مدیر کاهش تقاضای مواد مخدر سازمان ملل:
۸۰ درصد معتادان علاقهای به درمان ندارند
مدیر کاهش تقاضای مواد مخدر سازمان ملل گفت: حدود ۸۰ درصد معتادان علاقهای به تغییر وضعیت و ورود به مراحل درمان اعتیاد ندارند و از اینجاست که مشکلات خانواده آغاز میشود.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، حمیدرضا طاهری نخست در هفتمین کنگره دانش اعتیاد در سالن همایشهای رازی گفت: زمانی که افراد دچار سوء مصرف مواد مخدر میشوند به دلیل آسیبی که به مغز این افراد وارد میشود انگیزهای برای شروع تغییر ندارند.
وی ادامه داد: به همین دلیل حدود 80 درصد این افراد علاقهمند به تغییر و ورود به درمان نیستند و مشکلات خانوادگی از همین جا شروع میشود که معمولاً از رویکردهای ناکارآمد استفاده میشود.
طاهری نخست گفت: تکنیکهای مؤثری مانند مصاحبه انگیزیشی، ایجاد تشکلها برای وارد کردن افراد به درمان وجود دارد اما متأسفانه نظاممند نیستند.
وی افزود: تمام روشهای موجود بر اساس تجربه فردی است و هر کس با مشاهده نتایج مثبت یک روش، آن را برای افراد دیگری پیشنهاد میدهد.
طاهری نخست گفت: اما به تازگی در دنیا روش راغبسازی پیشنهاد شده تا از طریق خانواده امکانی فراهم شود تا فرد معتاد راحتتر بتواند درمان را آغاز کند.
وی تصریح کرد: در این روش ابتدا مهارتهای رفتاری به خانواده آموزش داده میشود و سپس درمان روی فرد معتاد آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه مصرف مواد محرک و شیشه در سالهای اخیر در کشور افزایش یافته گفت: مصرف این مواد رو به افزایش است و متأسفانه بسیاری از مصرفکنندگان شیشه در سن پایین مصرف را آغاز کردهاند.
وی گفت: زمانی که سن آغاز اعتیاد پایین میآید انگیزه برای تغییر و درمان کمتر می شود و این افراد به راحتی درمان را رها میکنند.
وی گفت: زندگی با افرادی که سوء مصرف مواد دارند توأم با درد و بحرانهای مزمن است و اضطراب و افسردگی در خانواده این افراد بالا میرود.
طاهرینخست گفت: متأسفانه روشهای اجباری درمان اعتیاد بسیار کاربردی شده و فرد را با روشهای برخورد تنبیه، پرخاش، تحقیر،سرزنش و التماس برای درمان میآورند که بی فایده است.
سایت اوپیوم
برادر گل گفتی اما کمی دیر و شل گفتی ما دو سال است این را گفتیم اما چون مدیر کل نبودیم کسی به حرف ما توجه نکرد ؟
البته ما فقط حرف نمی زنیم راهکار هم می دهیم
اول مغز معتاد را دوباره باز سازی می کنیم بعد با متد اناندا او را به سوی سعادت می فرستیم
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر