با شدت گرفتن قوانین ضد سیگار در بسیاری از کشورهای اروپایی و خصوصاً به دنبال افزایش سرسامآور بهای سیگار از سوی دولتها و اتحادیهی اروپا به منظور جلوگیری از توسعهی استفادهی بیش از پیش شهروندان از سیگار، یعنی پرطرفدارترین و پرفروشترین مادهی مخدرهی قانونی جهان، در سالهای اخیر بسیاری از مصرف کنندگان به سوی نوع جدیدی سیگار روی آوردهاند.
در اوایل دههی نخست قرن بیست و یکم بود که فرآوردهی نوینی از چین راهی بازارهای اروپایی و امریکایی شد. بدین ترتیب، بسیاری از شهروندان این مناطق، جذب تبلیغات بسیار جذاب کارخانههای چینی و پخش کنندههای اروپایی و امریکایی این فرآوردهی به اصطلاح "انقلابی" شدند. فرآوردهای به نام "سیگار الکترونیکی" که به گفتهی سازندگان آن، درست مثل سیگار بود، ولی همواره قابل مصرف و در واقع، بسیار ارزانقیمت و خصوصاً بدون اثرات سوء و عواقب مضر سیگار برای مصرف کنندگان، از جمله مواد شیمیایی سرطانزا و خصوصاً مسئلهی اعتیاد به نیکوتین.
حتی در آغاز ورود سیگار الکترونیکی به بازار، بسیاری معتقد بودند که این شاهکار فنآوری چینی میتواند به آنها کمک کند که مصرف سیگار را کنار بگذارند. بدین ترتیب، فروش این سیگارهای الکترونیکی در اروپا به شدت افزایش یافت، به طوری که بنا به آخرین آمار و ارقام وزارت بهداشت فرانسه، در این کشور بیش از یک میلیون نفر مصرف کنندهی "سیگار الکترونیکی" شدهاند. گرچه تا به حال جنبههای مضر و زیانبار "سیگار الکترونیکی" ثابت نشده بود، مقامات بهداشتی با بدبینی به این جایگزین الکترونیکی عامل اصلی بسیاری سرطانها در جهان، یعنی سیگار عادی، چشم دوخته بودند.
بدین ترتیب، سیگار الکترونیکی به دو نوع مختلف در فرانسه تقسیم بندی شده:
گروه اول آنهایی که میزان نیکوتینشان از ۱۰ میلیگرم به بالاست که باید حتماً مورد تأیید آزمایشگاههای "آژانس ملی دارویی فرانسه" قرار گیرند و با اخذ مجوز میتوانند با درج علامت اتحادیهی اروپا به روی پاکت آن، به فروش برسند؛ و اما نوع دوم، یعنی تمام سیگارهای الکترونیکی که حاوی کمتر از ۱۰ میلیگرم نیکوتین هستند، به عنوان دارو به حساب نمیآیند و میتوانند آزادانه به فروش برسند.
بدین ترتیب، مصرف کنندگان تا به حال به استناد به اطلاعاتی که موجود بود، برای سیگار کشیدن بیضرر و یا برای ترک سیگار، بدون واهمه از سیگارهای الکترونیکی استفاده میکردند. ولی روز دوم سپتامبر سال جاری میلادی، در کنگرهی سالانهی جامعهی اروپایی بیماریهای تنفسی، پژوهشگران یونانی نتایج تحقیقات خود را پیرامون سیگار الکترونیکی منتشر ساختند و برای نخستین بار مضر بودن این فرآورده برای سلامتی انسان و بهداشت جامعه رسماً به اثبات رسید.
بنا به نتایج این تحقیقات، زیانبارترین اثرات استفاده از سیگار الکترونیکی، در ارتباط با افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی و خصوصاً آسم است و همچنین میتواند افراد سالم را به بیماری آسم مبتلا سازد. پژوهشگران یونانی برای تحقیقات خود، افراد سیگاری و غیرسیگاری مختلفی را مورد آزمای
بدین ترتیب، پژوهشگران یونانی متذکر شدند که به دنبال نتایج حاصله از این تحقیقات، بدون شک میتوان گفت که باید با سیگار الکترونیکی نیز همانند سیگار عادی مبارزه کرد و نه تنها مصرف این فرآوردهی الکترونیکی بهتر و کمضررتر از سیگار نیست، بلکه در ارتباط با بروز مشکلات تنفسی، بیش از سیگار به شُش مصرف کنندگان ضرر میرساند و بیش از سیگار عادی، اکسیژنرسانی به ششها را کاهش میدهد.
از سوی دیگر، در پاسخ به تحقیقات انجام گرفته به درخواست کارخانههای ساخت سیگارهای الکترونیکی که حاکی از آن بودند که بر خلاف سیگار عادی، این فرآورده حاوی هیچیک از چهارهزار مادهی مضر موجود در ترکیبات شیمیایی کاغذ، فیلتر و توتون سیگار عادی نیست، جامعهی اروپایی بیماریهای تنفسی یادآوری میکند که حضور مواد شیمیایی دیگر در ترکیبات سیگارهای الکترونیکی، میتواند به اندازهی مواد زیانبار در سیگار عادی، برای سلامت مصرف کنندگان خطرساز باشد.
به طور مثال، در ترکیبات سیگارهای الکترونیکی که باعث میشود نیکوتین استنشاق شده و بخاری که مصرف کنندگان به جای دود سیگار استنشاق میکنند، طعمهای متفاوت داشته باشد، مثل طعم نعنا، میوهای، قهوه، وانیل و یا کارامل، چند مادهی شیمیایی وجود دارد که در این میان حلّالهایی مانند "پروپیلن گلیکول" و خصوصاً حّلال "دیاتیلن گلیکول" وجود دارد که این حلّال در صنعت برای ساخت ضد یخ استفاده میشود و میتواند خود عامل سرطانزا به حساب آید.
بدین ترتیب، مقامات بهداشتی فرانسه قصد دارند قوانین مربوط به فروش سیگارهای الکترونیکی را نیز تغییر دهند؛ حال که ثابت شده است نه تنها این فرآوردهی الکترونیکی بهتر از سیگار عادی نیست، بلکه خود حاوی مواد سرطانزای دیگری نیز میباشد.
و اما در این ارتباط، بسیاری از کارشناسان و متخصصین امور ترک سیگار معتقدند که سیگار الکترونیکی به دلیل بهرهمند بودن از تبلیغات مبنی بر بیخطر بودن کامل، خود میتواند اثر عکس داشته باشد و افراد غیرسیگاری را کمکم به مصرف سیگار معتاد سازد.
opium.site: قهوه خاصیت ضد سرطان دارد
opium.site: ماریجوانا از سرطان پیشگیری می کند.
opium.site: مقدار زياد نيکوتين NNAL در ادرار افراد سیگاری ، خطر ...
opium.site: غذاهای پر کالری به همان اندازه کوکائین و یا نیکوتین ...
opium.site: پژوهشگران بریتانیایی: کشیدن سیگار مغز را پیر میکند
opium.site: تمام آنچه که باید در رابطه با سیگار الکترونیکی ...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر