ده کشف پزشکی مهم سال ۲۰۱۱

جهان در سال ۲۰۱۱ شاهد پیشرفت های زیادی در زمینه علوم پزشکی بود که در این مقاله ده مورد از مهمترین کشفیات پزشکی را می خوانید.

توليد سلولهای پايه انسان از طريق شبيه سازی:
اين روش هنوز به مرحله شبيه سازی انسان نرسيده ولی دانشمندان می گويند که در صورت ادامه تحقيقات شايد راه طولانی تا آن مرحله باقی نمانده باشد.

در ماه اکتبر سال گذشته، پژوهشگران «بنياد تحقيقات سلول های پايه» در نيويورک اعلام کردند که با استفاده از يک فن آوری جديد و ترکيب کردن DNA  يک انسان بالغ با مواد ژنتيک موجود در تخمک، توانسته اند سلولهای پايه را شبيه سازی کنند. اين سلول های پايه در آينده ممکن است برای درمان بيماری هايی نظير پارکينسون يا ترميم نخاع به کار برده شوند.


توليد اولين واکسن مالاريا:
سالانه ميليون ها کودک به خصوص در قاره آفريقا و آسيای جنوبی، به بيماری مالاريا مبتلا می شوند. اما با وجود بيش از يک قرن تحقيقات در اين زمينه تاکنون واکسن موثری برای پيشگيری و يا مقابله با اين بيماری کشف نشده بود.

سال گذشته برای اولين بار واکسن جديدی که به طور آزمايشی در مورد کودکان ساکن کشورهای آفريقای سياه مورد استفاده قرار گرفت با موفقيت روبرو شده و خطر ابتلا به اين بيماری را به نصف کاهش داد. اين واکسن توسط «برنامه مقابله با مالاريا» و «بنياد خيريه بيل گيتس» تهيه شده است.


با وجودی که نتايج استفاده آزمايشی از اين واکسن اميدوارکننده بوده مسئولان بهداشت جهانی بايد تصميم بگيرند که آيا درجه تاثير گذاری آن به حدی هست که آن را در سطح جهان تجويز کنند يا نه. ميزان تاثير گذاری واکسن های متداول برای ساير بيماری های ميکروبی و عفونی بين ۷۰ تا ۹۰ درصد است.


روش درمان اچ آی وی در پيشگيری از ابتلا به ايدز:
تحقيقات سال گذشته نشان داد که برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان بيماران مبتلا به اچ آی وی می تواند فعاليت اين ويروس را در بدن مبتلايان کاهش داده و بهبود سلامت اين بيماران باعث خواهد شد که احتمال انتقال اين ويروس به ديگران کاهش يابد.

همچنين دو تحقيقات جداگانه نشان داد که افرادی که با مبتلايان به بيماری ايدز رابطه جنسی دارند در صورت استفاده از داروهای موثر در درمان اچ آی وی، خطر ابتلا به اين بيماری را کاهش می دهند. مجموعه اين پيشرفت ها نشان می دهد که استفاده از داروهای موثر در درمان اچ آی وی روش بسيار خوبی برای مقابله با بيماری ايدز است.


ترکيب متنوع و کامل، بهترين رژيم غذايی:
موسسات دولتی ناظر بر توليد مواد غذايی و بهداشت آمريکا هر پنج سال يک بار جديدترين يافته های خود را در مورد رژيم غذايی مناسب منتشر می کنند.

در گزارش سال ۲۰۱۱ تاکيد شده است که مردم ضمن کاهش مصرف شکر، نمک و چربی های افزوده به مواد غذايی، بايد رژيم غذايی خود را با افزودن سبزیجات، ميوه و انواع نشاسته های مفيد متعادل کنند. علاوه بر اين ۱۵۰ دقيقه فعاليت جسمی مناسب در طول هفته يکی ديگر از شروط برای رعايت سلامت عمومی است.


پيام اصلی و محور تبليغاتی موسسات مسئول بهداشت عمومی در آمريکا جايگزين کردن هرم مواد غذايی سنتی که اساسا شامل مواد گوشتی و لبنيات بود با ترکيب جديد و مکملی است که نيمی از حجم آن را سبزيجات و ميوه تشکيل می دهد.


کشت اجزاء بدن در آزمايشگاه:
در ماه مارس سال گذشته دانشمندان علوم پزشکی توانستند با موفقيت بخشی از لوله های مثانه را به صورت مصنوعی در آزمايشگاه توليد کنند.

در اين روش ساختار اوليه اين لوله توسط سلول های توليد شده در آزمايشگاه ساخته شده و سپس سلول هايی از مثانه بيمار به آن افزوده شد. اين اندام با موفقيت در بدن فرد بيمار جاسازی شد و آزمايش های بعدی نشان داد که به خوبی تخليه ادرار را انجام می دهد.


در حال حاضر توليد يک چنين اجزايی از اندام های بدن انسان بسيار پرهزينه است ولی گام بسيار مهم و اميدوار کننده ای در مسير کشت و توليد اجزاء بدن برای جايگزين کردن اندامهای ناسالم و از کار افتاده در بدن بيماران است.


ارتباط بين باکتری و سرطان روده:
در ماه اکتبر تحقيقات جديدی نشان داد که برخی از باکتری های بسيار کمياب در دستگاه گوارش انسان، در محيط سلول های سرطانی روده به سرعت رشد کرده و احتمالا در تشديد اين بيماری نقش دارند.

در مقايسه بافت های روده مبتلا به سرطان با بافت های روده سالم دانشمندان متوجه شدند که حضور و فعاليت اين نوع باکتری که «فوسوباکتريا» نام دارد بسيار بيشتر است. البته تحقيقات قبلی نيز نشان داده است که ميکروب ها می توانند دليل بروز التهاب شديد و باعث از بين رفتن بافت های داخلی روده باشند که خطر ابتلا به سرطان در اين اندام را افزايش می دهد.


راه حل موثر و قطعی برای کاهش وزن:
تنها نکته ای که در عالم کاهش وزن قطعی است فقدان يک راه حل موثر و جادويی برای حل اين معضل است. اما در تحقيقاتی که سال پيش در مورد دارويی به نام «کوئگزا»  (Quexa) تکميل شد، پژوهشگران اعلام کردند که افراد مبتلا به چاقی مفرط با استفاده از اين دارو طی يک سال ده درصد از وزن خود را کاهش داده اند.

اين دارو ترکيبی از دو داروی موجود است که به طور همزمان از يک طرف اشتهای افراد را کاهش داده و از طرف ديگر با فعال کردن بخش مربوطه در مغز به سوخت و ساز بدن و مصرف بهتر کالری کمک می کند. درميان افرادی که از اين داروهای جديد استفاده کرده اند ميزان فشار خون، قند و چربی موجود در خون و خطر ابتلا به بيماری های قلبی نيز کاهش يافته است.


سگ هايی که می توانند سرطان ريه را بو بکشند:
تحقيقات جديد نشان می دهد که برخی از سگ ها که حس شامه بسيار قوی تری دارند می توانند وجود سرطان ريه را در بازدم افراد مبتلا به اين بيماری تشخيص دهند.

دانشوران آلمانی پس از ۹ ماه آموزش توانستند سگ ها را طوری تربيت کنند که بوی سلول های سرطانی در ريه را تشخيص دهند. در پايان دوره آموزش اين سگ ها توانستند ۷۱ درصد از سلول های سرطانی و ۹۳ درصد از سلول های سالم را از طريق بو کردن به درستی تشخيص دهند.


هنوز دقيقا مشخص نيست که اين سگ ها با تشخيص بوی چه ماده ای موارد سرطانی و غير سرطانی را از يکديگر تفکيک می کنند و متاسفانه راهی برای دريافت اين نکته از زبان خود سگ ها وجود ندارد.


بزاق دهان بهترين وسيله تشخيص عمر:
تاکنون هيچ راهی ، حتی آزمايش DNA ، نمی توانست سن دقيق افراد را به هنگام مرگ مشخص کند.
اما اکنون با کمک روش جديدی برای تجزيه بزاق دهان که توسط متخصصان علوم پزشکی در دانشگاه کاليفرنيا کشف شده است، می توان عمر دقيق افرادی را که می ميرند تشخيص داد. مبنای تجزيه و آزمايش بزاق دهان عوامل محيطی و شيوه زندگی افراد مثل رژيم غذايی، فشارهای عصبی و حتی تاثير آلودگی هاست که روی ترکيب DNA  افراد تاثيری نمی گذارد. ولی ژن های موجود در بدن انسان را می تواند فعال و يا غير فعال کند.

به گفته پژوهشگران، اين تغييرات به صورت لايه هايی روی يکديگر انباشته شده و به مرور به تاريخچه و تقويمی از گذر زمان در مورد هر فرد بدل می شوند.


ابزار پيشگويی خطر مرگ:
پژوهشگران دانشگاه «اوپسالا» در سوئد در ماه اوت سال گذشته اعلام کردند که يک آزمايش خون ساده می تواند نشان دهد که هر فردی تا چه حد در معرض خطر ابتلا به سرطان و يا بيماری های کشنده قلبی است.

در يک تحقيقات ۱۲ ساله که طی آن بيش از دو هزار نفر مورد آزمايش قرار گرفتند پژوهشگران دريافتند که افراد دارای درصد بالاتری از آنزيم «کاتپسين اس» با خطر مرگ بيشتری بر اثر ابتلا به سرطان و يا بيماری های قلبی روبرو هستند.


حجم اين آنزيم که نقش آن کمک به تجزيه برخی از انواع پروتئين ها است در افراد مبتلا به نارسايی های قلبی و يا کسانی که غدد سرطانی دارند بيشتر از ديگران است. اين آنزيم در عين حال در لايه های چربی انباشته شده در بدن افراد چاق به وفور ذخيره می شود که البته جای تعجب ندارد چون اضافه وزن زياد يکی از عوامل اصلی ابتلا به بيماری های قلبی است.

پژوهشگران: قرص خواب نمی خواباند، می کُشد!

بر پايه پژوهش جديدی که توسط يک تيم پزشکی آمريکايی در شماره ۲۷ فوريه نشريه «ژورنال بی.ام.جِی. اوپن» به چاپ رسيده است، مصرف قرص های خواب که در ميان بسياری از مردم طرفدار دارد به ميزان چهار برابر احتمال بروز مرگ زودرس را تشديد می کنند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مصرف کنندگان دوز بالایی از قرص های خواب نيز تا ۳۵ درصد نسبت به کسانی که از اين داروها استفاده نمی کنند بيشتر در معرض خطر ابتلا به بيماری سرطان قرار دارند. گزارش يافته های اين پژهشگران دليلی برای اين مسئله ذکر نمی کند.


پزشکان تحت رهبری دکتر «دنيل کريپک» از مرکز پژوهش های خواب کلينيک «اِسکريپس» در ايالت کاليفرنيا، با بررسی سوابق پزشکی بيش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ فرد بزرگسال ساکن ايالت پنسيلوانيا که داروی خواب مصرف می کردند و مقايسه اين افراد با ۲۳ هزار و ۶۰۰ نفر ديگر که بدون قرص خواب زندگی می کردند به نتايج فوق دست يافتند.


تحقيق ياد شده حدود دو سال و نيم به طول انجاميده و مجموعه گسترده ای از داروهای خواب موجود در بازار را مورد بررسی و آزمايش قرار داده است. تعداد کل مرگ و ميرهای رخ داده در هر دو گروه تحت آزمايش در اين بازه زمانی ناچيز بوده و در کل به هزار نفر هم نرسيده است.


با وجود این، پزشکان می گويند که تفاوتی فاحش در ميزان مرگ و مير ها وجود داشته است. احتمال مرگ کسانی که حدود ۱۸ تا ۱۳۲ قرص خواب در سال مصرف می کردند تا حد ۴.۶ برابر بيشتر از اعضای گروه «کنترل» تحقيق بوده است.


حتی کسانی که کمتر از ۱۸ قرص خواب در طول سال مصرف می کردند، ۳.۵ برابر بيشتر از بقيه در معرض مرگ ناگهانی قرار داشته اند.


در گزارش يافته های اين پژوهش تصريح شده است: ارقام و آمار تقريبی نشان می دهند که در سال ۲۰۱۰ تنها در ايالات متحده آمريکا گروه داروهای موسوم به «هيپنوتيک» (همان قرص های خواب) عامل حدود ۳۲۰ تا ۵۰۷ هزار مورد مرگ و مير بوده اند.


مححقان تأکيد می کنند اگر چه يافته های شان رابطه معنادار آماری بين ميزان مرگ و مير و استفاده از داروهای خواب آور را نشان می دهند، ولی هنوز موفق نشده اند دليلی برای بروز اين مسئله بيابند.


اما همين نتايج کافی است که زنگ خطر را برای طرفداران پرشمار داروهای خواب آور به صدا در آورد.


گزارش تيم پزشکی در ادامه می افزايد: «تخمين می زنيم که حدود شش تا ده درصد از بزرگسالان آمريکايی در سال ۲۰۱۰ از اين داروها استفاده کرده اند و درصد اين استفاده در بخش هايی از اروپا از اين ميزان نيز فراتر بوده است.»


تحقيق های پيشين درباره قرص های خواب ارتباط مصرف اين دسته دارويی با تصادف های خودرويی و زمين خوردن های خطرناک و مرگبار را آشکار کرده بود.


علاوه بر اين دو، موارد ديگری از جمله «نشانگان [سندروم] شب خواری» از قبيل بلعيدن غذا و مسدود شدن مری و همچنين عارضه زخم معده نيز از اثرات سوء مصرف داروهای خواب آور اعلام شده بود.

پزشکان ایران اعلام کردند راه ترک اعتیاد به متامفتامین (شیشه) را نمی دانند

پزشکان در ایران اعتراف کردند که راه حل ترک  اعتیاد به متامفتامین (شیشه ) را نمی دانند 

((به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر آذرخش مکری روز چهارشنبه در نشست علمی پژوهشی که با عنوان «نگاهی به اصول رواندرمانی برای درمان مصرف شیشه و امکان توسعه آن در ایران»  که در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت: آمفتامین معضل بزرگی است و راه حل دیگری برای آن متصور نیست و مسوولین عالی‌رتبه باید از گسترش درمان آن با هر روش و رویکردی حمایت کنند تا امکان رشد روان‌درمانی و درمان‌های غیر دارویی در کشور بوجود آید.))

به شخصا برای سیستم  بهداشت درمان این مملکت متاسفم که بعد از 10 سال  که از گسترش ماده مخدر متامفتامین (شیشه )  می گذرد یکی از پزشکان  و دست اندر کاران اعلام می کند ما چاره درمانی برای ترک اعتیاد به متامفتامین نداریم 
پس لطفا اقایان کمپ های ترک اعتیاد را تعطیل کنید و به تحقیق و تفحس در باره روش های درمانی و ترک اعتیاد به  متامفتامین به پردازید .
opium.site: روش پرومتا PROMETAT برای ترک متامفتامین کارایی ندارد
  • شیشه، طاعونی که ذره ذره می‌کشد Methamphetamine
  • قارچهای مقدس Magic Mushroom
  • قارچهای مقدس بخش اول Magic Mushroom
  • تبلیغ قطره کوکائین در سال 1885 به عنوان دارویی ب...
  • تبلیغ قطره هروئین برای سرماخوردگی اطفال
  • دی متیل تریپتامین DMT: The spirit molecule
  • OPIUM.SITE
  • روش های ترک اعتیاد به شیشه (مت آمفتامین ) پروتکل ...

  • ایبوگین تنها داروی ترک اعتیاد تائید شده در جهان

    استفاده از فناوری وی دو کی برای ترک اعتیاد (صدا در جمجمه)V2K

    ترک اعتیاد به متامفتامین (شیشه) با متامفتامین

    بیماران مبتلا به افسردگی در صورت اعتیاد به متامفتامین (شیشه) بیشتر از دیگران انرا ترک می کنند

    عکس های لیندسی لوهان بعد از ترک اعتیاد شیشه (متامفتامین )

    آیا تراکتور ماده مخدر شیشه می کشد ؟

    وقتی  صحبت ترک کردن ماده مخدر شیشه را با یک شیشه ای می کنی جواب می دهد 
    ترک کردن مال تراکتور است 
    خوب باید دید چه تشابهات و فرق هایی  بین فرد معتاد به شیشه و تراکتور می باشد 
    تراکتور مثل  گاو کار می کند 
    معتاد به شیشه مثل گاو کار خودش را می کند ؟
    تراکتور مثل یابو بار  می کشد 
    معتاد به شیشه مثل یابو شیشه می کشد 
    تراکتور  چهار چرخش روی زمین است 
    معتاد به شیشه چهار چرخش هوا است 
    تراکتور مثل خر فرمانش دست انسان است و  فرمان بردار است 
    معتاد  به شیشه  مثل خری است که عنانش دست شیشه است.
    اصلا تراکتور که  انسان و ادم نیست که  ما داریم درباره اش  می نویسیم 
    دقیقا معتاد به شیشه هم که انسانیت خود را پای شیشه داده است اصلا ادم نیست. پس دیگه هیچی دربارش نمی نویسم ؟؟

    opium: اثرات ماده مخدر شیشه (متامفتامین ) بر زنان حامله و جنین و نوزادان

    opium: ماده مخدر متامفتامین (شیشه)حافظه حلزون را افزایش می دهد

    opium: فارماکولوژی ماده مخدر شیشه(متامفتامین )

    داستان مورفین و وزیرش تریاک و ترامادول (تو را ما دول )

    در بیشه ای دور دست  حیوان قوی پنجه ای  به نام  مورفین  حکومت می کرد او وزیری  زیرک و  خوش به نام تریاک داشت  
    روزی تریاک  به نزد مرفین امد و گفت  
    قربان چه نشئه اید  که  ترامادول نامی به جنگل  امده و  همه را شیفته  و خریدار خود
    کرده است و اگر لحظه ای غفلت کنید عنان سلطنت شما را واژگون کرده و جای شما را در این جنگل می گیرد
    مرفین چون این سخن بشنید لختی در کام تفکر فرو رفته و ندا بر داد
    این ترامادول چگونه حیوانی است
    تریاک پاسخ داد
    درست نمی دانم قربان ولی انچه از دیگران شنیده ام ان است که اگر لحظه ای با ترامادول باشی در خوشی و شادی فرو می روی
    مورفین گفت عجبا ؟
    تا کنون این چنین حیوانی ندیده ام
    ایل تبارش چیست
    تریاک گفت گویا نسبی با من و شما هم دارد و از نوادگان چه انگیز است ؟
    مورفین دستور داد ترامادول را به نزد او اورند
    و چون او را بدید تعجب کرد
    ترامادول صورتی داشت مشابه با تریاک و بدنی مشابه مورفین و دست پایش به حیوانی به نام شیره می ماند
    و جسمی بزرگ و سنگین در زیر شکم داشت که مشابه التی بزرگ بود
    چون لختی با او نشست شروع به قهقه زدن کردن و بسیار شاد شد
    مورفین به ترامادول گفت زین سبب چیست که هر کسی با تو نشنید این چنین شاد شنگول شود
    ترامادول گفت این خاصیت در جسم و نام من است
    مورفین با تعجب گفت مگر در نام تو چیست و در بدن تو چه خواصی است
    ترامادول گفت »
    مرا ترامادول نام نهادند زیرا با هر کس که نشستم او را دول زدم ؟ زین سبب مرا ترا مادول نام نهادند و معنی ان این است که تو را  ما دول زدیم ؟ و هر کسی که به بدنش دولی وارد شود شاد شود و مونث مذکر ندارد ؟؟
    البته خواص نام دیگری بر من نهادند و به جای دول از لفظ دیگر استفاده می کنند  و وقتی کسی می گوید ما ترامادول زدیم به معنی ان است که ما تورا ک ..ر زدیم ؟؟

    opium: ماده مخدر ترامادول دارای قدرت 200 برابر بیشتر از مرفین در بدن ...

    opium: ترامادول .پتیدین .مرفین .کلونیدین .بوپرونورفین .هروئین ...

    ریتالین آگاهی فرد به اشتباهاتش را افزایش می دهد

    ریتالین آگاهی فرد به اشتباهاتش را افزایش می دهد


    کسانی که از ریتالین استفاده می کنند به میزان چشمگیری نسبت به اشتباه های خود آگاه تر هستند، این نتیجه پژوهشی در دانشگاه ملبورن است.
    مطالعه یادشده، با هدایت دکتر راب هستر از دانشکده علوم روان شناسی به همراه همکارانش در موسسه مغز کویینزلند، بر این تمرکز داشت که مغز چگونه اشتباه های کارکردی خود، به ویژه آنهایی که با مهار انگیزه های ناگهانی مربوط می شود، را پایش (مونیتور) می نماید.
    پژوهشگران دریافتند که مصرف دوزی از متیل فنیدیت (ریتالین) به کنش های بسیار قوی تری در شبکه پایش اشتباهات در مغز و تشدید آگاهی فرد نسبت به اشتباه های خود منجر گردید. این دارو با افزایش میزان کاته کولامينها در مغز عمل می کند.
    پژوهش نشان داد که کنش در بخش هایی از مغز که نقشی در اشتباه های انسان دارد – شامل کمربندی قدامی پشتی (dorsal anterior cingulated - dACC) و نرمه کوچک آهیانه زیرین (inferior parietal lobule - IPL) -- بر پایه آن که آیا فرد از اشتباه های عملکردی خود آگاه است یا نه متفاوت می باشد.
    پژوهشگران با به کارگیری اف.ام.آر.آی. دریافتند که متیل فنیدیت آگاهی هوشیارانه درباره عملکردهای اشتباهی را از راه تقویت تفاوت های کنشی در dACC و IPL، هم برای اشتباه های اگاهانه و هم ناآگاهانه، در مقایسه با دارونما و دیگر داروهای مشابه، بالا برد.
    این یافته ها نشان می دهد که این دارو برای مشکل های هوشیاری و درون بینی در طیفی از بیماری های عصب شناسی و روان پزشکی دارای استفاده های بالقوه ای است. ضعف آگاهی نسبت به اشتباهات در شماری از بیماری های بالینی با فقدان درون بینی مرتبط دانسته شده است. [ادامه در زیر ...]
    Ritalin Increases Awareness of Mistakes
    By TRACI PEDERSEN Associate News EditorPsychCentral | Reviewed by John M. Grohol, Psy.D. | February 25, 2012
    Individuals who take Ritalin are significantly more aware of their mistakes, according to research at the University of Melbourne.
    The study, led by Dr. Rob Hester from the Department of Psychological Sciences along with colleagues at the Queensland Brain Institute, evaluated how the brain monitors performance errors – specifically those of impulse control.
    Researchers discovered that a single dose of methylphenidate (Ritalin) led to much stronger activity in the brain’s error monitoring network and intensified individuals’ awareness of their own mistakes. The drug works by increasing the levels of catecholamines in the brain.
    The research shows that activity in parts of the brain that play a role in human error, including the dorsal anterior cingulate (dACC) and inferior parietal lobule (IPL), differs depending on whether a person is aware of his or her performance errors.
    Researchers used functional magnetic resonance imaging (fMRI) to show that methylphenidate promoted the conscious awareness of performance errors by strengthening activation differences within the dACC and IPL for both conscious and unconscious mistakes, compared to placebo and other comparison drugs.
    The results show the potential of the drug in addressing problems of awareness and insight evident in a variety of neurologic and psychiatric conditions. A weakened awareness of mistakes has been linked to loss of insight in several clinical syndromes.
    “For example, in conditions such as schizophrenia and Alzheimer’s disease, poor error awareness has been associated with delusions, paranoia and has been the cause of considerable distress to patients,” said Hester.
    “Failing to recognize your own error at the time can account for the difference between your recollection and the reality that confronts you. Understanding the brain mechanisms that underlie how we become conscious of our mistakes is an important first step in improving error awareness, and potentially reducing these symptoms.”
    Source: The University of Melbourne
     
  • شناسايي دقيق ترکيبات مواد مخدر يکي از اساسي‌ترين گام‌ها در مبارزه با سوء‌ مصرف آن است

    شناسايي دقيق ترکيبات مواد مخدر يکي از اساسي‌ترين گام‌ها در مبارزه با سوء‌ مصرف آن است

    خبرگزاري موج -
    يک پژوهشگر حوزه اعتياد گفت: شناسايي دقيق و توانايي در تفکيک ترکيبات و مشتقات مختلف مواد مخدر يکي از اولين و اساسي‌ترين گام‌ها در جهت مبارزه با قاچاق و کنترل سوء مصرف از اين ترکيبات است.

    به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سيد مهدي حسيني در نشست علمي پژوهشي که با عنوان «بکارگيري روش‌هاي آناليز حرارتي DSC و TGA جهت شناسايي و تفکيک دو ماده مخدر هروئين و کراک» در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، گفت: شناسايي دقيق و توانايي در تفکيک ترکيبات و مشتقات مختلف مواد به‌خصوص مواد نيمه صناعي (هروئين و کراک) يکي از اولين و اساسي‌ترين گام‌ها در جهت مبارزه با قاچاق و کنترل سوء مصرف از اين ترکيبات است.
    وي افزود: با شناسايي و تفکيک‌سازي مناسب ترکيبات مختلف مواد مخدر همزمان با توليد و ساخت آنها مي‌توان در جهت شناسايي سريع و به دست گرفتن ابتکار عمل به‌منظور کشف مجاري ورودي اين ترکيبات به کشور، پيگيري ورود آنها به بازار مصرف و پيشگيري مصرف اقدام کرد.
    اين پژوهشگر حوزه اعتياد ادامه داد: روش‌هاي آناليز حرارتي يکي از پرکاربردترين روش‌هاي آناليز و شناسايي مواد و ترکيبات مختلف در دنيا هستند و اين روش‌ها به دليل اينکه خصوصيت‌هاي حرارتي مواد را بررسي مي‌کنند و همچنين با در نظر داشتن اين مطلب که اين خصوصيت‌ها در ترکيبات مختلف منحصر به فرد مي‌باشند، ابزاري توانمند در آناليز و تفکيک ترکيبات مختلف از يکديگر مي‌باشند.
    حسيني افزود: هروئين و کراک با وجود آنکه داراي منشاء مشابه مي‌باشند ولي رفتار حرارتي متفاوتي را از خود نشان مي‌دهند و طريقه استعمال آنها نيز يکي از مهم‌ترين دلايل متفاوت بودن رفتاري حرارتي آنان است.
    وي گفت: با طرح پژوهش فوق تلاش شده تا توانايي‌هاي روش آناليز حرارتي در امر شناسايي و تفکيک مواد مخدر نيمه صناعي به خصوص هروئين و کراک شناسايي شوند تا دريچه‌اي جديد در امر آناليز و شناسايي مواد تحت کنترل در کشور گشوده شود.
    اين پژوهشگر حوزه اعتياد تاکيد کرد: با استناد به نتايج بدست آمده از آناليز نمونه‌هاي مواد مخدر هروئين و کراک، چنين بر مي‌آيد که روش‌هاي آناليز حرارتي چون DSC ، TGA مي‌توانند در شناسايي، تفکيک و بررسي خواص فيزيکي و شيميايي اين دو دسته از مواد مخدر بسيار مفيد و سودمند باشند.
    حسيني تصريح کرد: بر اساس نتايج بدست آمده از آناليزهاي دو ماده هروئين و کراک، مشخص شده که از نظر مرفولوژي نمودارها، نمودارهاي حاصل شده از آناليز دو ماده ياد شده توسط روش‌هايDSC و TGA تفاوت معنادار و متمايز کننده‌اي دارند که مي‌توانند به‌منظور شناسايي و تفکيک اين دو ماده از يکديگر مورد استفاده قرار گيرند.
    وي بيان داشت: براساس نظريه‌هاي جديد در حوزه مواد مخدر، تصور بر آن است که ماده کافئين به‌منظور افزايش فراريت ماده هروئين و جلوگيري از سوختن هروئين در هنگام حرارت‌دهي، به اين ماده مخدر اضافه مي‌شود و همچنين نتايج حاصل شده از آناليز ماده مخدر کراک توسط روش‌هاي آناليز حراراتي تا حدي توانسته است اين موضوع را اثبات کند؛ زيرا با مقايسه اين نتايج با نتايج حاصل شده از آناليز ماده مخدر هروئين، ديده مي‌شود که مقاومت حرارتي کراک نسبت به هروئين افزايش يافته و در بازه‌اي از فرآيند حرارت دهي ،‌ ماده کراک تصعيد مي‌شود.
    حسيني ادامه داد: با توجه به نتايج بدست آمده و مشخص شدن اين موضوع که مقدار ماده در نوع رفتار حرارتي اين دو ماده مخدر موثر است، مي‌توان از اين موضوع در حوزه امحاء مواد مخدر استفاده کرد.
    حسيني در پايان گفت: به دليل امکان استفاده از مواد افزودني غير مجاز به مواد مخدر صناعي و با شناخت به موقع اين ناخالصي‌ها و آگاهي‌بخشي جامعه در خصوص پيامدهاي منفي و مرگبار ناشي از استفاده از اين ترکيبات مي‌توان گام موثري در جهت کاهش تلفات ناشي از سوء مصرف ترکيبات مخدر صناعي برداشت. 


    opium: عکس هایی از معتادین به ماده مخدر کروکودیل (دزومورفین )

    opium: بازگشت دوباره هروئین به بازار مواد مخدر با مارک های ...

    opium: report new addiction drug in iranian. desomorphine+ ...

    opium: کراک هروئین نیست بلکه بدتر از هروئین است کروکودیل است ...

    opium: کراک چیست , پروتکل درمان کراک ,دکتر یزدان نیاز What is ...

    opium: کراک چیست

    فارماکولوژی ماده مخدر شیشه(متامفتامین )

    شیشه  (مت ­آمفتامین)
    ساختار مولکولی متامفتامین
    فرمول مولکولی متامفتامین : C10H15N وزن مولکولی: 92/14
    فارماکولوژی ماده مخدر  شیشه(متامفتامین )
     ماده مخدر شیشه (متامفتامین ) یک محرک سیستم عصبی مرکزی است که سبب افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب همراه با احساس افزایش انرژی، چابکی و سرخوشی می شود.
     مخدر متامفتامین  سبب کاهش اشتها و خستگی شده و منجر به بی­خوابی می­گردد. به دنبال مصرف خوراکی متامفتامین ، معمولاً اثرات مصرف آن طی 30 دقیقه آغاز شده و ساعت­ها به طول می­انجامد. سپس فرد احساس تندخویی و پرخاشگری، بی­خوابی، اضطراب، افسردگی و بی حالی می­کند. این ماده میزان فعالیت سیستم­های غیرآدرنرژیک و ناقلین عصبی دوپامین را افزایش می­دهد.
     مخدر متامفتامین (شیشه )اثراتی قوی­تر از آمفتامین دارد. اما در شرایط کنترل نشده، اثرات آن تقریباً قابل تشخیص ­تر از اثرات آمفتامین نیست. ایزومر- اسِ آن فعالیت بیشتری از ایزومر- آر دارد. دوز درمانی ایزومر- اس حداکثر 25 میلی گرم به صورت خوراکی است. 
    ماده مخدر متامفتامین  پس از مصرف خوراکی به سرعت جذب شده و حداکثر سطوح پلاسمایی آن در دامنه 001/0 تا 005/0 میلی گرم در لیتر می رسد.
     نیمه عمر پلاسمایی  متامفتامین  در حدود 9 ساعت است. متابولیت های اصلی شامل 4-هیدروکسی مت­آمفتامین و آمفتامین هستند.
    وجود مرگ ومیر مستقیم در اثر مصرف مت­آمفتامین به­ ندرت گزارش شده است. 
    در اکثر مسمومیت­های کشنده غلظت خونی این ماده بیش از 5/0 میلی گرم در لیتر است. آنالیز  مخدر متامفتامین (شیشه )در ادرار پیچیده و دشوار­تر است زیرا این ماده متابولیت فرآورده­های دارویی خاصی است. مسمومیت حاد  با متامفتامین منجر به اختلالات شدید قلبی­ عروقی و ناهنجاری­های رفتاری شامل اضطراب، گیجی، ناآرامی و پرخاشگری می­شود. مصرف درازمدت مت­آمفتامین سبب تغییرات عصبی- شیمیایی و عصبی - آناتومیکی می­گردد. اعتیاد به ماده مخدر متامفتامین (شیشه) سبب از بین رفتن حافظه، قدرت تصمیم­ گیری و صحبت کردن می­شود.
    برخی علایم نیز همانند علایم اسکیزوفرنیای روانی می­باشد. 
    این اثرات و عوارض می­توانند تا مدتها پس از ترک این ماده نیز باقی بمانند. اگر چه اغلب علایم بالاخره برطرف می­گردند. تزریق  مخدر متامفتامین (شیشه )همان خطراتی (به­ عنوان مثال وجود ایدز و هپاتیت) که تزریق سایر مواد مخدر تزریقی مثل هرویین دارند را دارا می­باشد. 
    در صورت مصرف دود شیشه، این ماده بسیار سریع­تر به مغز می­رسد. موادی که به­ صورت تدخینی مصرف می­شوند (مانند شیشه، کراک و کوکایین) بسیار اعتیاد آورتر و خطرناک­تر از هنگامی است که به صورت خوراکی مصرف شوند.
    علائم عمده ترک  مخدر شیشه (متامفتامین )
    i خستگی و پرخوابی
    i بی­قراری و اضطراب
    i افزایش تحریک­پذیری
    i افسردگی مزمن، اندوه شدید
    i کابوس یا خواب همراه با وحشت

    فولیدرین -4هیدروکسی متامفتامین - (متابولیت ماده مخدر متامفتامین (شیشه )Pholedrine

     
    فولیدرین با نام 4 هیدروکسی متامفتامین  مهمترین متابولیت متامفتامین(شیشه) در بدن انسان است
    بعد از مصرف متامفتامین (شیشه) کبد انرا تبدبل به فولیدرین می کند که اثرات ان طولانی تر و مخربتر از متامفتامین است
    فولیدرین خاصیت نشئه کننده و مخدری دارد 
    قطره چشمی فولیدرین در چشم پزشکی برای تشخیص  سندرم هورنر استفاده می شود 
    فرمول و ساختمان شیمیایی فولیدرین درست مشابه با متامفتامین است و فقط یک عامل OH  بیشتر روی کربن 4 دارد به این علت به ان 4 هیدروکسی متامفتامین می گویند .
     

    opium: فارماکولوژی ماده مخدر شیشه(متامفتامین )


    http://www.aapsj.org/articles/aapsj0804/aapsj080480/aapsj080480_figure1.jpg

    یک دختر روسی که از سال 2004 مصرف شیشه را آغاز کرده و فقط در مدت6سال چهره ای مانند یک پیرزن پیدا کرده است!

    opium: اثرات متامفتامین (شیشه)در زنان باردار و بر روی جنین

    opium: اثرات ماده مخدر شیشه (متامفتامین ) بر زنان حامله و جنین و نوزادان

    opium: تست مو در نوزادان متولد شده از مادران معتاد به متامفتامین

     یک دختر روسی که از سال 2004 مصرف شیشه را آغاز کرده و فقط در مدت6سال چهره ای مانند یک پیرزن پیدا کرده است! 

    متاسفانه مدتی است که مصرف شیشه (متامفتامین )رواج یافته و  افزایش پیدا کرده است و جوانان زیادی از این مخدر استفاده می کنند.متامفتامین (شیشه )ماده محرک اعصاب است. متآمفتامین گاهی اوقات توسط پزشکان برای بیماری‌های خاص تجویز می‌شود که با تاثیر مستقیم بر مکانیسم‌های مغز شادی و هیجان در فرد ایجاد می‌کند. مت‌آمفتامین همچنین باعث اختلال شدید در خواب و یا بی‌خوابی شدید می‌شود. مصرف کننده دچار بی‌اشتهایی شدید شده و ساعت‌ها و حتی تا روزها اشتها به غذا ندارد. در عین حال این ماده باعث تشنگی می‌شود و مصرف کننده مجبور است مقدار زیادی آب بنوشد.

    در ادامه ، شما یک دختر روسی را مشاهده می کنید که که از سال 2004 مصرف شیشه را آغاز کرده و فقط در مدت6سال چهره ای مانند یک پیرزن پیدا کرده است!

    80 در صد معتادان به تریاک مبتلا به اختلال روانی و افسردگی هستند

    حدود ۸۰ درصد از معتادان به تریاک به اختلال روانی افسردگی مبتلا هستند

    استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: «حدود ۸۰ درصد از معتادانی که تریاک مصرف می‌کنند به اختلال روانی افسردگی مبتلا هستند.»


    رضا تقی‌زاده افزود: «از مهم‌ترین علل اعتیاد به تریاک در کشورمان که رواج گسترده‌ای دارد، آن است که مصرف این ماده مخدر باعث تسکین درد و بهبود برخی بیماری‌ها از جمله قلبی می‌شود.»
    این روانپزشک با بیان اینکه اضطراب نیز از اختلالات شایع در میان معتادان به تریاک است، اظهار داشت: «مصرف تریاک باعث مرگ ناگهانی، سکته قلبی و مغزی، استفراغ، سر درد، سرگیجه و روان ‌پریشی می‌شود.»
    وی با اشاره به اینکه معتادان به تریاک حدود نیم ساعت پس از مصرف مواد مخدر دچار سرخوشی می‌شوند، گفت: «تریاک از مواد ناخالص تهیه می‌شود و مصرف زیاد آن می‌تواند منجر به مرگ فرد شود.»
    تقی‌زاده تصریح کرد: «تحقیقات ثابت کرد که اعتیاد در یکی از اعضای خانواده، باعث گرایش نوجوانان به این مصرف مواد مخدر می‌شود.»

    بررسی اعتیاد به حلال ها (چسب )در زندان خورستان

    چكيده: پژوهشهاي فراواني به بروز و شيوع اعتیاد به مواد  شيميايي جديد اشاره كرده‌ اند.
     سوء‌ مصرف حلالهاي شيميايي مثل چسب هاي مايع (چسب چوب، چسب قطره ای . كاغذ، شيشه و آهن) يكي ازاين سوء مصرف ها است.
     اين بررسي به مطالعة وابستگي و سوء مصرف مواد شيميايي چسب در مردان زنداني ومحكوم در زندانهاي خوزستان در سال 1384 مي‌پردازد.
    روش پژوهش، توصيفي - اكتشافي با تكنيك هاي پرسشنامه، مصاحبة تشخيصي - باليني و مطالعه اسناديِ پرونده هاي پزشكي و گزارشهاي باليني ـ طبي پرستاران بخشهاي درمان و كلنيك مثلثي زندانها مي باشد.
     جامعه آماري شامل كليه مراجعه كنندگان به بخش درمان و بهداري زندانها با شكايات وابستگي دارويي و اسناد پزشكي ـ بهداشتي آنها است كه بصورت نمونه گيري تصادفي در مجموع 274 پرونده پزشكي مطالعه شد. با 30 نفر از نمونه هاي معرف سوء مصرف، مصاحبة تشخيصيِ هدايت شده صورت گرفت و آزمون وابستگي دارويي ـ شيميايي چسب GAQ در مورد آنها اجرا گرديد. با فرمول آلفاي كرنباخ، آزمون GAQ اعتباريابي و در حد اعتبار مطلوب 72/0: α بدست آمد. آزمونِ فرضيه هاي پژوهش با فرمول خي دو نشان داد كه بين متغيرهاي سن و سابقه مصرف مواد مخدر با سوء مصرف چسب ها رابطة معناداري وجود دارد؛ بطوریکه بين سوء مصرف حلالها مثل چسب با سابقه سوء مصرف مشتقات درجه دوم ترياك مثل مرفين، تبائين و هروئين رابطه معنادار، قويتر بود. مصاحبه هاي باليني ـ تشخيصي معين كرد وابستگي رواني ايجاد شده توسط اين مشتقات است كه نقش مهم در اين نوع سوء‌ مصرف به حلالها دارد. نوع مصرف زندانيان به علت توزيع چسب در فروشگاه‌هاي زندان براي مصرف عادي، بيشتر از راه بيني و با استنشاق گازهاي متصاعد شده از چسب ها است. هر چند مطالعه شيوع‌شناسي اين عارضه در پرونده هاي نمونه نشانگر درصد متوسط به پايين در اين وابستگي شيميايي است كه به احتمال به توزيع كم چسب ها يا محدوديت فروش آنها براي زندانيان در فروشگاه هاي زندان برمي‌گردد؛ اما اين پديده قابل مطالعه و بررسي است.
     در پایان نیز طی پیشنهاداتی بیان شد که برای جلوگیری از اشاعه این سوءمصرفهای جدید و تغییر رفتار سوءمصرفی معتادان به مشتقات درجه دوم تریاک با نظارت بر رفتارهای آنها و کنترل و هدایت بهتر، استفاده از مواد و حلالهای شیمیایی در دسترس و در فروشگاههای زندان مورد مطالعه بیشتری قرار گیرد. واژگانِ كليدي: سوءمصرف مواد، حلالهاي شيميايي، چسب، زندانيان معتاد و مرد، زندانهای خوزستان مقدمه: در مطلب حاضر چسب و حلالها به عنوان مادة مخدر سبك مورد بررسي قرار مي‌گيرند. اين موضوع زماني اهميت بيشتري مي‌يابد كه به دسترسي آسان و سريع به چسب و ساير حلالها به عنوان مواد داراي كاربرد عمومي توجه گردد. از آنجا كه كودكان و نوجوانان در جريان استفادة‌ از چسب متوجه خاصيت تخديري آن مي‌شوند و اين امر مي تواند سبب جلب توجه و احتمالاً وابستگي به آن گردد، بررسي ابعاد اين پديده و انديشيدن به تمهيداتي در اين زمينه از اهميت زيادي برخوردار است. يكي از موضوعات قابل توجه در رابطه با چسبها و ساير حلالها عدم ممنوعيت خريد و فروش و حمل و نقل آنها به عنوان يك كالاي ساده و نيز استفاده از آنها براي مصارف عمومي، هنري، آرايشي و بهداشتي است. موضوع دسترسي آنان و عدم كنترل و نظارت بر كاربرد آن از سوي كودكان و نوجوانان باعث گسترش و سهولت مصرف اين مواد ‌گرديده است. طرح مساله و بیان موضوع مواد مخدر يكي از معضلات جامعه جهاني و كشور ما است. در اين رهگذر خطرات گوناگوني به جامعه و اعضاي آن مي‌رسد؛ اما نبايد تصور كرد که مواد مخدر محدود به حشيش، ترياك، هروئين و داروهاي شيميائي است. يكي از عوامل شيوع اعتياد دسترسي آسان و سريع به مصرف مواد مخدر است(كمالي1378:55). در عين حال بايد توجه داشت که ابتلاء به اعتياد در اكثر موارد سيري فزاينده دارد. به اين معني كه معمولاً از مواد مخدر سبك و داراي قدرت تخريبي اندك شروع شده و به مواد مخدر سنگين و مخرب و سرانجام پاشيدگي شخصيت، سلامت و زندگي فرد منتهي مي‌شود. هر چند به نظر مي‌رسد با توجه به گسترش آسيب‌هاي اجتماعي در جامعه اين وضعيت تا حدودي تغيير يافته است و در مواردي فرد با سنگين‌ترين نوع مادة مخدر به اعتياد روي مي‌آورد و يا مخربترين روش سوء مصرف مواد مخدر را مورد استفاده قرار مي‌دهد. اما با توجه به اين كه زمينة مصرف مواد مخدر از دورة نوجواني شروع مي‌شود (عوامل زمينه‌ساز نظير فقدان نظارت خانواده، زندگي در محيط‌هايي كه دسترسي آسان به مواد مخدر وجود دارد و مشاهدة الگوهاي مصرف كنندة مواد مخدر در كوچه، خيابان يا خانه)، مصرف مواد استنشاقي (مثل چسب و ساير حلال‌هاي شيميايي) مي‌تواند يك پيش‌بين خيلي مهم در گرايش بعدي فرد بسوي مصرف مواد مخدر باشد. زيرا حتي در اين سن گرايش به سوء مصرف مواد وجود داشته ولي بدليل فقدان توانايي مالي يا به حساب نيامدن از سوي همتايان بزرگتر به ناگزير به استنشاق حلال‌ها و يا چسب قناعت نموده است. وابستگي به مواد استنشاقي و حلالها عامل بيش از 20% مرگ و ميرهاي معتادين نوجوان در حال ترك اعتياد بوده است.(National Children's Bureau 2004). تاريخچه سوءمصرف مواد استنشاقي:استشمام بخار مواد سابقه‌اي تاريخي دارد. به عنوان مثال يونانيان باستان به منظور تخفيف مشكلات رواني افراد از آن استفاده مي‌كردند(صالحي 83:1371). اما شيوع آن طي دوران جديد به استشمام بخار حاصل از بنزين طي دهه 1950 در آمريكا برمي‌گردد و طي چند دهه اخير گسترش زيادي يافته است. به عنوان مثال در مكزيك استنشاق چسب از راه بيني يكي از مشكلات سيستم بهداشتي و درماني است(كلمن 92:1992،Gerstain1993:30 & Irwin 1997 ). وضعيت سوء مصرف‌ كنندگانبدليل شرايط خاص مواد استنشاقي از جمله ارزان بودن و سهولت دسترسي در اغلب موارد اين گروه جزو نخستين موادي هستند كه كودكان و نوجوانان به امتحان آنها روي مي‌آورند و ميزان بروز آن در ميان كساني كه در مناطق فقيرنشين زندگي مي‌كنند بيشتر است(كاپلان 236:1989). معمولاً مصرف مواد استنشاقي از سن 9تا12 سالگي شروع شود و در دورة نوجواني به اوج مي‌رسد(Health Promotion Agency 2005)، پس از 35 سالگي اين نوع سوءمصرف بندرت ديده مي‌شود .اكثر سوءمصرف كنندگان مواد استنشاقي را مردان تشكيل مي‌دهند (انجمن روانپزشكي ‌آمريكا 424:1994). هر چند با توجه به كاربرد اين مواد در وسايل كاردستي و هنري و نيز رواج اين فعاليتها نزد دختران روند مصرف آن از سوي اين گروه فزاينده است.( برات‌وند:12:1381) آمارها طي سالهاي 1971 تا 2002 نشان داده است كه 37% از مرگ و ميرها در سنين 18-14 نوجوانان ايرلندي ناشي از سوء مصرف مواد استنشاقي بوده است بطوريكه 76 مورد فوت در سال 2004 مربوط به سوء مصرف حلالهاي شيميايي بويژه چسبها گزارش گرديد. (Irving & cheers organization 2006). تعريف مفاهیم:سوءمصرف مواد استنشاقي مورد بحث همة موادي را در برمي‌گيرد كه فرد را دچار تغييرات رفتاري يا رواني قابل ملاحظه‌ باليني از قبيل پرخاشگري، تهاجم، بي‌تفاوتي، ‌اختلال در قضاوت و اختلال در عملكرد اجتماعي و شغلي مي‌نمايد. تغييرات مورد بحث در جريان مصرف عمدي مواد استنشاقي قابل تبخير يا كمي پس از آن و يا بر اثر قرار گرفتن در معرض اين مواد به مدت كوتاه ولي با مقادير زياد ايجاد مي‌شوند.(Irwin 1997:54) انواع مواد استنشاقي:مواد استنشاقي شامل انواع حلالها، چسب‌ها، اتر، ‌شيشه‌پاك‌كن، ‌رنگهاي اسپري،‌ تينر، ‌مواد پاك‌كننده، انواع لاك غلط‌گيري، بنزين، نفت، عوامل شيميائي مورد استفاده براي ثبوت و ظهور عكس (Fixator) گاز فندك، انواع اسپري، لاك ناخن و ساير لوازم آرايشي، تولوئن، استون (حلال و پاك كننده لاك ناخن)، مواد مورد استفاده در آتش‌نشاني، گوگرد، روان‌كننده‌ها و ...مي‌باشند. علائم سوءمصرف مواد استنشاقي : بسياري از علائم ذيل با نشانه‌هاي ناشي از سوءمصرف ديگر مواد مخدر مشابه بوده که عبارتند از سرگيجه، نيستاگموس (حركات غيرعادي كرة‌ چشم)، ناهماهنگي حركتي، اختلال تكلم بصورت اظهار كلمات بي‌ربط، پرت و نامناسب با موقعيت، ‌راه رفتن نامتعادل و يا تلوتلو خوردن، خواب‌آلودگي، كندي بازتاب‌ها،‌ كندي رواني - حركتي، رعشه و لرزش، ‌ضعف عمومي، اختلال ديد بصورت دو بيني يا تاربيني يا ديد تونلي و شفقی، سرخوشي و شنگولي، بهت و اغماء، تحريك پوستي نواحي بيني و دهان و بوي غيرعادي دهان (كه الزاماً بدبو نيست). بجز علائم فوق كه تشخيص افتراقي آنها از نشانه‌هاي ساير اختلالات بر عهدة يك متخصص اعم از روانپزشك، روانشناس، مشاور، دست‌اندر كار علوم رفتاري است، برخي علائم عمومي نيز وجود دارد كه توجه به آنها براي والدين، مربيان، كارفرمايان و حتي مسؤولان خوابگاهها و مراكز شبانه روزي و تمام مراكزي كه به نحوي امكان سوءمصرف اين موارد در آنها وجود دارد؛ ضروري است.ممكن است راه رفتن فردي كه چسب و ساير حلالها را از راه بيني استنشاق مي‌كند ، بصورت تلوتلو خوردن باشد، صحبت كردن كند داشته باشد، ‌مو، تنفس و يا لباس حاكي از بو يا علائم مواد مورد بحث باشد. معمولاً اين افراد اشتهاي خود را از دست مي‌دهند و مبتلا به اسهال مي‌گردند. فرد مبتلا به سوءمصرف چسب يا ساير حلالها معمولا‌ً بي‌قرار است، تحريك پذير بوده و به آساني عصباني مي‌شود، بيني و چشمان او آب ريزش دارند يا قرمز هستند و علائم سرماخوردگي، سرفه و عفونت تنفسي در او مدتها ادامه پيدا مي‌كند. ازجمله عوارض و نشانه‌‌هاي اجتماعي سوءمصرف مواد استنشاقي افت تحصيلي، ‌غيبت يا فرار از مدرسه و يا غيبت از محل كار است.(كلمن 90:1996) اين ويژگيها در عين حال حاكي از ارتباط بين آن عوامل و ضعف نظارتي خانواده و يا وجود پاشيدگي و عدم انسجام در آن است. البته بايد توجه كرد اين ويژگيها تنها مربوط به مصرف مواد استنشاقي نيستند و آنها مي‌توانند علائمي جدي دال بر وجود مشكل در خانواده ، محيط زندگي و بطور كلي مي‌توان آنها را عوامل پيش‌بين مهم و ارزشمند از وجود مشكلات در زندگي آيندة فرد و گرايش به سوي ارتكاب جرم، انحراف اجتماعي و سوءمصرف مواد تلقي كرد. با توجه به سن فرد ممكن است مشكلات خاص ديگري نيز بروز يابد مثلاً براي افراد بزرگتر احتمال بروز تصادف رانندگي ناشي از سوءمصرف مواد استنشاقي يا درگيري، پرخاشگري و يا مشكلات خانوادگي وجود دارد(انجمن روانپزشكي آمريكا 420:1994). ساير ويژگيهاي هشدار دهنده:سوء مصرف‌كنندگان چسب و ساير مواد استنشاقي علائق و پيوند‌هاي قديمي خود را مي‌گسلند، به سرگرمي‌هاي قديمي خود بي‌علاقه مي‌شوند و غالباً بدون اينكه كاري انجام دهند مدتها در جائي مي‌نشينند. به اين ترتيب هر نوع تغيير در عادات و رفتار را مي‌توان نوعي علامت هشدار محسوب كرد و در كنار ساير شواهد براي مداخلة‌سريع جهت نجات فرد مورد توجه قرار داد. (نقل از گيلدر و همكاران 83:1994). مكانيزم تأثير مواد استنشاقي و عوارض سوء مصرف آنها: مواد استنشاقي به سرعت از راه ريه جذب شده و به مغز مي‌رسند. اين مواد از طريق افزايش سياست غشاء سلول عصبي و نيز تشديد عملكرد نوروترانسميتري مواد استنشاقي به نام گابا(Gaba) تأثير مي‌‌گذارد. لازم به ذكر است كه سطح گابا طي خواب افزايش مي‌يابد و اصولاً جزو عوامل ايجاد آرامش و تخدير تلقي مي‌شود. (كاپلان و همكاران 1994) البته در مورد برخي مواد كه حالت تحريكي و ايجاد درخواستي دارند انتقال دهنده ‌هاي عصبي غير از گابا دخيلند آثار آنها با توجه به نوع ،ميزان و نحوة مصرف (كه بعداً توضيح داده مي‌شود ) پس از چند دقيقه ظاهر مي‌‌شوند و براساس عوامل مذكور از 30دقيقه تا چند ساعت باقي مي‌مانند. اين مواد جزو تضعيف‌كننده‌هاي سيستم عصبي مركزي(NS C)(central nevrous system) دسته‌بندي شده و مي‌توانند آثار پايداري بر مغز بوجود آورند به عنوان مثال افرادي كه مواد استنشاقي را به ميزان زياد مصرف مي‌كنند؛ ممكن است دچار آتروفي مغز (تحليل بافت )، تخريب مخچه، بروز ضايعات در اعصاب جمجمه ‌اي يا راههاي هرمي، كاهش ضريب هوش، صرع لوب تمپورال و آسيب به جنين در زنان باردار گردند.(فيض‌زاده و همكاران96:1376)مصرف دائم يا متناوب اين مواد ممكن است به هپاتيت و سرانجام به سيروز كبدي منجر گردد و يا اسيدوز متابوليكي مشابه اسيدوز مجاري انتهايي كليوي ايجاد نمايد (انجمن روانپزشكي آمريكا 424:1994). مواردي از وقفه در ساخته شدن مغز استخوان نيز گزارش شده است. بعضي مواد استنشاقي مانند متيلن كلرايد ممكن است بر اثر سوخت و ساز به مونوكسيد كربن تبديل شوند. احتمال دارد. افت فعاليت تنفسي يا قلبي عروقي مي‌تواند باعث مرگ شود. احتمال بروز پديده‌اي با عنوان «مرگ ناگهاني استنشاقي»(Sudden snuffing death) بر اثر بي‌نظمي شديد در فعاليت قلب ،كمبود اكسيژن يا ناهنجاري الكتروليتي وجود دارد .موارد مرگ ناشي از خفگي بر اثر كشيدن كيسه نايلوني به سر توسط سوءمصرف كنندگان طي دورة استنشاق حلالها گزارش شده است(راسپي و همكاران 1989 نقل از گيلدر 84:1994). در مواردي نوجوانان ضمن خودارضايي (mastribution)، اقدام به استنشاق مواد شيميايي و كاهش ميزان اكسيژن لازم براي بدن مي‌نمايند كه منجر به خفگي آنان مي‌شود (شريفي 1377:57). الگوهاي سوءمصرف مواد استنشاقي:سوءمصرف مصرف‌كنندگان چسب و ساير حلالها از طريق بيني اين عمل را با فشار دادن خمير چسب برروي دستمال يا تكه‌اي كاغذ آغاز مي‌نمايند. بتدريج روشهاي پيچيده‌تري توسط اين افراد بكار مي‌رود. از جمله آنكه چسب يا ديگر مادة‌ مورد سوءمصرف را داخل يك كيسه نايلوني كوچك قرار مي‌دهند وبا حرارت دستهاي خود آنرا گرم نموده تا بخار زيادي توليد گردد، آنگاه بخار حاصل را تنفس مي‌نمايند. يك روش پيچيده‌تر استفاده از ظروف كوچك شامپو است. پهلوي ظرف شامپو را سوراخ مي‌كنند و در حالي كه مقداري ماده استنشاقي در آن قرار دارد با فشار هوا را از درب اصلي مي‌مكند و به صورت متناوب سوراخ را با انگشت باز و بسته مي‌كند. همزمان چون ظرف در دست قرار دارد، در حد حرارت بدن گرم مي‌شود كه عمل تبخير حلال بهتر انجام مي‌گيرد. اين كار تا رسيدن به حالت سرخوشي ادامه مي‌يابد. در مواردي به صورت دسته‌جمعي انجام مي‌شود و در حالي كه يك گروه سه تا پنج نفره را تشكيل مي‌دهند از اين وسيله استفاده مي‌كنند كه ضمن خطرناك بودن خود اين عمل احتمال انتقال هپاتيت نيز منتفي نيست(براتوند 1378:14).نوجواناني كه تشخيص وابستگي به مواد استنشاقي براي آنان داده مي‌شود ممكن است اين مواد را چند بار در هفته و اغلب در تعطيلات آخر هفته و پس از مدرسه مصرف كنند. وابستگي شديد در بزرگسالان (كه بندرت بعد از 35 سالگي ممكن است ادامه يابد )شامل مصرف شديدتر است. در مواردي ممكن است از طريق پارچة آغشته به ماده يا حتي بصورت مستقيم از ظرف اصلي مادة مورد سوءمصرف استنشاق صورت پذيرد. مواردي از وابستگي بين كارگران صنايع گزارش شده است كه بدليل شرايط شغلي به مدت زيادي در معرض مواد استنشاقي بوده و يا به اين مواد دسترسي داشته‌اند. اهداف و سوالات پژوهشاین بررسی سعی دارد به اهداف زیر دست یابد و به پرسشهای آن پاسخ مناسب دهد:تحلیل رفتار مصرفی غلط چسب در زندانیان.بررسی رابطه سوء مصرف چسب و مواد استنشاقی با مولفه های خانوادگی و سنی.بررسی رابطه سوء مصرف چسب و مواد استنشاقی با سابقه و نوع مصرف مواد.بررسی و مطالعه پرونده پزشکی و گزارشات پرستاری زندانها در مورد سوء مصرفها و وابستگی های دارویی و مصاحبه تشخیصی با نمونه های معرف.طراحی و اجرای آزمون سوء مصرف چسب GAQ و اعتباریابی آن. پرسشهای این بررسی به قرار زیر است:رفتارهای مصرفی غلط چسب در زندانیان مرد معتاد خوزستان به چه صورت است؟چه نوع رابطه های بین سوء مصرف چسب با تابلوی بالینی اعتیاد و نوع مواد مصرفی در زندانیان معتاد وجود دارد؟چه نوع رابطه های بین سوء مصرف چسب با سن زندانیان معتاد وجود دارد؟چه نوع رابطه های بین سوء مصرف چسب با مشتقات مواد مخدر مصرفی در زندانیان وجود دارد؟ روش شناسی پژوهشاین بررسی به طریق مطاله اسنادی-پرسشنامه ای و روش تحقیق توصیفی-اکتشافی به جمع آوری اطلاعات و داده های موردنظر می پردازد.* ابزار جمع آوری اطلاعات: به سه شیوۀ مطالعه اسنادی پرونده های پزشكي زندانیان در واحدهای بهداشت و درمان زندانها و ثبت شكايات پزشكي-روانی زندانیان و معتادان از سوی پرستاران اندرزگاه ها و روش دوم طراحی آزمون 20 سؤالی سوء مصرف و وابستگی دارویی-شیمیایی چسب در زندانیان Glue Abuse Questionnaire با استفاده از طیف دو قطبی (بلی-خیر) با گسترۀ شدت 40-20 مرتبط با مؤلفه های فیزیکی-روانی و رفتارهای بالینی سوء مصرف در زندانیان اجرا گردید. با کمک فرمول اعتباريابي زوج-فرد از طریق فرمول آلفای کرونباخ روایی آزمون در حد 72/0:a بدست آمد. روش سوم مصاحبه تشخیصی و بالینی با زندانیانی است که از وضعیت بحرانی پزشکی و روانی با آثار ترومای بالا برخوردارند؛ می باشد.* جامعه و نمونه آماری: جامعه آماری تحقیق را مردان زندانی محکوم زندانهای خوزستان در سال 1384 که به جرم مصرف مواد اعتیادزا معرفی شده و در مرکز بهداشت و درمان زندانها بر اثر مراجعات بالینی و پزشکی و شکایات رفتاری-روانی دارای پرونده پزشکی می باشند. به طریق نمونه گیری تصادفی ساده بر اساس شماره عکس زندانیان تعداد 30 نفر از آنها انتخاب و مورد مصاحبه بالینی – تشخیصی قرار گرفته و درباره آنها آزمون GAQ اجرا گردید. تعداد 274 پرونده پزشکی در واحدهای بهداشت درمان زندانها مطالعه و مولفه های تشکیل دهنده خصیصه بالینی آنها و آیتمهای مدنظر در آزمون وابستگی به حلالهای شیمیایی کدگذاری و ثبت گردید. در پایان پژوهشگران با آزمون آماری خی دو به کمک نرم افزار آماری SPSS تفاوت معناداری متغیرها را بررسی نمودند.* فرضیات پژوهش: بین سن مددجویان مرد معتاد و سوء مصرف چسب رابطه معناداری وجود دارد.بین سابقه سوء مصرف مواد مخدر در زندانیان و سوء مصرف چسب رابطه معناداری وجود دارد.بین سوء مصرف چسب و سوء مصرف مشتقات درجه دوم تریاک رابطه معناداری وجود دارد.یافته ها و داده های آماری بعد از گردآوری اطلاعات و داده های آماری و تحلیل آنها، یافته ها به قرار زیر تحلیل گردید:طبق جدول یک گستره سنی مددجویان مراجعه کننده به واحدهای بهداشت و درمان زندانها از لحاظ شکایات سو مصرف چسب آمده است: داده های جدول یک، وجود رابطه معنادار و همبسته بین سن زندانیان و شکایات سو مصرف چسب و حلالهای شیمیایی را اعلام می دارد. تثبیت مصرف و سو سابقه استفاده از مواد مخدر در زندانیان معتاد در رده های سنی 40 -30 ساله ها به ایجاد وابستگی روانی و پایداری اعتیاد در آنها منجر شده بطوری که این جلوه سوء مصرف در موقعیت های محدود و نظام مندی مثل زندانها با جابجایی رفتار به دیگر سو مصرفها مثل چسب و مواد استنشاقی کشیده می شود. رده سنی 28-18 سال قابل بررسی است. هر چند به طور کلی طبق یافته های آزمون GAQ در جدول دو، شکایات سو مصرف چسب و حلالها در زندانیان و شدت آن در حد حاد نبود؛ ولی برای پیشگیری از گسترش این سو مصرف پایدار می بایستی از گروه های سنی پایین شروع کرد. در جدول دو، نتایج آزمون سو مصرف چسب و حلالها از لحاظ شدت سو مصرف مواد استنشاقی Solvent Abuse آمده است: نکته مهم و قابل ملاحظه این است که توزیع کم جمعیت دارای وضعیت بحرانی، نشانۀ خروج این مساله را از حالت حدت و خطرناک بر مبنای مولفه های پزشکی، روانشناختی و آسیب شناختی نیست. در هر حال دسترسی به جامعه آماری و نمونه گیری از آنها و بطور کلی اجرای آزمون GAQ و حوزه جمعیتی این مطالعه در زندانهای خوزستان و بین زندانیانی می باشد که در مجموع امید و سهولت در دسترسی به سوء مصرفهای جدید و آزادی در رفتارهای پرخطر از آنها سلب و محدود شده است. آزمون فرضیات پژوهشفرضیه اول تایید گردید: در سطح معناداری98/0 : α و 29 : df با 30/15 : X2 بین سن مجرمان نمونه و سو مصرف مواد استنشاقی و چسبها رابطه معناداری ملاحظه شد.فرضیه دوم تایید شد: سابقه سو مصرف مواد مخدر و دوره های زمانی اعتیاد با سو مصرف چسب ارتباط معناداری دارد.(99/0 : α ، 25/14 : X2)فرضیه سوم تایید گردید: با اطمینان 99/0 : α و 04/11 : X2 رابطه معنادار قویتر و پایدارتری بین سو مصرف حلالها و چسب با مشتقات درجه دوم تریاک بدست آمد. بحث و نتیجه گیری یافته های فراوانی به انواع جدید سومصرف مواد شیمیایی اشاره کرده اند.(براتوند 1384) به ویژه که در محیطهای منضبط و بسته ای مثل زندانها و ندامتگاه ها که جو نظارتی بر رفتار مصرفی و تغذیه زندانیان آنها را محدود نموده است.(اسداللهی1384) محکومین به مواد جدید رو آورده و تغییر رویه و عادت مصرفی می دهند. لزوم مطالعه و نظارت بر این رفتارهای جدید و معرفی مدیران نظام ندامتگاهی محرز و ضروری است. اساس و هدف اصلی این بررسی مطالعه این سومصرفهای جدید مثل مواد استنشاقی و چسب های شیمیایی-طبی و حلالهای الکلیک و شیمایی که در محیط های انسانی به حد وفور یافت می شود؛ می باشد. با مطالعه 274 پرونده پزشکی شکایات اعتیاد در واحدهای بهداشت و درمان زندانهای خوزستان و مصاحبه تشخیصی-بالینی و اجرای آزمون سومصرف چسب GAQ در مورد زندانیان معتاد خوزستان، ملاحظه شد؛ بین سن مددجویان و سابقه مصرفی مواد مخدر با سومصرف چسب رابطه معنادار وجود دارد. به طوری که بیشترین جمعیت دارای شکایات مصرف حلالهای شیمیایی در رده سنی 40-30 ساله ها که دوره تثبیت مصرف مواد مخدر است؛ قرار دارند. رابطه معنادار بین سومصرف چسبها و حلالهای شیمیایی solvent abuse با درجه دوم مشتقات تریاک قویتر بود. وابستگی ایجاد شده در مشتقات درجه دوم تریاک مثل مرفینها، کودئین، و هروئین در فرد معتاد از نوع روانی Psychic است که هرچند دوره ماندگاری مواد شیمیایی آن در خون پایداری کمی دارد و همچنین با وجود کاهش دوز مصرفی این مواد ولی این عادت مصرفی انجام طرحهای روان درماني- اصلاحی را در این سطح از وابستگی مواد مشکل تر و ترک اعتیاد سختتر خواهد نمود. اثبات فرضیه آخر پژوهش نشان داد که بین این مشتقات و سومصرف چسبها و حلالهای شییمایی رابطه معنادار قویتر است. بدین معنا که از کل 274 پرونده تشکیل شده و نتایج شدت وابستگی به جدولها در آزمون GAQ درصد بالایی از اعضای نمونه را معتادان وابسته به این مشتقات تشکیل می دادند.
     این یافته نکته قابل تاملی را گوشزد می نماید. اول اینکه مطالعه و نظارت بر رفتارهای مصرفـی معتادان به هروئین، مرفینها و تبائینها و مشتقات دوم دیگر ضروری تر به نظر می رسد. دوم آنکه در پیشگیری از اپیدمی و شیوع سومصرفهای جدید شیمیایی بایستی قدرت اجرایی بر روی معتادان به تریاک و وابستگی های جسمانی متمرکز گردد. با این اقدام و با جلوگیری از تغییر رفتار مصرفی آنها به مشتقات درجه دوم تریاک در واقع در آینده با گسترش، تثبیت و تغییر رفتار اعتیادی جدید در این معتادان به حلالهای شیمیایی و چسبها مبارزه شده است. منابع و مآخذاسدالهی، عبدالرحیم(1384) بررسی الگوی ساختاری جرم در مناطق حاشیه نشین اهواز، طرح پژوهشی مرکز آموزش عالی منطقه 3 زندانهای کشور، اهوازانجمن روانپزشكي آمريكا(1377) راهنماي تشخيص و آماري(DSM-IV) ترجمه نيكخو ،محمدرضا و همكاران، تهران: نشر مرکز براتوند، محمود (1381) نظرسنجي از مؤسسات هنري و آموزش خصوصي اهواز، طرح پژوهشی مرکز آموزش عالی منطقه 3 زندانها، اهواز براتوند، محمود(1378) كودكان خياباني: يك معضل اجتماعی؛ ارائه شده در سمينار شهرداري اصفهان دلاور، علی(1382) روشهای تحقیق در علوم رفتاری، چاپ سوم، تهران: نشر قلمفيض زاده، گلناز و همكاران (1376) راهنماي درمان و پيشگيري از اعتياد، تهران: انتشارات سازمان بهزيستي كشور، معاونت پژوهشی شريفي، جواد(1377) عوامل انحراف اجتماعي جوانان، تهران: انتشارات ذوقیصالحي، ايرج(1371) زنجيره‌هاي اعتياد، تهران: انتشارات آواي نور كاپلان، ياكوب(1382) خلاصه روانپزشكي، ترجمه نصرت‌‌الله پورافكاري، جلد4 ، تهران: انتشارات شهرآب كمالي، محمود(1379) نقش محل سكونت در گرايش به اعتياد؛ همایش اعتياد پيشگيري يا درمان كميسيون پيشگيري از اعتياد انسان، يزد كلمن، ورنان(1378) اعتياد چيست ؟معتاد كيست؟ ترجمه ميرفخرايي ،عليرضا، تهران: نشر اوحدي گيلدر، مايكل و همكاران (1376) درسنامه روانپزشكي آكسفورد، ترجمه نصرت‌‌الله پورافكاري، تبریز: انتشارات دانشگاه تبريزIrwin, Samuel (1997) An introduction to substances and potential hazards, penguin, Washington DC, USGrestein .G.R (1993) Preventing drug abuse; what do we know? Journal of substances misuse Vol.12, Oct 1993, pp17-31. Health Promotion Agency(2005) Drive to curb teenage solvent abuse, this article is on: www.addictionca.com/user-news.pdf, updated on Juan 2005Cheers Organization & Irving, Steffen (2006) Solvent abuse deadlier than ecstasy, this article is on: www.Cheers.life.org , updated on March 2006National Children's Bureau(2004) Solvent misuse project, this article is on: www.gorillapvc

    opium.site: معتادانی که چسبِ همهکاره (قطره ای )میکشند- addiction to ...

    سرخوشی و اعتیاد ومرگ با گاز بوتان ؟ inhalant abuse butane

    اعتیاد به گاز بوتان جوان عراقی a boy addicted to butane gas

    طریقه اکادمیک و علمی درس خواندن برای تقویت حافظه قسمت دوم

    طریقه اکادمیک و علمی درس خواندن برای تقویت حافظه قسمت دوم




       How to strengthen academic and scientific study  memory -                   
    حافظه گفتاری
    مرکز حافظه گفتاری speech در لوب فرونتال (پیشانی و بالای مرکز حافظه بویایی است )
    انسان موقعی که زیاد کلامی را میشنود ناخود اگاه در صحبت های روزمره انرا بکار می برد .در واقع قسمتی از مغز که در قسمت لوب پیشانی قرار دارد مسول بازگویی انچه در قسمت های مختلف  حافظ های انسان ذخیره شده است می باشد .(برای همین با ادم بد دهن و فحاش  نشستن ادم را بد دهن می کند )
    مسله جالب از لحاظ علمی نزدیک بودن این مرکز با قسمت درک حافظه بویایی در انسان است .
    اگر شما در موقع صحبت کردن با کسی از یک عطر یا ادکلون خاص استفاده کنید . و تکه کلام خاصی را بکار به برید مثلا به  یک دختر بگوید من تو را دوست دارم و قبل از ان ادکلون  زیادی زده باشید
    و این کلام را با هر بار ی که از این ادکلون با بوی خاص استفاده می کنید به بکار به  برید بعد از مدتی که ان شخص شما را می بیند ناخوداگاه یاد کلام شما می افتد و با  استشمام بوی ادکلون شما ممکن است بگوید دوستت دارم .
    این مسله در بعضی از مراسم ها و مناسک  مذهبی به خوبی دیده می شود در حرم ها و اماکن متبرکه که از عود یا خوشبو کننده های خاص استفاده می شود و شما به زیارت انجا رفته اید اگر مثلا به مکانی که در ان جا ان بوی خاص داده می شود وارد شوید ناخوداگاه حافظه تصویری شما به یاد مکان قبلی افتاده و ممکن است تمامی  تصویر وجملاتی را که در مکان قبلی گفتید را به یاد اورده و یا تکرار کنید
    حافظه حرکتی
    یکی از حافظه های که در بعضی از مشاغل بسار مهم است حافظه حرکتی است .
    این قسمت از حافظه در لوب پیشانی و درست جلوی قسمت قرمز (تصویر فوق )و روی قسمت ابی مغز شما قرار دارد
    یک خلبان زبر دست هواپیما و یا یک تیرانداز و یا یک نقاش از این حافظه حرکتی بهترین و بیشترین استفاده را می کند .در واقع مهارت این اشخاص چیزی جز تقویت حافظه حرکتی و حسی و هماهنگی انها چیز دیگری نیست . 


    پایان قسمت دوم


    قابل توجه دانش اموزان
    اینها را هم نمی خواهید  یاد بگیرد  مهم نیست چون در مقاله اخر در 5 خط می نویسم چکار کنید
    ولی از لحاظ علمی چون نکاتی توش هست که به غیر از درس خواندن برای بعد از درس خواندن و روز استراحت بدرتون می خوره نوشته ام ؟؟
    پایان قسمت دوم
    How to strengthen academic and scientific study of memory -

    مزایای آزادی مواد مخدر

    تجربه سالیان دراز جوامع بشری نشان می دهد که ممنوعیت مواد مخدر تا کنون هیچ نتیجه ی مثبتی نداشته و فقط منجر به شکل گیری باندهای مافیایی قاچاق، بی پناهی معتادان، افزایش خطر ابتلا به ایدز (بر اثر استفاده از سرنگ های آلوده) و کشتار انسان ها در نتیجه ی جنگ با باندهای قاچاق می شود. برای این جنگ بی فایده همچنین از نظر مالی باید هزینه هنگفتی پرداخت. در سطح جهانی تا کنون جنگ با باندهای قاچاق هزاران میلیارد (بیلیون ها) دلار خرج برداشته است.


    باندهای قاچاق و تولید مواد مخدر در کشورهایی چون مکزیک و افغانستان که جزو صادرکنندگان مواد مخدر هستند، به قدرتی چشمگیر دست پیدا کرده اند و دولت به هیچ شکل نمی تواند مانع فعالیت آنان شود. در جنگ بین نیروهای دولتی با این باندها هر ساله افراد زیادی کشته می شوند - افرادی که جزو هیچ یک از نیروهای درگیر نیستند و تنها گناهشان زندگی در منطقه ای ست که در آن درگیری جریان دارد.

    در کشورهایی چون هلند، سوییس، پرتقال و استرالیا که قوانین مربوط به استفاده و فروش مواد مخدر را تعدیل کرده اند و آزادی محدود مواد مخدر در آنجا وجود دارد، بر خلاف انتظارات رایج، استفاده از مواد مخدر نه تنها افزایش نیافته، بلکه با کاهش روبرو بوده است. همچنین نرخ جرائم مربوط به مواد مخدر، اعتیاد و مرگ بر اثر استفاده از مواد مخدر کاهش چشمگیر داشته است.

    چندی پیش کمیسیونی متشکل از سران پیشین سازمان ملل و کشورهای اروپایی، آمریکا، برزیل و مکزیک نشستی در نیویورک داشتند و برای اولین بار تابوی آزادی محدود مواد مخدر را شکستند و در این باره با یکدیگر به تبادل نظر پرداختند.

    سازمان جهانی آواز چند روز قبل از این نشست در دفاع از آزادی محدود مواد مخدر دست به جمع آوری امضا زده بود. در عرض یک هفته 600 هزار نفر از مردم سراسر دنیا با امضای خود از فراخوان آواز حمایت کردند (جمع آوری امضا همچنان ادامه دارد. اگر مایل به حمایت از فراخوان آواز هستید، اینجا را کلیک کنید). اوائل ماه جون (ژوئن) نماینده سازمان آواز در ملاقاتی با بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، و روسای کمیسیون نامبرده امضاهای گردآورده شده را به آنان تحویل داد و خواهان تشکیل نهادی ویژه در سازمان ملل برای رسیدگی به معضل مواد مخدر و روی آوردن به سیاستی جدید در قبال این مشکل شد.

    لازمه ی اینکه سیاستمداران بتوانند سیاستی جدید در این زمینه پیش بگیرند، اطلاع رسانی در سطح وسیع است تا ترس های بیجای مردم از آزادی محدود مواد مخدر برطرف شود. این وظیفه ای ست که بیش از هر چیز بر عهده ی رسانه هاست. ولی هر کدام از ما نیز با صحبت کردن درباره این موضوع با اطرافیان مان می توانیم نقشی مثبت ایفا کنیم. 
    .

    اثرات ماده مخدر شیشه (متامفتامین ) بر زنان حامله و جنین و نوزادان

    اثرات ماده مخدر شیشه (متامفتامین ) بر زنان حامله و جنین  و نوزادان 
    برای پی بردن به عمق تخریب آمفتامین ها هیچ مثالی بهتر از نگاه به یک مادر مصرف کننده شیشه یا آمفتامین نیست. به ویژه زنان باردار مصرف کننده آمفتامین
    هیج عشقی بالاتر از عشق یک مادر به فرزندش وجود ندارد ولی مصرف آمفتامین باعث از هم گسیختگی پیوند بیولوژیکی و فیزیولوژیکی یک مادر با فرزندش خواهد شد، چون مادر برای تامین مصرف خود و به اصطلاح نشئه شدنش دست به هر کاری میزند و مسائل دیگر به اندازه مصرف موادش برای او اهمیت ندارد، تا جائیکه شاید جان خود و فرزندش را هم به خاطر مصرف شیشه به خطر بیاندازد.
    مصرف شیشه در مادران باردار در اکثر مواقع منجر به سقط جنین خواهد شد، ولی در غیر این صورت نوزادانی که به دنیا می آیند، با حالت عصبی غیر نرمال خواهند بود. دو مکانیزم احتمالی وجود دارد که بارداری با مصرف شیشه را بارداری پیچیده ای میکند و اثرات آن بر روی نوزاد به دنیا آمده مختلف است. ابتدا در عروقی است که نوزاد توسط آنها تقذیه میشود، و در مادران بارداری که شیشه مصرف می کنند این عروق به شدت کاهش یافته و تغذیه نوزاد به صورت کامل انجام نمیگیرد، کاهش این عروق اختلاف در نارسایی کودک را منجر میشود که با کاهش هرچه بیشتر عروق غذا رسان، نارسایی نوزاد هم بیشتر خواهد شد. این کاهش جریان خون در نوزاد باعث تغییر شکل قابل توجهی در اندام جنین خواهد شد. دلیل دوم اثر سمی مستقیم بر مغز جنین در حال رشد است که باعث میشود نوزاد در ماههای اول زندگی تمایل به خواب تمام وقت دارد. نوزاد میتواند بسیار کوچکتر از حد طبیعی و متوسط از رحم مادر خارج شود و ناهنجاری های قلبی، نارسایی مغزی وحتی مرگ جنین از دیگر خطراتی است که نوزاد میتواند در معرض آن قرار بگیرد، پس از خارج شدن و قدم نهادن در دنیای بیرون هم نوزاد به سختی میتواند مهارت های لازم برای زنده ماندن خارج از رحم را داشته باشد،مطالعات نشان می دهد که نوزاد متولد شده با نمره آپگار بسیار پایین (نمره آپگار : ارزیابی سریع نمره سلامت نوزاد که توسط دکتر ویرجینا آپگار ابداع شده)است و مشکلات مکیدن و بلع دارد که مانع از تغذیه درست نوزاد شیر خواره میشود، علاوه بر این نوزادان در معرض آمفتامین ممکن است تا 23 ساعت در روز خواب باشند که به احتمال زیاد میتواند علائم سندرم محرومیت از آمفتامین باشد که در مصرف کنندگان این ماده هم که در صورت عدم مصرف خماری را با خواب های طولانی میگذرانند اینگونه است. احساس گز گز و بیزاری از لمس شدن پاها و دستان را خواهد داشت و در صورت لمس کردن این اعضا به شدت آزار و اذیت میشود. خطر دیگر در مورد مادران است که مادران در حین زایمان یا مدت کوتاهی پس از آن ممکن است دچار سکته مغزی شوند.
    جانی سیمز روانشاس کودک آمریکایی میگوید : تا کنون به این نتیجه رسیده بودم که نوزادانی که مادرشان کوکایین مصرف میکنند در بدترین شرایط ممکن قرار دارند ولی اکنون میگویم که وضعیت آنها از کودکانی  که مادرشان آمفتامین مصرف میکنند بهتر است.

    طبق تحقیقات و پیش بینی های به عمل آمده تاثیر آمفتامین بر روی رشد نوزاد به مراتب از کوکایین بیشتر بوده و تاثیراتی که بر روی رشد نوزاد میگذارد در حد فاجعه است. شیشه بر خلاف کوکایین تاثیر سمی بر روی سلول های مغزی - عصبی میگذارد و سطح دوپامین و سروتونین ناقل های عصبی مغز ( نرو ترانسمیترها ) را به شدت کاهش داده که در تنظیم مهارت های حرکتی از جمله کنترل رفتار، خشم و کمبود توجه و عاطفه به مشکل خواهد خورد. به گزارش وزارت بهداشت، درمان و خدمات انسانی آمریکا، که کودکان با رسیدن به سن هفت سالگی به سطح بالاتری از خشم، رفتار پرخاشگرانه، مشکلات بیشتر در هماهنگی با محیط، ارتباط برقرار کردن با همسالان و ناکامی در تحصیل خواهند رسید.

    opium: متامفتامین (شیشه )و مشکلات قلبی و طرز جلوگیری از مشکلات ...

    opium: اثرات متامفتامین بر روی مغز انسان غیر قابل برگشت است