حافظهی افراد مسن تقریباً دو برابر بیش از افراد جوان در هنگام حواسپرتیهایی مثل سخنان نامربوط و یا کلمات نوشته شده، دچار اختلال میشود.
این مقاله که در مجلهی «روانشناسی و پیری» منتشر شده، نتایج مطالعاتی است که بر روی ۱۰۲ نفر از افراد بین ۱۸ تا ۳۲ سال (میانگین سنی ۲۱ سال) و ۶۰ نفر از افراد بین ۶۴ تا ۸۲ سال (میانگین سنی ۷۱ سال) که در مجموعهای از آزمایشهای مربوط به حافظه و شناخت شرکت داشتهاند، انجام شده است.
در این آزمایش از شرکتکنندگان خواسته شد تا فهرستی از کلمات را بهخاطر سپارند. گروه آزمون جوان بهطور متوسط تا ۸۱ درصد از کلمات را بهخاطر سپرد و در مقایسه گروه آزمون مسن تنها ۶۷ درصد از کلمات را توانستند حفظ کنند.
در مورد حفظ کلمات نامربوط در فهرست، دقت گروه آزمون جوان به ۷۴ درصد کاهش و گروه آزمون مسن به ۴۶ درصد تقلیل یافت.
بهگفتهی «رندی مارتین»، استاد روانشناسی در «دانشگاه رایس» و یکی از نویسندگان این مقاله: «تقریباً در همهی آزمونهای اجرا شدهی حافظه، کاهشی در میزان حافظهی افراد بالای ۲۵ سال نشان داده شد. با اینحال این مطالعه برای اولینبار، بهطور متقاعدکنندهای ، تأثیر دخالتهای زیست محیطی را بر افراد مسن بیشاز افراد جوان نشان داد».
مارتین امیدوار است که این پژوهش، باعث ترغیب انجام تحقیقات بیشتر درخصوص عملکرد مغز درهنگام حواسپرتی و آشفتگی ذهن شود.
وی میگوید: « این پژوهش از منظر مطالعهی انعطافپذیری عصبی (توانایی مغز در سازماندهی مجدد خود پساز آسیبهای تروماتیک یا اختلالات عصبی) و آزمایش بر روی بیماران صدمه دیدهی مغزی، از اهمیت بسیاری برخوردار است».
«آزمونهایی که در این مطالعه اجرا شد، ابزارهای مهمی در تعیین چگونگی تأثیر دخالتهای زیست محیطی بر مغز هستند؛ زیرا اطلاعاتی حیاتی در درمان اختلالات عصبی، از جمله سکتهی مغزی و صدمات ناشی از ضربهی مغزی ارائه میدهند».
محقق اصلی این مطالعه «کورین پتیگرو» است که در حال حاضر دارندهی مدرک فوق دکتری در بخش مغز و اعصاب است و در دانشکدهی پزشکی دانشگاه «جانز هاپکینز» مشغول به کار میباشد
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر