رییس ستادمبارزه با موادمخدر در دولت اصلاحات: مصرف شیشه ۵۲برابر شده/ موج قویتری از مخدرهای صنعتی در راه است

رییس ستادمبارزه با موادمخدر در دولت اصلاحات: مصرف شیشه ۵۲برابر شده/ موج قویتری از مخدرهای صنعتی در راه است

تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۳

دو هفته نامه کلید ملی گفتگویی با علی هاشمی رییس ستادمبارزه با موادمخدر در دولت اصلاحات منتشر کرده است؛
کارنامه علی هاشمی می توان حدس زد، محاسنش در فراز و نشیب های حل مشکلات مواد مخدر سفید شده باشد، مسئله ای که آن را تهدیدی برای شهر سالم می داند و رساله دکترايش را نیز در این خصوص بر کاهش تقاضا در ایران متمرکز کرد.
او در سال 1358 عضو سپاه پاسداران شد، سال 1365 به شورای امنیت کشور رفت و در دوره اصلاحات مشاور خاتمی و جانشین او در ستاد مبارزه با مواد مخدر بود. علی هاشمی که به آستانه 60 سالگی نزدیک می شود، امروز مشاور دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
 او همه تجربیاتش را جمع کرده تا در کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر در مجمع به کارببندد، شاید دغدغه اصلی اش ، کاهش تقاضا ی مواد مخدر در ایران به جاهای خوبی برسد. این استاد دانشگاه معتقد است، سیاستگذاری های کشور در خصوص مبارزه با مواد مخدر اشتباه و کاستی هایی داشته است. هاشمی می گوید: «موج قوی تری از مواد صنعتی در پیش است، چون تقاضا هست و ما نتوانستیم آن را مدیریت کرده و کاهش دهیم. حتی اگر همه مرزها هم کاملا بسته شود و نگذاریم تریاک وارد شود، جایگزین آن پیدا می شود که ممکن است، بدتر هم باشد. پس ما باید به نقاضا بیشتر بپردازیم نه به این مفهوم که با عرضه مقابله نشود.».
او می گوید: 
- ستاد مبارزه با مواد مخدر، اصلاح روش ها را تقریبا از سال های 71- 72 شروع کرده و سعی کرده به سمت کاهش تقاضا برود اما توجه جدی تر و سرمایه گذاری در این بخش عملا از سال 1380 شروع شد. در ده یا دوازده سال اخیر است که کاهش تقاضا برای ستاد اهمیت پیدا کرده است. این بعد نظری کار است ، اما آیا توانسته ایم میزان سرمایه گذاری، پول، کادرها و نیروی انسانی را به این سمت سوق دهیم. اگر الان فکر می کنید توازن بین مقابله با عرضه و کاهش تقاضا 50 به 50 است باید بگویم در اشتباه هستید.
- مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد درجمهوری اسلامی به سه مرحله در سه بازه زمانی خلاصه می شود: مرحله اول از 1357 تا 1367 ممنوعیت کشت خشخاش، جرم انگاری اعتیاد، اعمال قوانین شدید کیفری. مرحله دوم از 1367 تا سال های 75-80 تشکیل ستاد و شکل گیری نگرش سیستماتیک با این توضیح که حضرت امام (ره) آخر جنگ با شناخت عمیقی که از تخریب و آسیب های اعتیاد در کشور داشتند، سران محترم سه قوه را جمع نموده و با نگاهی استراتژیک به آن ها فرمودند بعد از جنگ اولویت اول کشور حل معضل مواد مخدر باشد. با این نگاه سران محترم سه قوه با حضور نخست وزیر وقت ، ستاد را تشکیل دادند و سعی کردند همه دستگاه های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و قضایی را متقاعد کنند تا متمرکز عمل كنند. مرحله سوم در واقع از سال 1380 و پس از آن است که هنوز هم ادامه دارد. از نظر رویکردها این مرحله سرآغاز عملی تغییر نگرش از مقابله با عرضه به کاهش تقاضا از نظر تئوری و نظری بود. همه درتمام سطوح نظام قبول كردند که ما باید ضمن مبارزه با عرضه کفه کاهش تقاضا را هم سنگین تر کنیم .
- در تحقیقات میدانی که از یکی از زندان ها انجام شد و مواد به زندان منتقل می شد، مشخص شد حداقل از بیش از 30 روش برای بردن مواد به داخل زندان استفاده می کنند. از ورود مواد جلوگیری شد. پس از یک هفته دوباره بازدید به‌عمل آمد مشخص شد مواد در طول هفته وارد زندان نشده است ولی اتفاقی در بند مربوطه زندان به وقوع پیوسته که پیامی مهم داشت. فردی که این گزارش را نوشته خودش متوجه این پیامد مهم نشده بود. گزارش داده که این افراد به‌جای مواد، موکت های کف سلول را کنده و استفاده می کنند. یعنی در جایگزینی مواد طبیعی، به مواد صنعتی روی آورده اند، چون موکت ها با چسب به کف چسبانده شده برای این کار از تینر استفاده شده و با سوزاندن تینر و استنشاق آن نشئه می شدند.
 این نتیجه برای من دو پیام داشت، تا زمانی که تقاضا هست عرضه هم هست حتی در مکان کاملاً حفاظت شده ای مثل زندان. این راه نشد، یک راه دیگر. تریاک نشد، مواد صنعتی. یعنی اگر مزارع خشخاش خشک شود آیا مسئله مواد مخدر در ایران حل می شود؟ به نظر من نه، بدتر می شود. شیشه ، مواد صنعتی و ... بالاخره قاچاقچیان بیکار نمی نشینند و متاسفانه همواره مافیا چند قدم جلوتر است .
- موج قوی تری از مواد صنعتی در پیش است، چون تقاضا هست و ما نتوانستیم آن را مدیریت کرده و کاهش دهیم.
حتی اگر همه مرزها هم کاملا بسته شود و نگذاریم تریاک وارد شود، جایگزین آن پیدا می شود که ممکن است، بدتر هم باشد. پس ما باید به نقاضا بیشتر بپردازیم نه به این مفهوم که با عرضه مقابله نشود. باید دسترسی ها محدود شود و مبارزه هم در این بخش ادامه داشته باشد.
 در واقع مرحله سوم ، تغییر نگرش از مقابله با عرضه به کاهش تقاضا با اولویت پیشگیری و مرحله بعد درمان و کاهش آسیب است.
در واقع اصلاح نگرش از جنایی و کیفری به پیشگیری و درمان، ایجاد پشتوانه های علمی و پژوهشی است. این کار را زمانی که دبیر کل ستاد بودم با کمک مجموعه اعضای ستاد شروع کردیم و در آغاز دولت دکتراحمدی نژاد هم ادامه داشت تا این که به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفتم و اتفاق بزرگی که نگران آن بودیم متاسفانه افتاد و آن بحث تغییر الگوی مصرف از مواد کم خطر به مواد پر خطر صنعتی بود .
- زمانی که ستاد به دولت نهم تحویل شد، آمار مواد صنعتی طبق آمار ستاد، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی زیر 2/0 (دو دهم) درصد بود. یعنی به نیم درصد هم نرسیده بود و آن هم در قالب مصرف قرص های توهم زا. دیگر این که بیش از 98 درصد از مواد صنعتی از خارج می آمد و تولید داخلی نداشتیم. خبر داشتیم که یک یا دو آزمایشگاه در حال شکل گیری بود و می خواستند چیزهایی بسازند. قیمتش هم طبق برآورد دستگاه ها درهمان مقطع (تا سال 1384) کیلویی 168 میلیون تا 172 میلیون تومان بود. اتفاقی که در دوره 8 ساله دولت نهم و دهم افتاد این بود که آن 2 دهم درصد الان طبق آمار رسمی به 26 درصد آن هم در قالب مصرف شیشه، تبدیل شده ، یعنی 52 برابرشده است، اگر آمارهای غیر رسمی و مشاوره هایی که سازمان بهزیستی هم انجام می دهد به آن اضافه کنیم، بالای 40 درصد می شود.
- آمار بالای آلوده شدن دختران و زنان به مصرف مواد به خصوص مواد صنعتی بسیار مشهود است و ما باید به‌طور جد نگران ضربه پذیری نهاد خانواده باشیم. ببنید دراین دوره ما چند شاخص داریم، شاخص اول پنجاه برابر شدن مصرف کنندگان مواد صنعتی. شاخص دوم ،کاهش قیمت مواد با وجود تورم و برعکس ده برابر شدن قیمت ها، قیمت مواد از 168 تا 172 میلیون تومان به کیلویی 14 تا 15 میلیون تومان رسیده است. تازه این قیمت برای سال 1392 است. اما در سال 88- 89 که هنوز قانون مواد صنعتی اصلاح نشده بود ،شیشه کیلویی 5 میلیون تومان بود، اصلاح این قانون باعث ضربه زدن به برخی باند ها شد.سومین شاخص این است که تولید مواد صنعتی در ایران 2 تا 3 درصد بود و الان صد در صد تولید داخلی است. طبق اعلام جهانی متاسفانه ما الان جز 5 مصرف کننده مواد مخدر صنعتی در دنیا شدیم.
 متاسفانه باید بگویم برای اولین بار در گزارش های سازمان ملل اعلام شده که صادر کننده مواد مخدر صنعتی به جنوب شرق آسیا هستیم .
همچنین طبق آخرین گزارش هایی که وزارت امورخارجه داده است ما در کشورهای مالزی، اندونزی ،ژاپن و چند کشور دیگر ، بین 3300 تا 3800 زندانی داریم که مشکلات زیادی ایجاد کرده است
- لازم می دانم دستوری را که رهبر معظم انقلاب به همراه ابلاغ سیاست ها تاکید کردند برای شما بازگو کنم. "روسای محترم قوای سه گانه ایران، باسلام و... سیاست های کلی درباب موادمخدر نهایی وابلاغ شد ولی این نگرانی همچنان باقی است که دست اندرکاران، بلای بزرگ و تهدید عظیمی که از این سو متوجه کشور است به درستی برآورده نکنند و باز هم مشکلات بر روی هم متراکم شود. لذا از آقایان محترم انتظار می رود که هر کدام سهم دستگاه خود را دراجرایی کردن این سیاست ها با سرعت وقاطعیت وبدون فوت وقت به درجه عمل برسانند". می ببینید این حرف را نفر اول کشورمیزند.
 همین حرفی که امام درآخرهای جنگ فرمودند، نگران بودند و تاکید کردند مواد مخدر اولویت اول باشد.مجمع از جایگاه مشورتی برای رهبری برخوردار است. سیاست هایش ابلاغ می شود . الان هم در این دولت ابلاغ شده است که نظارت کنیم.
در دولت دکتر احمدی نژاد نظارت جدی اعمال نمی شد. در همین راستای در جهت اجرای سیاست های کلی مبارزه با موادمخدر ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب با هدف مهار اعتیاد و جلوگیری از تغییر الگوی مصرف مواد از کم خطر به پرخطر؛ باید با ایجاد یک سازمان ملی پاسخ گو زیر نظر قوه مجریه و با به کارگیری کلیه توانمندی های حکومتی و مدیریتی و بخش خصوصی، این مهم در اولویت جدی قرار گرفته و اجرایی شود.
- درگذشته تحقیقیاتی که انجام دادیم مشخص شد، هر چه امید به آینده در جوانان رشد پیدا کند، گرایش به اعتیا د و آسیب پذیری ها کمتر خواهد شد. پروژه " امید به آینده " یک نگرش سنجی بود که در اوایل سال 1375 انجام دادیم.
جامعه آماری شهر تهران بود، امید به آینده در جوانان شهر تهران نزدیک به 70 درصد منفی بود . همین پروژه را آخر سال 77 تکرار کردیم ،82 درصد مثبت شد. چرا ؟ چون یک اتفاق بزرگ افتاد . جوانان به دلیل مشارکت فعال، باز شدن فضای سیاسی و ابراز نظر و عقیده و احساس نزدیکی به حکومت امیدوارتر شدند. در یک جامعه هر چقدر نشاط ، مشارکت ، عزت و احترام به مردم بیشتر شود، درآن جامعه امید به آینده بیشتر و گرایش به ناهنجاری ها و اعتیاد کمتر می شود .
- من اخیرا برای اجلاسی ترکیه بودم ، فرصتی پیدا کردم که در شهر چرخی بزنم .میدان بزرگ شهر پراز مردم و گردشگران بود. واقعا به شکل تظاهرات وسیع. پرسش اینجاست. ما در شهرهایمان چنین چیزی داریم؟ نه ما نسبت به نیازهایمان و رشد جمعیت، امکانات فراغت وتفریح نداریم.
 جایی برای مردم نیست جمع شوند موسیقی اجرا کنند، نمایش خیابانی باشد، به تماشا بنشینند ، سرصحبت وگفتگو باز شود، هنوز نتوانسته ایم به هم نزدیک شویم.
 چون فضای شهری ما محدود است. توسعه امکانات فراغت وتفریح ما نسبت به جمعیت بسیار پایین است. در برخی جاها یک سینما فیلمی که مجوز دارد، پخش می کند و یک عده می ریزند و نمایش را متوقف می کنند. برای قلیان سر و صدا راه می اندازیم. این کارها جامعه ما را نجات نمی دهد. بلکه بدتر و خشن تر می کند. زیرا جایگزینی نداریم که قلیان خانه را جمع کنیم و این کار اصلا درست نیست، نتیجه اش بدتر خواهد شد.ضمن اینکه مواد پر خطری مثل شیشه راحت خرید و فروش می شود.
 آیا رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر (دکتر رحمان فضلی ) قافیه را به مواد مخدر صنعتی (شیشه ) باخته است ؟
چگونه یک تنه لابراتورهای ساخت مخدر شیشه در تهران را منفجر ...

قرص ریتالین؛ توهم دوپینگ درس‌خوان‌ها

                                                        

قرص ریتالین؛ توهم دوپینگ درس‌خوان‌ها

خبرگزاری تسنیم: متیل فنیدیت، با نام تجاری ریتالین به بازار دارویی دنیا عرضه شد و در ابتدا قرار بود دارویی برای درمان افسردگی، خواب‌آلودگی در طول روز و سندرم خستگی مزمن باشد اما اکنون به اشتباه به نجات بخش شب‌های امتحان تبدیل شده است.                                             

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرضا، اعتیاد یک «بیمارى اجتماعی» است که عوارض جسمى و روانى دارد و تا زمانى که بـه علل گرایش بیمار توجه نشود، درمان جسمى و روانى فقط براى مدتى نتیجه‏‌بخش بوده و فرد معتاد دوباره گرفتار مواد اعتیاد‌آور می‌شود.
اعتیاد به مواد مخدر یکى از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى بوده که عوارض ناشى از آن تهدیدى جدى براى جامعه بشرى محسوب شده و سبب رکود اجتماعى در زمینه‌های مختلف می‌شود.
ویرانگری‏‌هاى حاصل از آن زمینه ساز سقوط بسیارى از ارزش‌ها و هنجارهاى فرهنگى و اخلاقى شده و بدین ترتیب سلامت جامعه را به طور جدى به مخاطره مى‌اندازد.
پدیده شوم قاچاق موادمخدر، بیش از آنکه فعالیتى سوداگرانه، تجارى و اقتصادى در عرصه مافیاى اقتصاد بین ‌المللى باشد، ابزارى کارآمد، مؤثر و راهبردى در گسترش نظام سلطه صاحبان قدرت جهان بر کشورهاى توسعه نیافته است.
تحلیلگران مسائل سیاسى و اجتماعى بر این باور هستند که در تهاجم و نفوذ فرهنگی، پدیده موادمخدر مهمترین عامل به تباهى کشیدن و انحطاط اخلاقى جوامع به شمار می‌رود.
نگرانی از گرایش قشر تحصیلکرده به مواد مخدر 
متاسفانه گسترش دامنه مصرف موادمخدر در جامعه امروزى به حدى بوده که حتى قشر متفکر و تحصیل کرده را نیز به سمت خود کشانده است.
اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی، هیچگاه بطور کامل ریشه‏ کن نمی‌شود، اما با تدبیر، اندیشه و تلاشى مخلصانه حداقل می‏توان آنرا به کنترل در آورد.
اعتیاد سبب تباهى میلیون‏ها مغز فعال می‏شود که سرمایه‏ هاى آینده جامعه بشرى بشمار می‌روند.
اگر درصد کمى از کودکانى که والدین آنها معتاد هستند، به سوى بزهکارى سوق داده شوند، بعد از گذشت چندین سال تعداد بزهکاران در این مملکت به هزاران نفر خواهد رسید.
اعتیاد بیش از یک میلیارد نفر از اعضای خانواده معتادان را در جهان به طور مستقیم با مشکلات ناشى از این آسیب مواجه کرده است.
کشور ما در همسایگى بزرگترین تولیدکنندگان انواع موادمخدر جهان افغانستان و پاکستان و در مسیر ترانزیت موادمخدر قرار گرفته است و در ین راه خود نیز قربانى آن می‌شود.
حجت‌الله تنهایی، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرضا در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: اعتیاد، یک طیف بوده و از یک گرایش به اعتیاد آغاز می‌شود، با نخستین مصرف، ادامه یافته و با تداوم مصرف، شدت گرفته و با سوءمصرف مواد و سپس اعتیاد، ادامه می‌یابد.
ضرورت آگاه‌سازی مردم از مواد اعتیادآور
وی افزود: برای پیشگیری از اعتیاد راهکارهای بسیاری وجود دارد که یکی از موارد پیشگیری اجتماعی بحث آگاه سازی افراد جامعه برای جلوگیری از گرایش به مواد، شناخت انواع مواد اعتیاد آور و عوارض مصرف آن‌ها بر روی بدن است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرضا با اشاره به انواع مواد افیونی، محرک، توهم زا و داروهای خاص و نحوه مصرف این مواد گفت: چرت زدن، خشکی دهان، چشم‌های نیمه بسته، کندی نفس، یبوست، خارش بدن و گرفتگی صدا از جمله علائم مصرف مواد مخدر است.
وی نیروزا بودن و فعال کردن و تندکردن واکنش‌های افراد را از جمله تفاوت های مواد محرک کوکائین، کراک، آمفتامین، حشیش نسبت به مواد مخدر تریاک، شیره، هروئین، مورفین، کدئین، متادون دانست و بیان کرد: اعتیاد یک عادت پیشرونده، تأثیرگذار و فراگیر، با عوارض منفی و خارج از کنترل است.
تنهایی تصریح کرد: آموزش و پرورش به عنوان نهادی فرهنگی که جمعیتی عظیم از دانش آموزان و نسل نوپای جامعه را در خود جای داده، می‌تواند تأثیر مهمی در مقابله با معضل اعتیاد در جامعه داشته باشد.
اشتباه در استفاده از داروی ریتالین
وی تصریح کرد: به اشتباه مد شده است که برای بیدار ماندن در شب‌های کنکور دانشجویان از داروی ریتالین استفاده می‌کنند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرضا اظهار کرد: متیل فنیدیت، با نام تجاری ریتالین به بازار دارویی دنیا عرضه شد و در ابتدا قرار بود دارویی برای درمان افسردگی، خواب‌آلودگی در طول روز و سندرم خستگی مزمن باشد، اما به تدریج بعضی مطالعات نشان دادند که می‌شود از این دارو در درمان بچه‌هایی که دچار اختلال بیش فعالی و کم توجهی هستند استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه ریتالین، شیشه و حشیش به اشتباه دوپینگ درس‌خوان‌ها است، افزود: ریتالین خواصی شبیه آمفتامین همان دارویی که اکستازی یا قرص‌های اکس از آن می‌آید با این حال اثر دارو، کوتاه‌مدت است و باید آن‌‌را به طور مرتب مصرف کرد، به همین دلیل دارو از لیست موارد لازم برای پارتی‌های شبانه به یک معجزه نجات‌بخش برای شب‌های امتحان تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: با آمدن ریتالین، مصرف قرص‌های کافئین، قرص‌های سرعت، نوشابه‌های انرژی‌زا، قهوه‌های غلیظ و مصرف سیگار در شب‌های امتحان، کنار رفتند و الان شب‌های امتحان این دارو به روش‌های مختلف مانند خوردن قرص، استنشاق پودر آن یا تزریق مایع استفاده می‌شود.
تنهایی بیان کرد: با گسترش مصرف، عوارض ریتالین هم خودشان را نشان دادند، بی‌خوابی، بی‌اشتهایی، افسردگی، تحریک‌پذیری، درد شکم، سردرد، خشکی دهان، تیک‌های عصبی و لرزش، مشکلات کبدی، فشار بالای خون، تپش قلب، بی‌نظمی قلبی و حتی مرگ یکی از بدترین عوارض دارو هم ایجاد توهم‌هایی شبیه بیماری روانی اسکیزوفرنی است.
به گزارش تسنیم، عوارض ناشی از مصرف قرص‌های شب امتحان، ضرورت پیگیری جدی در این زمینه را بار دیگر به مسئولان گوشزد می‌کند و همه باید برای مبارزه با مصرف این قرص‌ها در قشر تحصیل‌کرده، اقدام جدی انجام دهند.
نوتروپیک ها Nootropic موثرترین داروها در ترک و درمان اعتیاد ...
opium.site: تقاوت ریتالین با روبیفن چیست و کدام برای ...
سیگاری ریتالین smoking ritalin - Opium.Site وبلاگ رسمی ...
Opium.Site وبلاگ رسمی دکتر رضا یزدان نیاز: "مودافینیل ...
ریتالین در ترک اعتیاد مواد محرک مثل کوکائین و متامفتامین ...
عوارض جانبی مصرف ریتالین - Opium.Site وبلاگ رسمی دکتر ...
عوارض ریتالین side effect ritalin - Opium.Site وبلاگ رسمی ...
طریقه اکادمیک و علمی درس خواندن برای تقویت حافظه (ریتالین )

گزارشی تکان‌دهنده از مصرف مواد مخدر روانگردان در برخی از نوجوانان تهرانی

شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۸
0(226).jpg
بچه‌خلاف‌های این روزهای دبیرستان‌های تهران با گذشته فرق دارند.
 آن وقت‌ها که دختر و پسرهای دبیرستانی بزرگ‌ترین خلافشان دیر آمدن به مدرسه بود و ‌نهایتا فرار از روی دیوارها برای دور دور کردن خیابان‌های اطراف. بچه‌خلاف‌های دبیرستانی اما اگرچه تعدادشان زیاد هم نباشد ولی با همین چند‌سال پیش هم فرق دارند.
به گزارش ایسنا، «شهروند» با این مقدمه نوشت: حمیدرضا حاجی‌بابایی، وزیر آموزش و پرورش دولت دهم وقتی خبرنگار‌ها دورش را گرفتند و از او درباره تعداد دانش‌آموزان معتاد پرسیدند، گفت «دانش‌آموز معتاد؟ نداریم» و بعد صورتش را به ضبط صوت‌های آنها نزدیک‌تر کرد و گفت: «نداریم. دانش‌آموزی که معتاد باشد که دیگر دانش‌آموز نیست.»
بعد‌ها که دولت عوض شد، حرف آقای وزیر جدید هم‌ همان بود: «دانش‌آموز معتاد نداریم. اگر هم کسی معتاد باشد، در خانه معتاد شده و بعد دانش‌آموز شده.» و حرف آقای معاون جدید سلامت وزیر هم‌ همان بود، وقتی در گفت‌وگویی گفت: «من نمی‌گویم که در مدرسه معتاد نیست، می‌گویم دانش‌آموزی که معتاد است، معتاد بوده و آمده به مدرسه. بیشتر دانش‌آموزانی که مواد مصرف می‌کنند، از بیرون مدرسه دچار این آسیب شده‌اند.»
اما پسرانی که زیر نگاه بچه‌درس‌خوان‌های کلاسشان، الکل مصرف می‌کنند و در خیابان مست می‌کنند و دخترانی که بعد از کلاس حرفه و فن، وقتی دامن‌هایشان را دوختند، در دورهمی‌هایشان مواد می‌زنند، نه به حرف‌های آقای وزیر قدیم کاری دارند، نه اخبار سخنرانی‌های وزیر جدید و معاونانش را دنبال می‌کنند؛ آنها کار خودشان را می‌کنند، راه خودشان را می‌روند.
«امیرحسین» و «مهدی» از وقتی اول راهنمایی بودند، کاری به این حرف‌ها نداشتند. آنها وقتی دست‌هایشان بوی سیگار را شناخت که نه خانواده‌هایشان فکرش را می‌کردند، نه معلم‌ها و مدیر و معاونانشان. حالا هم که روی چمن‌های پارک کوچکی، پایین‌تر از فلکه دوم صادقیه، پشت یک بوته دراز کشیده‌اند و با نگاه به آسمان سیگار پشت سیگار روشن می‌کنند، کسی از دور و بری‌هایشان نمی‌داند که در بساط روزانه آنها، غیراز کیف و کتاب و برگه‌های امتحانی، هم سیگار هست، هم «گُل»، هم الکل!
«امیرحسین» تازه پشت لبش سبز شده؛ کت فرم مدرسه‌اش را تا کرده و گذاشته داخل کیفش، آن را پرت کرده گوشه‌ای و سیگار می‌کشد. او سوم دبیرستان و مدرسه‌اش در منطقه پونک تهران است. هتلداری می‌خواند و با آن صدای تازه بم‌شده‌اش می‌گوید ٦ سال است که سیگار می‌کشد: «اولین ‌بار توی پارک چیتگر و با دوستام سیگار کشیدم. الان هم خیلی‌ها سیگار می‌کشند اما نمی‌گن که می‌کشن.»
او و «مهدی» در هنرستانی در جنت‌آباد درس می‌خوانند و می‌گویند در مدرسه‌شان تعدادی از دانش‌آموزان مواد مصرف می‌کنند. اولش می‌گویند فقط سیگار می‌کشند ولی بعد کم‌کم شروع می‌کنند به فهرست کردن موادمخدری که در سال‌های گذشته مصرف کرده‌اند. آنها خودشان را معتاد نمی‌دانند ولی قیافه‌هایشان و حرف‌هایشان و دندان‌های زرد و لب‌های سیاهشان چیز دیگری می‌گوید.
«امیرحسین» و «مهدی» هم حشیش می‌کشند، هم بنگ، هم ترامادول بالا می‌اندازند. همه فوت و فن مصرف مواد را هم بلدند: «ممکنه اولش فازش خوب نباشه ولی برای بار دوم به بعد فاز خوبی داره.»
«مهدی» هنوز مانده تا تجربه‌اش به «امیرحسین» برسد، صدایش هم هنوز مثل «امیرحسین» دورگه نشده است. می‌خندد و می‌گوید این «ناکِس» منو معتاد کرد: «امیرحسین اولین ‌بار سیگار رو داد دستم. حالا هر چی دم دستم باشه می‌کشم؛ معمولا هم بیرون مدرسه. نمی‌شه داخل مدرسه کشید، می‌گیرنمون. چند روز پیش هم جاساز یکی از بچه‌ها رو پیدا کردن و کارش به اخراج کشید.
مواد و سیگار توی باغچه قایم کرده بود. من بیشتر پنیر می‌کشم یا همون حشیش، چون فکر آدمو باز می‌کنه. وقتایی که پول نداشته باشم، ترامادول می‌خورم! چون ارزون‌تره. قبل مدرسه یه دونه میندازم بالا و میرم مدرسه. خب بعضی از بچه‌ها مواد می‌کشن، چون می‌خوان بگن که بزرگ شدن!»
مصرف مواد و الکل در بین بعضی دانش‌آموزان در سال‌های گذشته وارد فاز جدیدی شده است.
 خودشان می‌گویند از وقتی گوش دادن موزیک رپ و رپ‌نویسی بین آنها راه افتاده، مصرف انواع مواد هم بیشتر شده. مهدی می‌گوید او و دوست‌هایش برای اینکه بتوانند بهتر متن و آهنگ رپ بنویسند، «پنیر» می‌زنند.
موسیقی هیپ هاپ Hip-hop سکس ماری جوانا و مخدر جدید مالی ...
Opium.Site وبلاگ رسمی دکتر رضا یزدان نیاز: ماده مخدر پنیر ...
ساخت هروئین پنیر با عصاره میمون (مانکی جویس ) - Opium ...
کراک ایران تقلیدی از ماده مخدر پنیر (هروئین ) است - Opium ...
اهریمن اعتیاد در کمین دانش آموزان - Opium.Site وبلاگ رسمی ...
Opium.Site وبلاگ رسمی دکتر رضا یزدان نیاز: از دانش اموزان ...
آموزش دانش‌آموزان با هدف توانمندی آنها برای مبارزه با اعتیاد
رواج ماری جوانا گل (مخدر گل ) در بین دانش آموزان دبیرستان های ...

توهم رسانه های خارجی از رقص یک دختر معتاد به موادروانگردان در مترو تهران Dancing woman flouts rules on Tehran Metro

به تازگی ویدیویی بر روی اینترنت قرار گرفته است که در ان در متروی تهران دختری در حال رقص است و روسری خود را بر می دارد
بسیاری از رسانه های خارجی با استناد به این ویدیو  یک جنجال تبلیغاتی راه انداخته و مدعی شده اند  زنان و دختران  در ایران برای اعتراض به قوانین موجود  دست به این کار زده و رقص این دختر در مترو اعتراض به  قوانین جمهوری اسلامی  در مورد حجاب و ازادی زنان است .
در ابتدا باید بگویم این دختر صد در صد تحت تاثیر مواد روانگردان اقدام به این کار کرده و عمل او بدون بینش و اگاهی و شعور بوده است و اگر رسانه های می خواهند  با استفاده از یک معتاد که   تحت تاثیر روانگران این کار را می کند  یک حربه تبلیغاتی بسازند  با افشا شدن پرونده این خانم و تعداد کمپ های که ایشان  برای ترک اعتیاد رفته و مصاحبه این خانم در حال نشئگی با رسانه ها چیزی جز بی اعتبار شدن نصیبشان نخواهد شد
رقص دختر ايرانى در مترو‬‎ - YouTube

Video of woman dancing on Tehran's subway goes ... - KPCC

نماینده خرم آباد از شیوه مبارزه با مواد مخدر در ایران صد در صد اشتباه است

انتقاد صددرصدی نماینده خرم‌آباد به شیوه مبارزه با مواد مخدر
پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۳
نماینده مردم خرم‎آباد در مجلس گفت: شیوه مبارزه با مواد مخدر در کشور بازار خوبی برای جولان سوداگران مرگ فراهم کرده است.

ایرج عبدی در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه لرستان، اظهار کرد: شیوه مبارزه با مواد مخدر در کشور صددرصد اشتباه است و باید یک کارگروهی در کشور تشکیل و شیوه مبارزه با این مهم تغییر کند.

وی تصریح کرد: متأسفانه شیوه برخورد‌ها با توزیع کنندگان مواد و سوداگران مرگ بر اساس روش‎های سهوی است و در این راستا پول، اعتبار، هزینه‎‌ها و حتی جان نیروهای خود را فدا می‌‎کنیم اما همچنان شاهد افزایش تعداد معتادین در کشور هستیم.

وی افزود: نزدیکی با کشور افغانستان، افزایش مواد صنعتی، جوانی کشور و بالا بودن نرخ بیکاری و عدم توجه به مسئولین به معضل بیکاری تکرار شوم اعتیاد را تشدید کرده است.

این نماینده مجلس اظهار کرد: این موضوع را بار‌ها در کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح کردیم و باید شیوه مبارزه را تغییر دهیم و به سمت روش‎های آموزش خانواده و تحکیم بنیان خانواده برویم و اشتیاق مردم برای مصرف مواد را کاهش دهیم.

وی با بیان این‌که «برخی روش‎های مبارزه با مواد مخدر ممکن است پیش زمینه و پیش درآمد مواد مخدر باشند»، اظهار کرد: نیاز است در قانون مجازات تجدیدنظر شود و برنامه‎های پیشگیری از اعتیاد و شیوه‎های آموزشی در مدارس، صداوسیما و حتی فیلم‎‌ها و سریال‎‌ها تغییر کند و وقت خود را بیشتر روی روش‎های کیفی بگذاریم نه روش‎های کمی که منجر به کاهش کارآیی و اثرگذاری می‌‎شود.

وی با اشاره به این‌که «در مجلس قانون بیمه سلامت ایرانیان وضع شد و این بیمه سلامت نیز برای معتادان لحاظ شده؛ چراکه آن‌ها جزء اقشار آسیب‎پذیر هستند و به درمان نیاز دارند»، تصریح کرد: این افراد نیازمند حمایت‎های فکری، اجتماعی و مالی هستند و نباید آن‌ها را طرد کنیم.
مبارزه ما با ستاد مبارزه با مواد مخدر مبارزه با رواج مواد مخدر است ؟
وقتی آرتا به درستی معتادان به مخدر شیشه (متامفتامین ) را با مخدر گل ترک داد ؟
 آیا تنها ترین سردار مبارز با مواد مخدر روانگردان در مقابل خیل لشکر جهل

آمار تکان دهنده اعتیاد زنان تحصیلکرده

آمار تکان دهنده اعتیاد زنان تحصیلکرده
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران گفت: بیش از 5000 زن معتاد در مازندران وجود دارد که بیش از 60 درصد این زنان، تحصیلکرده و عموماً بین سنین 13 تا 30 سال هستند.
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،، مریم جمشیدی طی یک نشست خبری، اظهار کرد: بیش از 250 زندانی زن در استان داریم که نبود آموزش‌های لازم علت اصلی بسیاری از مشکلات در حوزه خانواده است .

وی تاکید کرد : با تشکیل کمیته آموزش از بهمن سال گذشته تاکنون 180 کارگاه آموزشی با موضوعات مختلف برای بانوان استان برگزار شد که بیش از 18 هزار خانم در این کارگاه‌ها آموزش دیدند. آموزش‌های مهارت زندگی باید از دوران مدرسه آغاز شود و ما از آموزش و پرورش انتظار همکاری بیشتری در این زمینه داریم.

مدیرکل امور بانوان استان، تعداد زنان سرپرست خانوار در استان را 1343 نفر اعلام کرد و افزود: این میزان 10.8 درصد خانوارهای استان را تشکیل می‌دهند. مهمترین مشکل زنان سرپرست خانوار، مسائل مالی و معیشتی است.

جمشیدی به اختصاص بازارچه دائمی به زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و افزود: خوشبختانه با رایزنی‌های انجام شده و همکاری فرمانداری ساری، قرار است نمایشگاه دائمی با 50 غرفه در ساری به بانوان سرپرست خانوار اختصاص یابد.

جمشیدی با اشاره به اینکه باید نگاه به زن در جامعه تغییر کند، تصریح کرد: مشکل ما با انتصاب چند خانم در سمت های ارشد اجرایی حل نخواهد شد. هم اکنون 300 مدیر میانی استان از میان بانوان انتخاب شده‌اند.تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۳

مبارزه ما با ستاد مبارزه با مواد مخدر مبارزه با رواج مواد مخدر است ؟
وقتی آرتا به درستی معتادان به مخدر شیشه (متامفتامین ) را با مخدر گل ترک داد ؟
 آیا تنها ترین سردار مبارز با مواد مخدر روانگردان در مقابل خیل لشکر جهل

سن گرایش به مصرف مواد مخدر در کشور ۱۵ سال است

اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر سیاست دولت یازدهم/ وجود بیش از 1.350 میلیون معتاد در کشور

علیرضا جزینی قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور
شناسه‌ی خبر: 2430753 تاریخ مخابره: چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۸
   
یاسوج – خبرگزاری مهر: قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از وجود بیش از یک میلیون و 350 هزار معتاد در کشور خبر داد و گفت: 2.6درصد دانشجویان و یک درصد دانش آموزان مواد مخدر مصرف می کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا جزینی عصر پنجشنبه در نشستی با خبرنگاران اظهار داشت: از مجموع معتادین در کشور، 9.8 درصد آنها زن هستند که زنانی که به مواد صنعتی شیشه روی آوردند بدلیل استفاده از قرص های لاغری که دارای متامفتامین و آمفتامین است، گرایش یافته اند.
وی تعداد مراکز درمان و کمپینگ های دارای مجوز برای ترک اعتیاد در سطح کشور را شش هزار مورد اعلام کرد و افزود: حدود 700 هزار نفر از این تعداد با مراجعه به مراکز و کمپینگ ها خواهان بهبود و خروج از منجلاب این پدیده شوم شده اند.
جزینی میزان کشف مواد مخدر با منشاء تریاک را در هشت ماه گذشته 420 تن عنوان کرد و بیان داشت: تریاک بیشترین مصرف کننده را در کشور دارد.
وی اظهار داشت: در این مدت 52 هزار معتاد به مراکز درمانی معرفی،180 هزار توزیع کننده خرد دستگیر، 170 کارگاه تولید شیشه منهدم و 4.3 میلیون عدد قرص و آمپول کشف شده است.
سن گرایش به مصرف مواد مخدر در کشور ۱۵ سال است
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: هم اکنون سن گرایش به مصرف مواد مخدر در کشور ۱۵ سال است.
جزینی، پیشگیری، آگاه سازی و آموزش همگانی را ضروری دانست و بیان کرد: اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر مهمترین سیاست دولت یازدهم است.
وی همچنین عنوان کرد: ایران اسلامی تاکنون سه هزار و 750 شهید در زمینه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرد و طی سالجاری ۱۱ نفر در این خصوص شهید داشتیم.

آغاز سنجش سوء‌مصرف مواد مخدر دانش‌آموزان

آغاز سنجش سوء‌مصرف مواد مخدر دانش‌آموزان

مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد سومین مرحله تحقیقات شیوع‌شناسی در جمعیت دانش‌آموزی از اوایل آذرماه در 31 استان کشور آغاز شده است
«دانش‌آموز معتاد نداریم. » جمله معاون وزیر آموزش‌و‌پرورش در مهر‌ماه 92 کوتاه بود اما واکنش‌ها به آن دنباله‌دار شد.
گفته‌ای که حتی بر اساس نتایج تحقیقات رسمی هم پایه‌ای نداشت.
چرا‌که مرحله اول تحقیقات شیوع‌شناسی در جمعیت دانش‌آموزی در سال 81 نشان داد 5 /0 درصد از دانش‌آموزان معتادند و دور دوم همین تحقیقات حاکی از افزایش نیم درصدی این رقم بود. بنابراین آنچه آمار سال 90 می‌گوید این است که اعتیاد میان یک درصد دانش‌آموزان رسوخ کرده است.
 حالا مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرده سومین مرحله تحقیقات شیوع‌شناسی در جمعیت دانش‌آموزی از اوایل آذرماه در 31 استان کشور آغاز شده است. به گفته او پیش‌بینی می‌شود تا اوایل خردادماه داده‌ها از سراسر کشور جمع‌‌آوری شود و نتایج آن رسما در سال 94 اعلام شود.

حمید صرامی در گفت‌‌و‌گو با ایسنا نتایج تحقیقات شیوع شناسی قبلی را این طور یادآوری کرد‌ که نخستین تحقیقات شیوع‌شناسی اعتیاد در جمعیت دانش‌آموزی در سال 81 انجام شد. در آن مقطع سوءمصرف موادمخدر در دانش‌آموزان سوم راهنمایی تا چهارم دبیرستان رصد و مشخص شد شیوع مصرف در میان این دانش‌آموزان نیم درصد است.

به گفته وی، تحقیقات شیوع‌شناسی دوم در سال 1390 و در میان دانش‌آموزان سوم راهنمایی و چهارم دبیرستان انجام و براساس آن مشخص شد که سوءمصرف مواد در دانش‌آموزان از نیم درصد به یک درصد رسیده است.

این مسوول اکنون می‌گوید که نیازمند تحقیقات شیوع‌شناسی جدید هستیم و سومین دور این تحقیقات به همین منظور پس از هماهنگی با مسوولان ارشد آموزش‌و‌پرورش و رسیدن به توافقات نهایی از اوایل آذرماه در 31 استان کشور با همکاری مرکز مطالعات وزارت آموزش‌و‌پرورش و دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر آغاز شده است.

به گفته صرامی، مواردی از جمله سوءمصرف سیگار و قلیان به عنوان دروازه‌های ورودی اعتیاد، مواد مخدر سبک چون تریاک، مخدر سنگین چون هروئین، مواد مخدر توهم‌زا چون حشیش و آمفتامین‌ها چون شیشه در این پیمایش مورد بررسی قرار می‌گیرند.

نگویید دانش‌آموز معتاد

با وجود اینکه هنوز آمار جدید مشخص نیست‌ اما گویی مسوولان از موضع انکار عبور کرده و به مرحله پذیرش و تلاش برای آگاهی رسیده‌اند. در آموزش‌و‌پرورش نیز چند ماه بعد از جمله معروف «دانش‌آموز معتاد نداریم»‌ کار به «آماری از دانش‌آموزان معتاد نداریم» رسیده است. معاون سلامت وزیر آموزش‌و‌پرورش در بهمن‌ماه گذشته در مورد آخرین آمار آموزش‌و‌پرورش از دانش‌آموزان معتاد‌ گفت: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته شیوع‌شناسی اعتیاد در بین دانش‌‌آموزان صورت نگرفته بنابراین‌ در حال حاضر اطلاعات و آماری نداریم که در این زمینه ارایه کنیم.

وی گفته است باید بتوانیم مهارت دانش‌آموزی و معلمان و همچنین اولیا را در حوزه پیشگیری افزایش دهیم و در این زمینه شاهد شکل‌گیری اقدامات خوبی هستیم. هر چند در گذشته نیز اقدامات خوبی صورت گرفته‌ اما بحث مهارت‌آموزی و توانمند کردن دانش‌آموزان در این حوزه مهم‌ترین رویکرد از اجرای برنامه‌هاست.

حمیدی همچنین از بعضی برنامه‌های عملی این حوزه برای آگاهی دانش‌آموزان صحبت کرد و خبر داد که سالانه 6600 نسخه نشریه پیشگیری نوین در بین اولیا و 300 هزار نشریه نیز در بین کارکنان آموزش‌و‌پرورش توزیع می‌شود. همچنین با انعقاد یک قرارداد جدید، این نشریه ویژه دانش‌آموزان چاپ و منتشر می‌شود.

البته وی همچنان بر سر عدم استفاده از واژه «دانش‌آموز معتاد» پافشاری می‌کند و گفته است‌: در مدرسه کسی معتاد نمی‌شود، معتقدیم در مواردی که دانش‌آموزان به این آسیب دچار هستند، باید ارجاع داده شوند.

علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش‌و‌پرورش نیز موضع مشابهی اتخاذ کرد و گفت: چنین دانش‌آموزانی به دلیل دانش‌آموز بودن در دام اعتیاد نمی‌افتند بلکه به علت قرار گرفتن در خانواده آسیب‌دیده در معرض این خطر هستند.

با این حال وی هم به لزوم بیشتر شدن آموزش‌ها اقرار کرد و با بیان اینکه بحث اعتیاد یک بحث فراگیر و فراتر از آموزش‌و‌پرورش است، تاکید کرد: آموزش‌و‌پرورش در حد توان خود در تلاش است تا آموزش‌های لازم را در اختیار دانش‌آموزان و خانواده‌ها قرار دهد و هشدارهای لازم را به آنها بدهد.

دوران اولین مصرف 60 درصد معتادان

سومین جشنواره کشوری نوجوان سالم در شهریور ماه میزبان یکی از مسوولان ستاد مبارزه با مواد مخدر هم بود. علیرضا جزینی در این جشنواره از مصرف تفننی دانش‌آموزان سخن گفت و خبر داد که اکنون مصرف شیشه و روانگردان‌ها رو به فزونی است و باید با پیشگیری اولیه از آن جلوگیری کرد.

قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اعتیاد سه تا چهار سال اول مصرف در برخی جوانان نمایان نیست، از خانواده‌ها و دانش‌آموزان خواست تا تغییرات روحی و جسمی همکلاسی‌های‌ خود را به دقت زیر نظر داشته باشند. وی نتایج جزیی‌تری هم از شیوع‌شناسی اعتیاد دانشجویان ارایه کرد که بر اساس آن 60 درصد مصرف کنندگان مواد مخدر گفته‌‌اند که شروع مصرف آنها از دوره دانش‌آموزی بوده است.

اطلاعات پایین 50 درصد دانش‌آموزان

با وجود اینکه حمیدی چند ماه قبل اعلام کرده بود تلاش‌هایی برای آگاهی دانش‌آموزان در حوزه اعتیاد آغاز شده است، مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کمبود اطلاعات دانش‌آموزان را عامل نگران‌کننده می‌داند. وی با بیان اینکه بر اساس تحقیقات، اطلاعات 50 درصد دانش‌آموزان به طور میانگین درباره اعتیاد اطلاعات پایینی بوده و این یک زنگ خطر است، اظهار کرد: باید همه ظرفیت‌های مدرسه در این حوزه رشد پیدا کند.

صرامی با بیان اینکه امسال مطالبی درخصوص پیامدهای اعتیاد در کتب درسی دانش‌آموزان پایه هفتم و هشتم وارد شد، گفت: این میزان از اطلاع‌رسانی کافی نیست و باید از یک میلیون کادر آموزشی وزارت آموزش‌و‌پرورش بیشتر استفاده کرد تا متناسب با سن تقویمی و عقلی دانش‌آموزان مسایلی را در حوزه اعتیاد به آنها منتقل کنند.

وی ادامه داد: البته دامنه آموزش معلمان نیز باید گسترش یابد. همچنین باید از ظرفیت والدین دانش‌آموزان استفاده کنیم.

آمار اعتیاد دانش‌آموزان بر اساس نتایج تحقیقات رسمی در فاصله حدود یک دهه از سال 81 تا سال 90 نیم درصد افزایش یافته است. با توجه به گذشت سه سال از تحقیقات قبلی، باید دید این آمار باز هم افزایش را نشان می‌دهد یا به ثبات نسبی رسیده است.