آغاز به کار نهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد با حضور محققان داخلی و خارجی در دانشگاه علوم پزشکی ایران

آغاز به کار نهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد با حضور محققان داخلی و خارجی در دانشگاه علوم پزشکی ایران

استقرار ۲۹۰۰ تیم مشاوره اعتیاد/ پوشش بیمه‌ای مراکز ترک اعتیاد بهزیستی
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی از اجرایی شدن پوشش بیمه‌ای مراکز ترک اعتیاد تحت پوشش بهزیستی خبر داد.
خبرگزاری فارس: استقرار ۲۹۰۰ تیم مشاوره اعتیاد/ پوشش بیمه‌ای مراکز ترک اعتیاد بهزیستی

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، علی ربیعی در  نهمین کنگره دانش اعتیاد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مسئله اعتیاد پدیده‌ای است که کسی نمی‌تواند آن را کتمان کند و قابل نادیده گرفته شدن نیست؛ دولت نسبت به این مسئله حساسیت داشته و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.
وی افزود: متأسفانه علی‌رغم اقدامات وسیعی که در کشور در مبارزه با اعتیاد و پیشگیری از آن انجام شده و شهدا و مجروحان زیادی نیز در این زمینه تقدیم کشور کرده‌ایم ولی نتایج‌ چندان مؤثر نبوده و اعتیاد همچنان افزاش یافته است.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه باید زمینه‌های اجتماعی مبارزه با اعتیاد را مورد توجه قرار دهیم، گفت: دولت هم سیاست‌های امنیتی را جهت مبارزه با مواد مخدر و محدود کردن اعتیاد در نظر گرفته و هم به مسئله رویکرد اجتماعی توجه دارد؛ سازمان بهزیستی پیشرو در بحث پیشگیری از اعتیاد است و اورژانس اجتماعی نیز به مشاوره اعتیاد اختصاص داده شده است.

ربیعی در ادامه گفت: در راهکارهای پیشگیرانه در طرح اترک، مراکزی را با کمک مردم برای ترک اعتیاد درنظر گرفته‌ایم که این مراکز در محلات قرار دارند و با همکاری مردم، سازمان بهزیستی و سمن‌ها فعالیت خود را انجام می‌دهند.
وی با اشاره به اینکه 55 درصد این مراکز ترک اعتیاد تحت پوشش بهزیستی هستند، گفت: علمی کردن فعالیت این مراکز و پوشش بیمه‌ای آنها مورد توجه قرار گرفته است و با مجموعه اقدامات انجام شده پوشش بیمه درمان در این مراکز عملیاتی شده است؛ هر چند که این مسئله سخت بود و تعیین تعرفه‌ها نیز با مشکلاتی مواجه می‌شد، ولی در کل این مسئله نیز از انحرافات در درمان جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: سازمان فنی و حرفه‌ای مکلف ارائه آموزش مهارتی به معتادان تحت درمان و بهبودیافته شده و در اورژانس اجتماعی، مراکز مشاوره فعال است.
ربیعی بیان داشت: تلاش کرده‌ایم که برای اشتغال معتادان بهبودیافته و تحت درمان اقدامات حمایتی انجام دهیم که این اقدامات از جمله وام ارزان‌قیمت، ارائه سوبسید و معرفی به کارگاه بوده و مدنظر ما قرار دارد و در این راستا در حال مجموعه اقدامات برای ایجاد اشتغال هستیم.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی از استقرار 2900 تیم مشاور محلی در سطح شهر و روستا خبر داد و گفت: به نهضت اجتماعی برای زدودن عوامل اجتماعی اعتیاد نیازمندیم.
ربیعی گفت: باید امید به آینده را بالا برد و داشته‌ها را ارزش گذاشت. طبق مطالعات شخصی که انجام داده‌ام، برای اینکه به موفقیت در زمینه مبارزه با اعتیاد دست یابیم، نیازمند اتفاقات شاد و برنامه‌های نشاط و امید بیشتر در جامعه‌ هستیم

مصرف تریاک، احتمال مرگ بر اثر سرطان و سکته را افزایش می‌دهد

ملک‌زاده
معاون تحقیقات و فناورزی وزیر بهداشت عنوان کرد: در استان گلستان 15 درصد مرگ و میر به علت مصرف تریاک است و متاسفانه مصرف مواد در میان زنان این استان نیز رو به افزایش است.
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر رضا ملک زاده در نهمین کنگره بین‌المللی دانش اعتیاد با توجه به مطالعاتی که در گذشته و پیش از انقلاب در زمینه تاثیر مصرف مواد مخدر در شکل گیری سرطان‌ها انجام شده است، گفت: در سال 2001 مطالعات در این زمینه به شکل گسترده‌ای افزایش پیدا کرد و در طول 15 سال گذشته ادامه داشته است.
معاون تحقیقات و فناورزی وزیر بهداشت درباره تحقیقی که در مناطقی از استان گلستان در حال انجام است، گفت: در این تحقیق بیش از 50 هزار نفر از افراد بالای 40 سال مورد مطالعه قرار گرفته‌اند که تا کنون 5 هزار نفر از آنها فوت شده‌اند. در این مطالعه 17 درصد افراد، تریاک مصرف می‌کنند و به طور متوسط 11 سال مصرف مواد دارند.
وی افزود: مطالعات نشان داد که 20 درصد مرگ و میر بر اثر سرطان‌ها بوده است و شایع‌ترین سرطان هم سرطان مری و بعد از آن معده بوده است.
دکتر ملک‌زاده گفت: در این تحقیق مشاهده شد که احتمال مرگ و میر افراد معتاد به تریاک دو برابر افراد غیر تریاکی است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با توجه به نقش غیرقابل انکار اعتیاد به تریاک بر افزایش احتمال مرگ و میر، گفت: در استان گلستان 15 درصد مرگ و میر به علت مصرف تریاک است.
وی با توجه به بالا بودن سرطان مری در خانم‌ها در این استان گفت: یکی از علل این پدیده این است که مصرف مواد در خانم‌ها هم در استان گلستان بالا است.
دکتر ملک‌زاده افزود: این مطالعه نشان داد احتمال اینکه افراد تریاکی بر اثر سکته‌های قلبی و مغزی فوت کنند 1.8 و احتمال مرگ بر اثر سرطان 1.6 است، یعنی دو عامل اصلی مرگ و میر در افراد تریاکی بیشتر است.
وی افزود: حتی مرگ و میر بر اثر سایر بیماری‌ها هم در افراد تریاکی بیشتر مشاهده شده است.
 

مرگ و میر سالانه ۳ هزار معتاد در کشور/ دلیل ۴۰ درصد جرائم خُرد «اعتیاد» است
قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر لزوم تقویت اجتماعی جهت مبارزه با مواد مخدر گفت:‌ سالانه حدود ۳ هزار نفر در کشور به دلیل اعتیاد، جان خود را از دست می‌دهند.
خبرگزاری فارس: مرگ و میر سالانه ۳ هزار معتاد در کشور/ دلیل ۴۰ درصد جرائم خُرد «اعتیاد» است
  علیرضا جزینی قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر  در نهمین کنگره بین‌المللی دانش اعتیاد اظهار داشت:‌ اعتیاد مانع رشد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است و معضل اصلی بشریت به شمار می‌رود.
وی با اشاره به اینکه 246 میلیون نفر در دنیا سابقه یک بار مصرف مواد مخدر را داشته‌اند، افزود: 170 کشور در دنیا درگیر مسئله مواد مخدر هستند. 13 میلیون نفر تزریقی بوده و یک میلیون و 700 نفر بیماری HIV به دلیل اعتیاد دارند.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: ‌200 هزار نفر در سال در دنیا به دلیل مصرف مواد مخدر فوت می‌شوند که این رقم در ایران حدود 3 هزار نفر است.
جزینی با اشاره به اینکه مواد مخدر و اعتیاد سومین بحران حیات بشری به شمار می‌رود، گفت: 15 میلیارد دلار سهم قاچاقچیان مواد مخدر است، همچنین 40 درصد جرائم خرد به دلیل اعتیاد ایجاد می‌شود.
جزینی ادامه داد: ایران با سرعت با تحولات اجتماعی و فرهنگی مواجه شده و 10 هزار میلیارد تومان خسارات ناشی از مواد مخدر و اعتیاد برای ما هست.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت:‌ منشأ تمام جرایم اعتیاد بوده و این مسئله بیماری مزمنی است که به درمان بلند مدت احتیاج دارد.
وی با بیان اینکه آرایشگاه داروخانه نیست، گفت: مصرف قرص لاغری مصیبت‌زا شده است و مطالبات اجتماعی با توجه به افزایش اعتیاد باید بیشتر شود؛ کاربردی نشدن برخی از مطالعات نیز باید رفع شود.
وی در ادامه گفت: باید مردم را به عنوان یک محور اصلی در مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد مشارکت دهیم که مولفه آن اعتماد اجتماعی است و بسیج امکانات، اندیشه‌ها، نظارت بر فرآیند و گفت‌وگوی صادقانه با مردم، ما را در این راه کمک می‌کند؛ در سال پیش 1200 سازمان مردم نهاد ما را در مبارزه و پیشگیری و درمان اعتیاد همیاری کردند و در حال حاضر تعداد آنها به 2 هزار و 783 سازمان رسیده است.
جزینی با تأکید بر تسریع و مدیرت جهادی در مبارزه با اعتیاد گفت:‌ از 17 هزار سمن 14 درصد آن در حوزه اعتیاد فعال است.
وی با اشاره به اینکه 2300 نفر سال گذشته در حوزه اشتغال فعال شدند، افزود: این در حالی است که 70درصد آن توسط سمن‌ها انجام گرفته است و 18100 نفر در این حوزه همکاری داشتند.
با بیان اینکه 5 درصد بودجه اشتغال کشور باید در زمینه اعتیاد به کار گرفته شود، گفت:‌ نهادینه شدن مبارزه اجتماعی با مواد مخدر ضرورت دارد.
جزینی در ادامه بیان داشت: ‌300 هکتار زمین زیر کشت خشخاش در افغانستان بوده و 750 تن تولید هروئین در این کشور است که این مسئله در اعتیاد و مسئله مواد مخدر ایران تاثیرگذار است.
وی از تشکیل کارگروهی در رابطه با مسئله اعتیاد در وزارت بهداشت خبر داد و گفت:‌ این کارگروه شامل سه کمیته بوده که در حوزه درمان،‌ دارو و کاهش آسیب‌ها، پیشگیری، مطالعات اجتماعی فعال است.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر به موضوع صیانت اجتماعی از بهبودیافتگان اشاره کرد و گفت: بهره گرفتن از فضای مجازی جهت آموزش پیشگیرانه مد نظر قرار گرفته و این مسئله آغاز شده است.
جزینی، ساماندهی معتادان پرخطر را با هدف رضایتمندی عمومی عنوان داشت و گفت:‌ ارتقای کمی و کیفی پیشگیرانه و راه‌اندازی شبکه سمن‌های فعال و همچنین تقویت مرز دانش اعتیاد از برنامه‌های مورد توجه قرار گرفته توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
وی اضافه کرد: با بسیاری از دانشگاه‌ها تفاهم‌نامه داشته‌ایم و می‌خواهیم 11 محور سیاست ابلاغی را به آنها دهیم تا برنامه‌های عملی و دقیق انحام دهند.
وی تصریح کرد: تقویت رویکرد اجتماعی و مبارزه توسط نخبگان و اساتید باید مورد توجه قرار گیرد.
جزینی در ادامه با اشاره به آمادگی همه‌جانبه ایران در مبارزه با مواد مخدر گفت: کشور ما پرچمدار در مبارزه با مواد مخدر در جهان بوده و کشف 85 درصد تریاک و 35 درصد هروئین توسط ایران انجام می‌گیرد.
وی در پایان گفت: 800 هزار نفر تحت پوشش درمان اعتیاد در کشور قرار دارند و 5500 پزشک نیز در این حوزه با ستاد مبارزه با مواد مخدر همکاری می‌کنند.
گفتنی است:نهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد با حضور محققان داخلی و خارجی  در روزهای 18 تا 20 شهریور در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود.


١٤:٢٥ - چهارشنبه ١٨ شهريور ١٣٩٤ 

هیچ نظری موجود نیست: