته باشد و یک بیماری اس تی دی STD بگیرد آیا روش همیشگی خود را در مقاربت تغییر می‌دهد.»
 زنان بسیار باهوشند و اگر شوهری که تا دیروز از کاندوم استفاده نمی‌کرد امروز قصد استفاده از آن را داشته باشد آن را خیانت تصور می‌کنند.
 به گفته یزدان نیاز، «بدبختانه به دلیل وجود روسیپان زیاد و دسترسی آسان مردان به زنان خیابانی برای سکس بیشتر آنهایی که تحت تاثیر شهوات با این زنان با آن‌ها نزدیکی می‌کنند به این فکر نیستند که تا یکی دوماه بعد که یک ازمایش ایدز بدهند در مقاربت با زنان خود از کاندوم استفاده بکنند این شوهران ریسک انتقال هر نوع بیماری عفونی ناشی از سکس با دیگران را به همسر خود پذیرا می‌شوند.»
 سال گذشته مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت ایران، هشدار داده بود که با افزایش رفتارهای پرخطر ممکن است در آینده ایران با آتشفشانی از بیماری ایدز روبرو شود.
فیروزه رمضان زاده- روزنامه نگار
۱( http://goo.gl/F86KJQ

هیچ نظری موجود نیست: